http://www.pueron.org/pueron/forum/
http://www.pueron.org/pueron/forum/
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Uceni za nov zakon za naucnite stepeni i zvania
 Forum
 Сигнали за корупция във во и науката
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 10

moderator

Bulgaria
2231 Posts

Posted - 12/23/2007 :  10:54:25  Show Profile  Reply with Quote
Преподаватели обещават по-високи оценки на кандидат-студенти
bТВ
19-12-2007
Разследване на bTV попадна на университетски преподаватели, членове на проверяващи комисии, които дават частни уроци. Освен готови изпитни теми, те обещават и по-високи оценки.
Член 51. точка 1. от Конституцията на Република България гласи: Всеки има право на образование. Това основно право на равенство е потъпквано от университетски преподаватели, които дават кандидат-студентски уроци в самия храм на Алма матер.
Един от тези преподаватели е доцент доктор Нели Христова, ръководител на катедра климатология, хидрология и геоморфология към Геолого-Географския Факултет на Софийския университет. Наш репортер се представи за кандидат студент. Ето как ни посрещна тя в дома си.
Доц. д-р. Нели Христова: "Аз съм доцент-доктор. Ръководител съм на най-голямата катедра в нашия факултет, от 5 годни съм арбитър, което означава, че съм проверяващ, когато двама не са поставили оценка".
- Тоест, съществува някаква теоретична вероятност и вие моята оценка да я проверявате?
Доц. д-р. Нели Христова: "Естествено, тогава вече няма проблем. И 50 стотни мога да ти извоювам, дето се вика".
За да няма никаква грешка, предимствата са повторени.
Доц. д-р. Нели Христова: "Може, ако попаднеш при мен, да ти завиша с 50 стотни. Защото аз мога да защитя тези 50 стотни. И то специално при мен, защото ме знаят каква съм оса, разбираш ли? Мога да защитя тези 50 стотни".
Срещу 330 лева за теми и 35 лева на час уроците при Нели Христова ви гарантират сериозна преднина пред останалите кандидати. Дори пред тези, които ходят на курс по география в Софийския университет. Ето защо.
Доц. д-р. Нели Христова: "...Взимат им толкова пари на децата. Диктуват им теми, които никога не се падат, въобще ги няма в конспекта. Това е направено, за да се вземат пари, колеги да получават хонорари. Разбираш ли. Какво да ти отварям очите".
- Те не преподават ли същите теми?
Доц. д-р Нели Христова: "Да, но преподават още 20, които въобще не съществуват в конспекта. Това защо е? Просто да има за повече колеги работа. Деканът го направи, нашият, за да им даде по някои лев хонорар. Онези пишат като изоглави. За какво това?"
Член 57 точка 2 казва, че не се допуска злоупотреба с права, както и тяхното упражняване, ако то накърнява права или законни интереси на други.

Ректорът на СУ наказа доцентка заради скандала с частните уроци
bТВ
20-12-2007
Ректорът на Софийския университет проф. Иван Илчев коментира пред bTV скандала за конфликт на инереси при даване на частни уроци.
Проф. Илчев наказа преподавателката от Софийския университет доц. д-р Нели Христова с последно предупреждение за уволнение след разследване на bTV.
Според ректора въвеждането на задължителни матури е начин да се ограничи тази практика, като се дава равен шанс на всяко дете в България за качествено образование.

Edited by - moderator on 12/23/2007 10:56:00
Go to Top of Page

moderator

Bulgaria
2231 Posts

Posted - 01/04/2008 :  14:27:05  Show Profile  Reply with Quote
Разбиха престъпна група, изготвяла фалшиви дипломи
Полина Тодорова
04.01.08
www.news.bg
Организирана престъпна група, която изготвяла и разпространявала фалшиви дипломи, е разкрита от служители на сектор "Борба с организираната престъпност" в Ямбол.
В акцията, проведена вчера, е задържан лидерът на групата 40-годишният Б.С. от Ямбол.
На този етап е установено, че в престъпната схема са участвали още четирима мъже на възраст от 20 до 40 години.

Двама от групата намирали клиентите, а другите двама изготвяли фалшивите дипломи за основно, средно и висше образование

При извършения обиск в дома на организатора са открити компютърна конфигурация, диск с фотоснимки и лични карти, обявени за изгубени, съобщават от МВР.

Най-голям е броят на откритите документите за завършено основно образование - по време на операцията били открити 10 от тях.

Част от дипломите-ментета са иззети от дома на организатора на престъпната група, а останалите от клиентите.

Документите за завършено основно образование са необходими при получаване на шофьорска книжка, затова служителите на реда са иззели и шофьорските книжки от собствениците на фалшивите дипломи. Тези свидетелства за правоуправление на МПС ще бъдат анулирани.

Работата по документиране на престъпната дейност продължава. По случая е образувано досъдебно производство.

Edited by - moderator on 01/04/2008 14:27:56
Go to Top of Page

moderator

Bulgaria
2231 Posts

Posted - 03/23/2008 :  23:05:28  Show Profile  Reply with Quote
СКАНДАЛ С КУПЕНИ ДИСЕРТАЦИИ В ГЕРМАНИЯ
Професори съдействат за докторски степени срещу пари под масата
в. 168 часа, година XVIII, брой 12, 21-27 март 2008, стр.37, стр.39

