http://www.pueron.org/pueron/forum/
http://www.pueron.org/pueron/forum/
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Uceni za nov zakon za naucnite stepeni i zvania
 Forum
 Орден "Стара планина" - първа степен
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Andrey_Kurtenkov

Bulgaria
578 Posts

Posted - 10/17/2008 :  13:03:03  Show Profile  Send Andrey_Kurtenkov an ICQ Message  Reply with Quote
След Тодор Батков, е редно да бъде връчен и на братя Галеви. Подкрепeте петицията:
http://www.bgpetition.com/orden-galevi/index.html
Това първо го написах в темата за наградите и отличията, но после реших, че си струва самостоятелна тема.
И при това - тема много тясно свързана с проблемите на българските наука и образование.

moderator

Bulgaria
2231 Posts

Posted - 10/17/2008 :  13:50:09  Show Profile  Reply with Quote
Go to Top of Page

Andrey_Kurtenkov

Bulgaria
578 Posts

Posted - 10/17/2008 :  14:36:14  Show Profile  Send Andrey_Kurtenkov an ICQ Message  Reply with Quote
Aма то 'ич даже не е смешно.
Аз вече призовах в моя блог от името на световното пиратство за връчване на Орден "Стара Планина" на сомалийските пирати - в колонката отстрани - заглавието е
Somalia - lots of pirates, low carbon emissions
После следва тяхна снимка, текстът засега е:
Somalia has the highest number of pirates and the lowest carbon emissions of any country. Is it coincidence? Ho-ho! We expect to see a considerable drop in temperature worldwide when the widespread pirate activity will taking place. We do not consider ourselves sea bandits; we consider sea bandits those who illegally fish in our seas and dump waste in our seas and carry weapons in our seas. We are simply patrolling our seas. Think of us like a coast guard and protectors of the nature and the harmony! I suggest decorate the most notable Somali pirates with Stara Planina Order 1st Class (the highest state distinction of Republic of Bulgaria) for their patronizing of the cultural and historical heritage and the divine legislation and for the creation of new monuments along with their large-scale donations and their merits to stop global warming through their piracy activities and for the dedicatedly supporting of Euroatlantic integration of Bulgaria!!!

Тъй като със сигурност поне двама някогашни доносници (а те и сега са си такива) следят редовно блога ми - надявам се да придвижат нагоре по канален ред това мое предложение. В края на краищата - нали Георги Първанов (не искам вече да го наричам "Гоце", понеже повечето хора, работили за някогашните служби съвсем не са паднали чак толкова ниско като него) е социалният президент - а какво по-социално от това да вземаш от богатите и да даваш на бедните? - а сомалийските пирати нали точно това и правят!

Майтапа настрана, ако трябва да посоча някакъв символ на отчаяние - това са сомалийските пирати и българските учени.
Съвсем сериозно - нима може да се възрази нещо на това дето съм си позволил да напиша от тяхно име (всъщност, то е на основата на действително изявление на техен говорител)?! Ами че това си е наистина "тяхното моренце"! Който го ползва - да си плаща! Да си плаща, че лови рибата им, да си плаща, че замърсява моренцето им, да си плаща, че продава огромни количества оръжия на всевъзможни воюващи страни по тяхната земя - и те, първо, отделят от залъка на децата си, за да купят това оръжие, а после пък - взаимно се избиват с него. Май прекалено социално се получи - ама аз съм на страната на сомалийските пирати в тяхната неравна битка с международното право и големите империи. (Сега се сетих - колко смешно звучаха описанията след завземането на "Фаина" - корабът е обкръжен от американски военни съдове, които ... чакат една российска фрегата, която да го атакува! И щеше, разбира се, да го атакува - и да го освободи - само че, добре че украинският външен министър много настоятелно помоли Русия да не го прави - че когато руснаци освобождават трябва да се проявява предпазливост - това украинците го знаят отлично (макар че и те сега мечтаят някой да ги освободи от украинско робство - точно както за нас сега е мечта някой да ни освободи от българско такова)). Та - погледнете на нещата от ъгъла на един сомалийски пират - същите тези американци, които по времето на Клинтън се опитаха да направят преврат в странта му, но бяха попикани и набързо подвиха опашка (откъде, по дяволите, е това нахалство на Холивуд да представят САЩ-овските командоси като някакви супергерои - ами че те тогава позорно офейкаха от една страна, в която дори нямаше централна власт - сиреч - някакви си ей-такива пиратски банди ги направиха за две ст'инки; какъв тъпанар е бил само Наакашвили да разчита на помощта на такива лигльовци!), та - същите тези американци - откъде накъде ще си позволяват свободно да плават край техните брегове, да ловят рибата им, да си изхвърлят отпадъците пред домовете им, да продават оръжие на враговете им?!? Ааарррррр!!!
Но освен сомалийските пирати, има на тази земя и една друга категория хора, които също са в подобно положение... Сигурно затова тези днешни буканиери са ми така близки и ги чувствам родни. Я да си пуснем сега някоя от любимите ми пиратски песньовки:
http://www.youtube.com/watch?v=ZLsJyfN0ICU
http://www.youtube.com/watch?v=g7bsX7iCqmE
http://www.youtube.com/watch?v=wnMy5yek-ks
__________________________________________
Абе, вчера ми се мотаеше постоянно някакъв образ из главата и чак през нощта ми изкристализира:
"Нощта ражда из мъртва утроба вековната злоба на роба: своя пурпурен гняв - величав."