Скандал с фалшиви научни титли изнервя все повече научната общност в Германия.
Разследване доказва, че доктор се става след представяне на дисертация, писана не от кандидата, а от друг човек. Цената, на която са купувани разработките, е 100 хиляди евро. През последните години купените научни степени растат с невероятни темпове. В момента професори от цялата страна за саподозрени за корупция. Срещу пари те съдействали на випускници на вузове да получават докторски степени. Кандидатите плащали парите на посредниците – сътрудници на атестационните съвети разкри „Ди велт”.
Скандалът избухва, след като полицията засича банкови преводи по сметката на професора по право Томас А. От кандидати за докторски степени.
Посредник по сделките е не кой да е, а шефът на атестационния съвет в Бергиш Гладбах. В момента той е подсъдим в съда в Хилдесхайм. Срещу хонорар от 24 хиляди евро обвиняемият висш чиновник запознавал юристи от цяла Германия, кандидати за докторски степени, с професор Томас А. Последният взел подкупи за защита на 69 дисертации. Следствието установява, че доходното начинание е донесло на Гладбах обща печалба от 184 000 евро.
Миналата седмица следователи от прокуратурата в Кьолн проведоха повторен обиск в сградата на съвета по дисертациите в Бергиш Гладбах. Следователи предполагат, че и други професори са взимали подкупи от посредници работещи в атестационния съвет.
„Тази институция има дейност в цяла Германия и е напълно възможно с течение на времето да станат известни и други случаи за вземане на подкупи в други райони на страната” – твърди в интервю за „Ди Велт” Гюнтер Фелд, генерален прокурор на Кьолн. При предишния обиск в сградата на съвета следователи от прокуратурата на Хановър намират следи, според които случаят с проф. Томас А. Не е изключение. В момента те продължават разследването по открита вече следа.
Разкритията показват, че 2-3% от всички кандидатски степене са купени. Според Съюза на висшите учебни заведения в Германия всяка година около 26 000 души стават доктори.
„Според различни източници около 2-3% от дисертациите не се пишат от самите кандидати” – казва професорът от Мюнхен Мануел Тайчен, който от няколко години се бори със злоупотребите. Тайзен обвинява правосъдието в бездействие: „Бизнесът на членовете на дисертационните съвети процъфтява. Заради незаинтересоваността на прокуратурата броят на купените научни степени непрекъснато расте” – казва той. Генералният прокурор Фелд протестира срещу обвинението:”Предприемаме следствие по конкретни случаи, когато има повод за подозрение” – казва той. Випускниците на ВУЗовете, които не пишат работите си сами, а ползват услугите на автори призраци стават все повече.
„За написването на дисертация авторите получават по 100 000 евро. Те ползват услугите на цяла мрежа от специалисти” – коментира Мануел Тайзен.
В Германия има 30 агенции за писане на научни трудове. Шефът на една от тях признава пред „Ди Велт”: „Координирам работата на 100 випускници, които пишат по поръчка всичко – от домашни до дисертации. Нашият бизнес е именно в сферата на тези услуги. От гледна точка на морала това може да е спорно, но този въпрос не ни вълнува.”
През последните няколко години агенцията е получила поръчки за написването на 100 докторски дисертации.
Поръчителите обикновено са заети хора, които нямат време сами да си напишат трудовете. Много поръчки постъпват именно чрез членовете на атестационния съвет.
„Много от тях предлагат този вид услуги, както и установяването на контакт с професорите. Услугата се заплаща само кеш. Случаят с професора от Хилдесхайм, когато парите са му преведени по сметка е голяма глупост” – категоричен е шефът на агенцията. Опасност да се провали кандидатът платил пари за научната си степен, не съществува. „В повечето университети не е нужна клетвена декларация, че той е написал труда си сам”- казва собственикът на агенцията за писане на научни трудове. Авторите на дисертации получават по 400 поръчки на година.
Go to Top of Page

kkabakciev

Bulgaria
616 Posts

Posted - 03/25/2008 :  11:46:59  Show Profile  Visit kkabakciev's Homepage  Reply with Quote
Да, в Германия има корупция. Има я в целия нормален свят. Но е в поносими граници. И най-важното, както виждате, в държавата Германия има ПРОКУРАТУРА. Докато в тази тук КОЧИНА няма!
Да се позовавам ли на текущия от три години проблем с онзи индивид, заел незаконно декански пост, и неговата октоподско обкръжение?
Да се позовавам ли на факта, че един индивид, който трябваше да разследва престъпление в така наречения Институт за български език при БАН и само трябваше да установи един факт (наличие или не на документ), "прави разследване" в продължение на 14 месеца!!! И накрая излезе с решение, че нямало ДОСТАТЪЧНО данни за престъпление. След години, когато прокуратурата отново се зае със случая, се окааз, че Е ИЗТЕКЛА ДАВНОСТТА НА ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО -

КАКТО Е СТАНАЛО, ПО ПРИЗНАНИЕ НА САМИЯ ГЛАВЕН ПРОКУРОР ВЕЛЧЕВ, С ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ ДРУГИ СЛУЧАИ!

Това не е държава! ТОВА Е КОЧИНА!
Go to Top of Page

moderator

Bulgaria
2231 Posts

Posted - 03/26/2008 :  05:53:22  Show Profile  Reply with Quote
Тази сутрин при нас се регистрира като member един руски сайт, който ако добре съм разбрала направо предлага за продан всевъзможни дипломи!!!!????:

http://master-diplomov.com/
Купить дипломы и аттестаты ВУЗа у нас легко!

???????????????????????????????????????????????

Както се вижда не само не се притесняват, а сами се рекламират, барабар с ценоразписа!!!!!!?????????

Edited by - moderator on 03/26/2008 06:53:54
Go to Top of Page

Dimitar_Nikolov

Bulgaria
62 Posts

Posted - 03/26/2008 :  08:08:53  Show Profile  Reply with Quote
Наште в Техническия университет с техните предложения сами да си раздават професорски титли са същите като ей тия горе братушки с ценоразписа - алваджията на бозаджията и срещу кеш. Иначе издевателстват, както издевателстваха към мен, когато защитих големия си докторат. Здравето ми взеха тия некадърници, някои от които са били двойкари като студенти, а партията и ДС са ги направиха доценти и професори без нищо. И не съм само аз с диабета и на други колеги разказаха играта - вкараха ги преждевременно в гроба или им взеха здравето. Приветствам предложението на акад. Кендеров, ученият САМ да тръгва към атестация за титла и звание БЕЗ ДА ПИТА КАТЕДРАТА, ФАКУЛТЕТА и УНИВЕРСИТЕТА! Затова скачат като ужилени двойкарите на ТЕХНИЧЕСКИЯ! СРАМ, СРАМ, ГОЛЯМ СРАМ за най-големия Технически университет в България, завладян от двойкарите!
Ако ги слушате тях от едното гише ще приемат документите на студентите, от другото ще им продават дипломите! Така разбират те качествено висше образование на тяхното ниво.

Edited by - Dimitar_Nikolov on 03/26/2008 08:10:30
Go to Top of Page

kkabakciev

Bulgaria
616 Posts

Posted - 03/26/2008 :  09:01:56  Show Profile  Visit kkabakciev's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dimitar_Nikolov

Наште в Техническия университет с техните предложения сами да си раздават професорски титли са същите като ей тия горе братушки с ценоразписа - алваджията на бозаджията и срещу кеш. Иначе издевателстват, както издевателстваха към мен, когато защитих големия си докторат. Здравето ми взеха тия некадърници, някои от които са били двойкари като студенти, а партията и ДС са ги направиха доценти и професори без нищо. И не съм само аз с диабета и на други колеги разказаха играта - вкараха ги преждевременно в гроба или им взеха здравето. Приветствам предложението на акад. Кендеров, ученият САМ да тръгва към атестация за титла и звание БЕЗ ДА ПИТА КАТЕДРАТА, ФАКУЛТЕТА и УНИВЕРСИТЕТА! Затова скачат като ужилени двойкарите на ТЕХНИЧЕСКИЯ! СРАМ, СРАМ, ГОЛЯМ СРАМ за най-големия Технически университет в България, завладян от двойкарите!
Ако ги слушате тях от едното гише ще приемат документите на студентите, от другото ще им продават дипломите! Така разбират те качествено висше образование на тяхното ниво.




Г-н Николов (и всички останали),

Едно категорично предупреждение от мен - да не вярвате на действията на партийния секретар Кендеров, внесъл мракобеснически законопроект, целящ увековечаване на тайното гласуване!

Да, хубавото е хубаво, дори и тогава, когато го прави сталинист. Правилно е "ученият САМ да тръгва към атестация за титла и звание БЕЗ ДА ПИТА КАТЕДРАТА, ФАКУЛТЕТА и УНИВЕРСИТЕТА!"

Да!

Обаче!

Вие, г-н Николов, не си ли давате сметка, че с тая улеснена процедура долу и същата горе, другарите сталинисти, комунисти, некадърници и прочие (комунистът е некадърник по дефиниция, ако някой комунист не е, трябва специално да се докаже)

ЩЕ СИ ИЗПОНАПРАВЯТ СТАЛИНИСТИТЕ, КОМУНИСТИТЕ, ЧЕНГЕСАРИТЕ, ПАРТАЙ СЕКРЕТЕРИТЕ, НЕКАДЪРНИЦИТЕ И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ТЕХНИ ДРУГАРИ ПРОФЕСОРИ И ПРОЧИЕ!

А ДРУГИТЕ - БУРЖОАТА И ДЕМОКРАТИТЕ, КАКТО ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНО ГО БЕШЕ ФОРМУЛИРАЛО ЧИЧОВОТО - ДА ДУХАТ СУПАТА!

НЕ РАЗБИРАМ КАК Е ВЪЗМОЖНО ДА ИМА ТАКЪВ НАИВИТЕТ! САМ КАЗВАТЕ, Г-Н НИКОЛОВ, ЧЕ СТЕ ИМ СЪРБАЛИ ПОПАРАТА ДЪЛГО!

Г-Н НИКОЛОВ!

ПИТАМ И ВАС, ЗАДАВАМ ТОЗИ ВЪПРОС ЗА n-ТИ ПЪТ!

НЕЗАВИСИМО ПО КАКЪВ ЗАКОН, СЛЕДНИТЕ ЧЛЕНОВЕ НА ПРЕЗИДИУМА НА ВАК ЛИ ЩЕ ДАВАТ ОЦЕНКА НА НАУЧНОИЗСЛЕДОВАТЕЛСКАТА ДЕЙНОСТ НА НОРМАЛНИТЕ УЧЕНИ, НЕКОМУНИСТИТЕ:

- ЛИЦЕТО КОСЕВ, ЩАТЕН ОФИЦЕР НА ТЕРОРИСТИЧНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ; ОТГОВОРНИК ЗА "ИДЕОЛОГИЧЕСКИТЕ ИНСТИТУТИ" ПРИ БАН ПРЕД ПОЛИТБЮРО НА ЦК НА БКП, КОМУНИСТ, ПОЛИТИЧЕСКИ АБСОЛЮТНО НЕБЕЗПРИСТРАСТНО ЛИЦЕ, КОЕТО НЯМА НИКАКВО МЯСТО В ПОДОБЕН ВЪРХОВЕН ЕКСПЕРТЕН НАУЧЕН ОРГАН;
- ЛИЦЕТО БЕХАР, АГЕНТ НА ТЕРОРИСТИЧНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ, ЗАМЕСТНИК-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ВАК, БИВШ СЪВЕТНИК И ДЯСНА РЪКА НА ПРАВЕШКИЯ ПОЛИТИЧЕСКИ МИСЛИТЕЛ, БИВШ СЪВЕТНИК И ДЯСНА РЪКА НА ПОЛИТИЧЕСКИЯ МИСЛИТЕЛ ЖОРЖ ГАНЧЕВ (САМИЯТ ТОЙ СЪЩО ТАКА АГЕНТ НА ТЕРОРИСТИЧНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ), ПОЛИТИЧЕСКИ АБСОЛЮТНО НЕБЕЗПРИСТРАСТНО ЛИЦЕ, КОЕТО НЯМА НИКАКВО МЯСТО В ПОДОБЕН ВЪРХОВЕН ЕКСПЕРТЕН НАУЧЕН ОРГАН;
- ЛИЦЕТО С ТОЧНОТО ИМЕ ПРОДАНОВ, ОТРЕКЛО В СВОИ СЪЧИНЕНИЯ ЗВЕРСТВАТА НА СТАЛИНИЗМА - ЗА АНАЛОГИЧНО ДЕЯНИЕ, ОТРИЧАНЕ НА ХОЛОКОСТА, В МНОГО ДЪРЖАВИ В ЕС СЕ ОТИВА В ЗАТВОРА, ДОРИ ЗА ДЪЛГИ ГОДИНИ, ПОЛИТИЧЕСКИ АБСОЛЮТНО НЕБЕЗПРИСТРАСТНО ЛИЦЕ, КОЕТО НЯМА НИКАКВО МЯСТО В ПОДОБЕН ВЪРХОВЕН ЕКСПЕРТЕН НАУЧЕН ОРГАН;
- ЛИЦЕТО МАРАЗОВ, БИВШ КАНДИДАТ НА КОМУНИСТИТЕ (БСП) ЗА ПРЕЗИДЕНТ, АГЕНТ НА ТЕРОРИСТИЧНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ, ПОЛИТИЧЕСКИ АБСОЛЮТНО НЕБЕЗПРИСТРАСТНО ЛИЦЕ, КОЕТО НЯМА НИКАКВО МЯСТО В ПОДОБЕН ВЪРХОВЕН ЕКСПЕРТЕН НАУЧЕН ОРГАН;
- ЛИЦЕТО МАТЕЕВ, АГЕНТ НА ТЕРОРИСТИЧНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ, ПОЛИТИЧЕСКИ АБСОЛЮТНО НЕБЕЗПРИСТРАСТНО ЛИЦЕ, КОЕТО НЯМА НИКАКВО МЯСТО В ПОДОБЕН ВЪРХОВЕН ЕКСПЕРТЕН НАУЧЕН ОРГАН;
- ЛИЦЕТО КУЦАРОВ, ГЛАШАТАЙ В ПРЕДИЗБОРНАТА ПРЕЗИДЕНТСКА КАМПАНИЯ НА АГЕНТ "ГОЦЕ" (АГЕНТ "ГОЦЕ" Е ИЗВЕСТЕН ОЩЕ И КАТО "ДОЦЕНТ" В ТАКА НАРИЧАЩИЯ СЕ "ИНСТИТУТ ПО ИСТОРИЯ НА БКП" - ЕДНА ПРОПАГАНДНА ИНСТИТУЦИЯ, СИСТЕМАТИЧНО ФАЛШИФИЦИРАЛА ИСТОРИЯТА С ЦЕЛ ДА ОПРАВДАЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА НА БКП - ЕДНА ОТ НАЙ-ВАРВАРСКИТЕ ШАЙКИ В ИСТОРИЯТА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО), ПОЛИТИЧЕСКИ АБСОЛЮТНО НЕБЕЗПРИСТРАСТНО ЛИЦЕ, КОЕТО НЯМА НИКАКВО МЯСТО В ПОДОБЕН ВЪРХОВЕН ЕКСПЕРТЕН НАУЧЕН ОРГАН!
- ЛИЦЕТО КЕНДЕРОВ, ОТЯВЛЕН КОМУНИСТ, ВЪРХОВЕН НОМЕНКЛАТУРЕН КАДЪР (НА ПОЛИТБЮРО НА ЦК НА БКП), ПАРТИЕН СЕКРЕТАР НА ГОЛЯМ ИНСТИТУТ ПРИ БАН, ВНЕСЪЛ НЕОТДАВНА МРАКОБЕСНИЧЕСКИ ПРОЕКТОЗАКОН, ЦЕЛЯЩ УВЕКОВЕЧАВАНЕ НА ТАЙНОТО ГЛАСУВАНЕ ВЪВ ВАК С ЦЕЛ ПРОДЪЛЖАВАНЕ НА СТАТУКВОТО И ЗАПАЗВАНЕ ПОЗИЦИИТЕ НА НОМЕНКЛАТУРАТА И НЕЙНИТЕ СПОДВИЖНИЦИ, ПОЛИТИЧЕСКИ АБСОЛЮТНО НЕБЕЗПРИСТРАСТНО ЛИЦЕ, КОЕТО НЯМА НИКАКВО МЯСТО В ПОДОБЕН ВЪРХОВЕН ЕКСПЕРТЕН НАУЧЕН ОРГАН.

ТЕЗИ ЛИ ЛИЦА, ДАМИ И ГОСПОДА, ЩЕ ДАВАТ ОЦЕНКА НА НАУЧНОИЗСЛЕДОВАТЕЛСКАТА ДЕЙНОСТ НА УЧЕНИТЕ?

УМОПОМРАЧИТЕЛНО
!