Edited by - Andrey_Kurtenkov on 10/18/2008 10:18:22
Go to Top of Page

Andrey_Kurtenkov

Bulgaria
578 Posts

Posted - 12/06/2008 :  16:18:14  Show Profile  Send Andrey_Kurtenkov an ICQ Message  Reply with Quote
През последните два-три дни, ако сте забелязали, темата за пиратите в река Дунав нахлу в нашето ежедневие като Лолонуа в испанска крепост. Всъщност, ние би трябвало само да приветстваме факта, че това справедливо социално движение - пиратството - настъпва към сърцето на Стара Европа. Та нима не е очевидно, че пиратите са патриоти като Жана д'Арк и борци за социална справедливост като Робин Худ!?! Особено фрапиращо е късогледството на българите в настоящия момент, когато всички тъмни сили в Стара Европа са се съюзили в свещена война срещу нас. Постоянно се повдига въпроса - какво да се прави, как да съ упраим, значи? Според мен, решението е очевидно: Република България трябва час по-скоро да напусне Европейския съюз и да сключи договор за всестранна интеграция с Туркменистан - единствената страна в света, достойна да бъде наш партньор, като в максимално кратки срокове бъде свикано Закривателно събрание и се присъединим изцяло към нашия закаспийски брат. Впоследствие към това ново държавно формирование би могла да се присъедини и Сомалия - страната на смелите и достойни мъже, които възродиха пиратството и по този начин спасяват света (засега) от глобалното затопляне (известна е убедително доказаната научно отрицателна корелация (при Ниво на достоверност P < 0.0001) между броя на пиратите и глобалната температура), а и отново, след дълъг период на безпътица, ни демонстрират какво значи борба за социална справедливост. Елементарните сметки показват, че засега България само губи от членството си в ЕС, докато от сомалийските пирати не е загубила нищо - и доколокото нула е повече от отрицателно число, то видно е кои са тези, които би трябвало да награждаваме с орден "Стара планина" - Първа степен. Впечатляващо е късогледството на политическата ни класа, която не вижда къде са нашите истински приятели и как можем най-бързо и безболезнено да съ упраим - с евентуалното издигане на пиратството в ранг на държавна политика, ние веднага ще спечелим на своя страна не само отрудените маси по цял свят, но и защитниците на природата - от Грийнпис до последния кръжочник - по назованата по-горе причина (а именно връзката между броя на пиратите и глобалната температура). А да не забравяме и традициите, които имаме в научното пиратство - най-сетне така ще се отпуши производството на нови професори във ВАК, затруднявано досега от недобросъвестни елементи, уличаващи определни кандидати в плагиатство. Европейският съюз не е достоен за България! - и всички дадени ордени "Стара Планина" на западноевропейските империалисти трябва да им бъдат отнети незабавно! Ако не ги върнат - орденът да бъде обявен за невалиден и да бъде въведен нов - напр. "Стар Морски Влък" (именно "влък", а не "вълк" - вълк е друго). Петнайсет монографии в ковчега на мъртвеца / Йо-хо-хо / И сборник статии...ААААРРРРРРРР!!!
Go to Top of Page

Andrey_Kurtenkov

Bulgaria
578 Posts

Posted - 12/09/2008 :  20:53:09  Show Profile  Send Andrey_Kurtenkov an ICQ Message  Reply with Quote
Щастливи новини ни донесе днешния ден, братя българе! - радвайте се, пейте сърдца на светлината.
Най-напред - научихме, че героичната Дупница скочи в защита на предложените от нас за орден "Стара планина" - първа степен, братя Галеви:
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=312030&audio_id=27597
"Общинският съвет на Дупница се обяви против „яростните и необосновани атаки срещу органите на местно самоуправление" в специална декларация, подписана от 30 от общо 33-мата общински съветници..."Подстрекателите и авторите на тази негативна кампания да поемат цялата отговорност за уронването на авторитета на общината. Ние като общински съветници остро и категорично осъждаме целенасочени и лъжливи писания и материали срещу общината, защото от това губят жителите ни“, се казва в декларацията. Над 50 граждани изпълниха Панорамната зала в общината и изразиха своята подкрепа за общинското ръководство начело с Атанас Янев и члена на Консултативния съвет към кмета Пламен Галев. Сред тях бяха директори на детски градини и училища, селски кметове, председателят на Съюза на инвалидите в Дупница Георги Буцев и футболистът Анжело Кючуков..."
Само така, Дупница! Днес всички сме дупничани, всички сме в дупката, демек. Ще ми уронват авторитета на общината! Пикльовци. Аз знам едни такива, дето се опитват да уронват авторитета на мойто факултет; само да ми паднат...
Наздраве, Дупница!
И все още облечени в дупнишкия ентусиазъм, до нас достигна, само в рамките на няколко часа, още една щастлива вест: България няма да подкрепи бандитската интервенция на европейските империалисти срещу сомалийските пирати:
http://www.btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=122785
Ваудушувлението ми наистина няма край - най-сетне нашите управляващи - както виждаме - и на общинско, и на държавно ниво - започнаха да осъзнават, че пиратството е единственият спасителен за милата ни татковина път. Събитията от днешния ден родиха следната творба:
There was a fat pirates from Dupnitza.
Their crew was to set sail off to Somalia.
But early one night,
There was a fight,
And a blacksmith used his rear for a bellows!
(пее се на мелодията от "Една българска роза")
Е, не е на пиратски - ние си имаме специален Talk Like A Landlubber Day - 20-ти септември, когато се говори само на пиратски - но за съжаление вече ми е късно да го уча. Но това не е важно - важното е, че народната енергия се надига, за да защити нашите братя по всички земни кълбета - от Дупница, до Сомалия! YAAAAARRRRRRRRRRRRRRGGGHHH!!!!!!
Go to Top of Page

Andrey_Kurtenkov

Bulgaria
578 Posts

Posted - 12/17/2008 :  20:39:51  Show Profile  Send Andrey_Kurtenkov an ICQ Message  Reply with Quote
Скъпи сънародници!
Официалното писмо, което преди време изпратих до Г-н Президента на Република България Н.Пр. д-р Георги Първанов и в което убедително обосновах потребността от награждаване на най-изявените сомалийски пирати с Орден "Стара планина" - Първа степен и от създаване на нов Троен съюз (България + Туркменистан + Сомалия) не остана без последствия - ето че той заминава на официално посещение в братската средноазиатска республика по покана на нейния президент Гурбангули Бердимухамедов. В програмата на посещението са предвидени срещи на мосю льо президон с туркменистанския му колега и разговори на двете официални делегации. Държавният глава на България ще участва и в откриването на българо-туркменистански бизнес форум, а в придружаващата го делегация се набиват на очи имената на видни български пирати. Предвижда се и родното президент да положи венец на Мавзолея на Туркмэнбашы Сапармурат Ниязов, а след това щял инкогнито да направи едно кръгче къде Узбекистан, за да върне рогата на убития козел (който е пропуснал историята - напомням о чем речь идет - http://www.ferghana.ru/article.php?id=5978 ).
Ледът се пука, господа съдебни заседатели, ледът се пука!
Колелото на историята се върти и ще се върти до пълната победа на Тройния съюз БСТ (което значи не само Български спортен тотализатор, но и България/Сомалия/Туркменистан).
Слава на символите на новия Троен съюз: Георги Първанов и Гурбангули Бердимухамедов (които засега ще се налага да представляват и сомалийските пирати, понеже при последните цари пълно братство и равенство и ще е доста трудно да си изберат президент).
Go to Top of Page