Красимир Кабакчиев, д.ф.н.
Go to Top of Page

Filip_Filipov

Bulgaria
2 Posts

Posted - 03/26/2008 :  10:07:48  Show Profile  Reply with Quote
Колега Кабакчиев не се палете! Вие не сте от Техническия и е логично да не знаете, за какво става дума и да не разбирате, за какво говори колегата дтн Николов, когото напълно разбирам и подкрепям. Тук настроението на масата доценти е без нищо от утре да започнат да се наричат професори. Само това! И ако вие, колега Кабакчиев сте за това, искате да стане това и затова се хвърляте срещу Кендеров, вие НЕ ЗАСЛУЖАВАТЕ никакво уважение. Било защото нищо не разбирате, било защото сте агент на некадърниците в Техническия!
Изкажете се за тях, а не смеете, само срещу Кендеров знаете да се нахвърляте, също като посредственяците в техническия, в нбу и в бургаския свободен. Ясно, какъв сте и за кого работите, а дали ви плащат посредственяците от техническия, кажете де?
проф. дфн Филип Филипов
ял попарата на песредствеността в ТУ, не по-малко от уважавания колега Николов
Go to Top of Page

kkabakciev

Bulgaria
616 Posts

Posted - 03/26/2008 :  13:56:50  Show Profile  Visit kkabakciev's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Filip_Filipov

Колега Кабакчиев не се палете! Вие не сте от Техническия и е логично да не знаете, за какво става дума и да не разбирате, за какво говори колегата дтн Николов, когото напълно разбирам и подкрепям. Тук настроението на масата доценти е без нищо от утре да започнат да се наричат професори. Само това! И ако вие, колега Кабакчиев сте за това, искате да стане това и затова се хвърляте срещу Кендеров, вие НЕ ЗАСЛУЖАВАТЕ никакво уважение. Било защото нищо не разбирате, било защото сте агент на некадърниците в Техническия!
Изкажете се за тях, а не смеете, само срещу Кендеров знаете да се нахвърляте, също като посредственяците в техническия, в нбу и в бургаския свободен. Ясно, какъв сте и за кого работите, а дали ви плащат посредственяците от техническия, кажете де?
проф. дфн Филип Филипов
ял попарата на песредствеността в ТУ, не по-малко от уважавания колега Николов




Уважаеми проф. Филипов,

Благодаря за това съобщение - много ми беше интересно да го прочета.
Обаче май Вие повече се палите от мен. Отговарям на въпросите.

Не съм за това, "масата доценти от утре да започнат да се наричат професори". Аз съм за това, всеки - и доцент, и професор - да може да каже: "Аз съм направил ето това, вижте го! То е ценно, защото е [еди-какво си], и е признато от международната научна общност". За себе си лично мога да заявя това незабавно, да покажа съответното нещо, да го обясня и т.н. И да добавя, че не съм доцент или професор, и никога не съм бил, но съм доктор на науките. И, откровено казано, като гледам какви професори има в моята област, да съм професор и аз наред с тия - ще бъде, общо взето, повече от нелепо!

Уверявам Ви твърдо, че не съм "агент на посредственяците от техническия"! Декларация да подписвам ли?

В Техническия университет се познавам с много малко хора - някои доста несъвместими един с друг - разбирам го от тях самите. Освен с модератора д-р Маринова, се познавам с проф. Марин Христов - отдавна, с проф. Шойкова и съпруга й - отпреди десетина години, вследствие на професионален ангажимент - мой към нея. И добър приятел ми е доцент Стоян Гишин! Що се отнася до това, кои от вас в ТУ са посредственяци, кои истински гении и кои само най-обикновени таланти, моля да се разбере, че тези неща не следва да ги преценявам аз. Вие трябва да си ги решите!

От НБУ и Бургаския у-т не познавам абсолютно никого.

Да, може да се каже, че "се хвърлям" срещу Кендеров. Обяснил съм отдавна много точно защо. Ще го повторя - от точно по-точно и от ясно по-ясно.

Това лице според мен няма право - нито формално, нито морално, да заема поста председател на ВАК, по следните причини (тук обобщени):

1. То е отявлен комунист, върховен номенклатурен кадър на ЦК на БКП, партиен секретар на инстиут при БАН, а отскоро и вносител на мракобесен законопроект, предвиждащ увековечаване на тайното гласуване във ВАК. Комунистическият режим е обявен за ПРЕСТЪПЕН с решение на Народното събрание - и на тази база лица като горепосоченото според мен не би трябвало да имат правото да упражняват административни функции, след като са ги упражнявали от името на един престъпен режим!
2. В качеството си на комунист и пр. лицето Кендеров не следва по никакъв начин да бъде председател на върховен експертен научен кадрови орган - по изключително много простата причина, че е налице абсолютно безспорен и изключително груб КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ!

Красимир Кабакчиев

Edited by - kkabakciev on 03/26/2008 15:03:36
Go to Top of Page

kkabakciev

Bulgaria
616 Posts

Posted - 03/26/2008 :  18:24:07  Show Profile  Visit kkabakciev's Homepage  Reply with Quote
Трябва да добавя нещо много важно към последното си съобщение.

След като прочетох съобщението на проф. Филипов и му отговорих, неколкократно размислях и препрочитах както неговото съобщение така и моя отговор, и най-вече изходното ми съобщение с големите червени букви.

Стигам до следния извод.

За мен лично е много повече от абсолютно неприемливо индивиди като горепосочените да стоят във върховна научна експертна кадрова комисия. Говорим, от една страна, за научна компетентност, от друга, за необходимия МНОГО ВИСОК МОРАЛ за заемането на такъв пост. Каква научна компетентност може да има лице, което отрича зверствата на сталинизма, след като фактите са повече от всеизвестни? След като има милиони свидетелства за тях вече десетилетия! След като самите пострадали - десетките милиони жертви на сталинизма руснаци и хора от най-различни други етноси в СССР, включително българи, ги знаят и категорично са отрекли сталинизма! Обаче един български АОНСУ-вец е решил да ги ограмотява!?!? А за морал тук можем ли да говорим?

Някой ще каже: това лице е консуматор на назначение. Къде е моралът на назначилия президиума на ВАК?

Какъв морал може да лице - говоря за любителя на мотоциклети Сергей, който няма един ден стаж в живота си преди да бъде инсталиран за премиер - но което назначава изброените по-горе лица да осъществяват върховна научно-кадрова политика? Но това е нормално. Защото това лице така е възпитано - идва от семейство на пръв асоциат на правешкия дебил и престъпник. Затова аз ще попитам друго.

Какъв ВИСОК МОРАЛ може да има у лица, които не са комунисти и може би се имат за нормални, обаче биха били готови работата им да бъде оценявана от гореизброените и описани индивиди? Според мен, ако някой е готов работата му да бъде оценявана от гореизброените, чиято "партия" превърна една държава в концлагер и нейните граждани в роби в продължение на десетилетия, той за мен е АБСОЛЮТНО НЕНОРМАЛЕН, ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ДЪЛБОКО НЕМОРАЛЕН И НЯМА НИКАКВО УВАЖЕНИЕ КЪМ СОБСТВЕНИЯ СИ ТРУД!

Аз лично, ако трябва да участвам в конкурс за професор - нещо което ми се полага, но огромни шайки некадърници и комунисти в един така наречен институт злоумишлено го възпрепятстваха дълги години, просто не знам как ще трябва да постъпя. Да се откажеш от участие в конкурс? Не е достойно. Но подобни индивиди по никакъв начин не могат да имат право да дават преценка на работата ти!

Тогава какво остава? На практика нищо!

Това е все едно да си жертва на престъпление, а за председател на съда по делото срещу престъпника да бъде назначен баща му и да няма процедура за отзоваване!

Защото в ЗНСНЗ и ППЗНСНЗ няма процедура за отзоваване не само на членове на президиума на ВАК, но и на комисиите и съветите! Което, разбира се, противоречи на принципите на Конституцията, на ЕС, на правовата държава и на какво ли още не!


АБСОЛЮТНО УМОПОМРАЧИТЕЛЕН СРАМ И ПОЗОР!
Go to Top of Page

kkabakciev

Bulgaria
616 Posts

Posted - 03/29/2008 :  14:08:25  Show Profile  Visit kkabakciev's Homepage  Reply with Quote
Уважаеми професор Филипов,

Изминаха вече повече от четири дни, откакто Вие предявихте към мен претенция, напълно необосновано и без всякакви разумни доводи, че аз съм бил работел за посредственяците, както Вие ги нарекохте, в Техническия университет. Отговорих веднага, че не мога да бъда арбитър на някакви локални боричкания кой е посредственяк, кой гений и кой обикновен талант. Същевременно, за разлика от Вас, приведох една дузина аргументи в полза на това, което Вие голословно определихте като "нахвърляне срещу Кендеров". Обясних Ви като на малко дете - включително със серия аргументи и голяма поредица безспорни факти - какво представляват както лицето Кендеров, така и неговите асоциати в така наречения президиум на ВАК, една политически напълно небезпристрастна група лица, която по тази причина не би следвало да представлява върховен експертен административен научен орган.

И вече четири дни Вие изобщо не се появявате да дадете аргументи в полза на своята напълно голословна претенция и да реагирате на моите въпроси и аргументи!

Вижте, професор Филипов, не зная какъв сте, нямам никаква представа за Вас - нито като за професор и учен, нито като за човек. Но всеизвестните обстоятелства, отнасящи се до това, че далеч не само доцентите в България нямат необходимите сериозни научни приноси, но също и професорите, а дори в по-голяма степен, както и Вашето безотговорно засега поведение започват да ме навеждат на мисълта, че и Вашето лично положение може да не съответства докрай на общите разбирания за висок научен и преподавателски статут на един професор.

Възможно е да сте бил възпрепятстван и да не сте можел да отговорите на въпросите ми. Е, времето ще покаже дали става дума за заетост или за нежелание да вземете отношение по безспорно огромния проблем с политическата небезпристрастност на президиума на ВАК - или, чисто и просто, за ... идейна принадлежност към групировката, за които говоря и която в бившия ВМЕИ "В.И.Ленин" е доста добре представена.

С почит,

Красимир Кабакчиев, дфн
Go to Top of Page

kkabakciev

Bulgaria
616 Posts

Posted - 04/01/2008 :  10:05:47  Show Profile  Visit kkabakciev's Homepage  Reply with Quote
Оказва се, че професор Филип Филипов, обявилият, че в ТУ има много посредственяци, които искат да стават професори, е

ОТЯВЛЕН КОМУНИСТ, ОТДАВНАШЕН ЧЛЕН НА БКП И НАПРАВЕН ПРОФЕСОР ПО ВРЕМЕТО НА ТОДОР ЖИВКОВ.

САМ ПРАВЕШКИЯТ Е ИДВАЛ В ТУ И Е ПОСЕЩАВАЛ ЛАБОРАТОРИЯТА НА ПРОФЕСОР ФИЛИП ФИЛИПОВ, КАТО ГО Е ХВАЛИЛ.


Ако информацията ми не е вярна, моля да бъде опровергана. Специално се обръщам и към модератора Галя Маринова да се произнесе по въпроса за изключително високите качества на професор Филип Филипов като преподавател и учен, които му дават моралното право да мисли, че има много "посредственяци" сред доцентите в ТУ.

Много ще ми е интересно да чуя какви велики постижения е имало в България в ерата на правешката електроника и какви забележителни учени са ги осъществявали под патронажа на правешкия мислител.

Впрочем тук е мястото да допълня казаното с един абзац (който ми е известен от снощи) на един епохален политик, преди това известен учен и преподавател във ВМЕИ "В.И.Ленин". Ето го абзацът:

"Особено тясна е взаимовръзката между всеобщия икономически закон за увеличение на производителността на труда и икономическия растеж. Изискванията на закона се постигат преди всичко чрез растеж в материалното производство. Модификацията на закона при социализма предполага, от една страна, стабилност и непрекъснатост в нарастването на производителността на труда и, от друга, по-високи темпове на този процес в социалистическите в сравнение с капиталистическите страни. Последното изискване е външно по отношение на народното стопанство, но вътрешно по отношение класовата форма на отношенията на растежа. То е свързано с необходимостта от победа в икономическото съревнование и доказване преимуществата на социалистическия начин на производство. Върху темповете на растежа и тяхната комбинация се наслагват допълнителни изисквания. Те трябва да бъдат устойчиви, стабилни и изпреварващи тези в развитите капиталистически страни за да се постигне в историческа перспектива, по-високо равнище на производителността на труда при социализма."

Твърди се, че е написан от големия политикономист и след това голям политик-антикомунист Иван Костов, също така кадър на института "В.И.Ленин". В този институт вероятно и други велики научни дела са се извършвали и други забележителни технически и политикономически умове са се развивали.

Красимир Кабакчиев, дфн

Edited by - kkabakciev on 04/01/2008 11:12:09
Go to Top of Page

moderator

Bulgaria
2231 Posts

Posted - 04/02/2008 :  15:33:42  Show Profile  Reply with Quote
Продават български дипломи за €12 000
Novinar.bg
uchenik.com
26 март 2008
Германски фирми продават дипломи за доктори и професори, издадени от българската Висша атестационна комисия (ВАК).
Това съобщи председателят на комисията акад. Петър Кендеров в Пловдив вчера на кръла маса за научните степени и звания, съобщава в. “Новинар“. Според Кендеров фирмите продават документите срещу сумата от 12 000 евро. С получената диплома пък немците кандидаствали за работа. Много трудно обаче можем да установим какъв е броят на издадените и съответно използваните по този начин документи, обясни Кендеров.

От германското посолство в България са отправяли редица запитвания до ВАК дали дадена диплома е записана в нашите регистри. Така е установено, че се издават фалшиви документи, които очевидно купувачите представят някъде, каза още Кендеров. Имало и куриозен случай, в който германец представил диплома, че има образователна и научна степен професор, която въобще не съществува, каза още председателят на комисията. На фона на това, че немците искат да стават професори и си купуват фалшиви български дипломи за това, у нас те са изчезващ вид. Това стана ясно вчера по време на кръгла маса “Развитие на правната уредба на научните степени и научните звания в България”, която се провежда в Пловдив. Според данните, цитирани от министъра на образованието Даниел Вълчев, в страната ни няма професор на възраст под 35 години. От 1292-ма професори пък около 600 са на възраст над 65 години.

Скандал за фалшиви научни звания се разпали в Румъния
в.Сега, 29.02.2008 г.
Скандал за раздаването на фалшиви научни звания избухна в Румъния. Букурещкият университет по медицина и фармация раздавал титли, без да са изпълнени законните условия за това, писа в. "Котидианул", цитиран от агенция "Фокус".
Сенаторът от Социалдемократическата партия Сорин Опреску станал университетски професор в медицинския ВУЗ "Карол Давил", без да е публикувал статии във водещи медицински издания, разкрива медията. Това е едно от основните изисквания за получаването на научното звание.
Ректорът на университета Флориан Попа отказал достъп на журналисти от в. "Котидианул" до документите, на базата на които Опреску е станал професор през 2000 г.
Според изданието случаят "Опреску" е показателен за начина, по който много университетски кадри са получили или са на път да получат научни звания.

Edited by - moderator on 04/02/2008 15:42:15
Go to Top of Page

moderator

Bulgaria
2231 Posts

Posted - 04/23/2008 :  14:10:39  Show Profile  Reply with Quote
От форуна на www.mediapool.bg :
Александър Воденичаров
Автор: Знаещ
Получено на: 23 Април 2008 14:16
Камен Пенков, както и бившия вътрешен министър (2001-2005)и правосъден министър (2005-2007)Георги Петканов, са основни елементи от политическия чадър над незаконния декан на Правно-историческия факултет при ЮЗУ-Благоевград Александър Воденичаров - в момента трети мандат вече, незаконен декан на факултета.
Всъщност - Супер интересно е да се отиде в Правно-историческия факултет (ПИФ) на Александър Воденичаров в събота и неделя. Усещането, което можеш да придобиеш е просто неописуемо. Това е времето, в което съмнителни типове приети чрез също така съмнителните договори, спонсорства, шефства и т.н. и т.н. всевъзможни други незаконни начини нямащи абсолютно нищо общо с бройката на МОН за обучение по право изпълват факултета. Разжождат се интересни, впечатляващи и запаметяващи се физиономии, в които няма никакво, ама никакво студентско излъчване. Затова пък излъчват усещане за много дебел портфейл, за бизнес, който при всички случаи е вън от закона или в най-добрия на ръба на същия този закон. Пълно е с пръстени, халки, злата, сребра, ланци, вериги, синджири и т.н. Весела и приветлива академична атмосфера характерна за родовото имение на проф. Александър Воденичаров
По това време разбира се пристигат и полицаите. Онези същите полицаи, които се обучават по онзи договор сключен през 2001 г. от Воденичаров и неговия личен приятел проф. Георги Петканов Та този договор видя се полицаите се приемат хей така - дори не и с ректорска заповед, а по заповед на самия Воденичаров и забележете не по решение на Академичен съвет, а поради решение на Факултетен съвет на Воденичаровия ПИФ. - Та поради пристигането и на полицаите в събота и неделя ПИФ на Воденичаров става едно особено място - престъпния свят с незаконния бизнес - ланците, синджирите, веригите, златата, сребрата и т.н - се смесва с полицейския свят - става едно мило, задушевно, неподкупно и затрогващо. И над всичко това - което се ракрасява и от засукани фолк-певици с големки бюстчета и много, много гримче кандидат юристки - се носи бащинската и благодетелна фигура на добрия чичко Санди - един наистина добър дядо когато имаш дебел портфейл и нужния "подход" спрямо него.

Дипломата
Автор: До cos
Получено на: 23 Април 2008 14:59

Въпросът за диполмата на Камен Пенков не е само въпрос за самото получаване на диплома от ченге по втория начин. Това е въпрос за корумпираността на бившия член и говорител на Висшич съдебен съвет Александър Воденичаров - в момента трети, незаконен мандат декан на Правно-историческия факултет пр ЮЗУ в Благоевград. Въпросът за дипломата на Камен Пенков от ПИФ на Воденичаров е и въпрос за корумпирания бивш ректор на ЮЗУ Илия Гюдженов. Въпросът за дипломата на Камен Пенков е въпрос за политическия чадър, който се слага върху мафията в българското висше образование, върху въпроса за консумирания вече незаконно трети мандат като декан на Правно-историческия факултет от затъналия в корупция Александър Воденичаров.
Камен Пенков и СРС-та за приятели
Автор: запознат
Получено на: 23 Април 2008 15:36

А дали няма връзка между дипломата по право, която взема Камен Пенков от Правно-историческия факултет на Югозападния университет в Благоевград и лично от корумпирания бивш член и говорител на Висшия съдебен съвет и декан на факултета там Александър Воденичаров и целия чадър, който от години прави МВР над организираната престъпност. Все пак и на тази организирана престъпност Александър Воденичаров също дава дипломи.
А няма ли връзка между дипломата на Камен Пенков от Воденичаровия ПИФ при ЮЗУ и това, че според самия Александър Воденичаров той самият можел чрез приятели да добива информация, за която са необходими специални разузнавателни средства. И всичко това без необходимиото разрешение. Според незаконния, вече трети мандат декан на ПИФ Александър Воденичаров той можел да разбере кой пише в Интернет, от кой Интернет клуб, под какъв ник, от кой личен домашен компютър. Той можел дори да издейства закриване на Интернет клубове.
Това незаконния, в трети мандат декан на ПИФ при ЮЗУ Александър Воденичаров официално произнася в реч пред катедрите по история в ЮЗУ от 27 април 2007 г. Записът от нея се пази.


Edited by - moderator on 04/23/2008 15:08:59
Go to Top of Page

moderator

Bulgaria
2231 Posts

Posted - 05/26/2008 :  12:37:29  Show Profile  Reply with Quote
Фондация измамила 26 студенти със суми от 3 до 6 хил. лв.
www.news.bg
26.05.2008 г.
Служители на ОДП-Благоевград разкриха измама, извършена от фондация, съобщават от пресцентъра на МВР.

Разследването на служители от "Икономическа полиция" в областните дирекции на Шумен и Благоевград започнало след подадени в районните прокуратури сигнали от студенти.

Младежите били получили уведомление от Шуменския университет, че са изключени от висшето учебно заведение и студентските им права са прекратени.

Причината била, че са представили фалшиви академични справки при записването им за студенти директно във втори и следващи курсове, тъй като са записани чрез прехвърляне от друг ВУЗ.

В същото време жалбоподателите обясняват, че са издържали писмен изпит по история. Изпитът бил проведен от преподаватели на Шуменския университет в Благоевград.

След класирането те били записани първи курс задочно или дистанционно обучение във филиала на университета, изнесени в Благоевград. Платили и съответната сума за обучението.

На този етап е установено, че за първи път през 2002 г. е било организирано дистанционно обучение към Шуменския университет в Благоевград. Университетът имал сключен договор с фондация "Ноблес" за организирането му, а неин представител се явявала 59-годишна шуменка.

Тя заедно с двама мъже от Благоевград - 39 годишни, набирали от името на фондацията кандидати за този вид изнесено обучение, студентите държали изпита си, класирали се и след като плащали сумата, били "записвани" в съответния курс срещу определена сума на семестър.

За изясняване на случая и установяване на статута на представителството на ШУ "Еп. Константин Преславски" в Благоевград е било отправено писмено запитване до МОН.

В отговора на министерството се посочва, че филиал на университет се открива след положително оценяване от Националната агенция по оценяване и акредитация на проект за откриване на структурно звено.
В случая в МОН не е постъпвала информация за такъв проект и към момента филиал на ШУ в Благоевград не е откриван.

Жалбата била повод и за извършване на проверка за лигитимността на предлаганото от Шуменския университет обучение и в останалите градове в страната, която установява, че висшите учебни заведения в България нямат право да сключват договори с юридически лица с цел обучение на студенти образователно-квалификационна степен "магистър" и "бакалавър".

Същевременно става ясно, че през 2001 г. ректорът на Шуменския университет сключва първия договор с фондация "Ноблес" и до момента продължава обучението и приемането на студенти по т.нар. "дистанционно обучение".

Преписката е изпратена на РП-Благоевград с мнение за търсене на наказателна отговорност от тримата "представители" на фондацията.

На този етап е установено, че всеки от 26-те "студенти" са ощетени със сумата от 3000 до 6000 лева.
Go to Top of Page
Page: of 10 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
http://www.pueron.org/pueron/forum/ © 2000-05 Snitz Communications Go To Top Of Page
Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.05