Andrey_Kurtenkov

Bulgaria
578 Posts

Posted - 12/20/2008 :  14:57:36  Show Profile  Send Andrey_Kurtenkov an ICQ Message  Reply with Quote
В един друг форум ме насочиха към един сравнително пресен материал, доказващ, че Туркменистан и Сомалия са ни по-близки от европейските държави:
http://e-vestnik.bg/4871
Бежанци от диктатурата в Туркменистан попаднаха в кошмара България
Ама как да остане спокоен човек, като прочете този абзац:
"Туркменското правителство изпрати до всички страни, в които пребивават туркменски дисиденти, искане за тяхната екстрадация, обвинявайки ги за тази кражба. Нито в Швеция, нито в Австрия, нито в Германия, в нито една европейска страна прокуратурата не издаде заповед за задържане на туркменски опозиционери. Във всички европейски държави, където са били разпратени такива искания, властите са се отнесли много човечно към “обвинените”. Привиквали са ги, правели са справка и са изяснявали положението. Дори са им казвали да не се страхуват, че ще бъдат арестувани и експулсирани. Предупреждавали са ги да не напускат държавите, в които се намират, за да бъде гарантирана тяхната безопасност. Дори в Русия не задържаха туркменски бегълци в отговор на това искане. Само в България арестуваха мен и съпруга ми въз основа на фалшивите обвинения от Туркменистан. Това се случи декември 2002 година. Дойдоха не един, не двама, не трима полицаи, а стотина от специалния отряд в черни униформи. Това не беше обикновена полицейска акция. Държаха се все едно задържат терористи. Арестуваха ни пред очите на децата ни. Дъщеря ми изпадна в шок. Сега, щом види черна униформа, плаче и мисли, че идват да ни затворят."
Ама те пъ' ама избор са направили къде да емигрират ...
Затова пък хората казват: "Тук имаш възможност да получиш по-качествено образование." - Ура! - получихме официално признание, че българското образование е по-качествено от това в Туркменистан! Сега очаквам с нетърпение да го сравним и с това в Сомалия...
Go to Top of Page

Andrey_Kurtenkov

Bulgaria
578 Posts

Posted - 12/24/2008 :  10:55:49  Show Profile  Send Andrey_Kurtenkov an ICQ Message  Reply with Quote
Колегите проф. Брукхаймър и особено д-р Деп бяха така добри да ми обърнат внимание на още една впечатляваща прилика между законите на пиратството и законите на българската нАучна общност. Спомнете си онзи момент от Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl, когато Елизабет/Кийра се позова на правото си "да Парле", което според Закона на Морган и Бартоломей й дава право на преговори и никой не може с пръст да я докосне, докато преговорите не приключат. Е да де, ама после - когато още веднъж имаше позовававане на това право - а на пиратите им беше вече писнало от преговори - отговорът какъв беше - ами - "Законът е само препоръка". Ах, колко близко ми прозвуча това! Та нали всички знаем, че когато трябва да се пробута през съвет или комисия някой, който очевидно не отговаря на прословутите "изисквания на ВАК" и винаги се казва - "Изискванията имат само препоръчителен характер". В същото време - когато някой "не е от наш'те" и трябва да бъде спрян, се изтъква, че не отговаря на изискванията (които наистина са много високи). Колко още доказателства трябва да се приведат, че българската нАучна общноост е пиратска и по душа, и на дело, и по закон?!? Ето защо, Н. Пр. Гоце съвършено правилно е награждавал, награждава, и ще награждава с Орден "Стара планина" - първа степен, най-изявените представители на българската нАучна общност - защото това е орден създаден от пирати, за пирати, и в името на пирати и тези хора в случая са един символ, както на нашите сомалийски братя, така и на съвъкупното пиратстство.
wee wyshe ye a merrie YAAARRRRGGHH!! wee wyshe ye a merrie YYAARRRGGHH!! anna 'appie noo YAAARRRGGGHHH!!!!...
Go to Top of Page

Andrey_Kurtenkov

Bulgaria
578 Posts

Posted - 12/09/2011 :  20:03:54  Show Profile  Send Andrey_Kurtenkov an ICQ Message  Reply with Quote
Във връзка с решението на Министерския съвет безплатно да бъде предоставен на Георги Първанов (aka Агент Гоце) офис в Студентски град - http://www.btv.bg/news/bulgaria/story/102366201-Parvanov__ot_Boyana_v_Studentski_grad.html - вчера в кръчмите тъдява имаше прИмоция -
Орден "Стара планина" с лента за всяка поръчка от четири ловджийски салати плюс бутилка водка!
Du hast!
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=aWE2IDEofmI
Go to Top of Page

George_Chaldakov

148 Posts

Posted - 01/20/2012 :  18:45:08  Show Profile  Reply with Quote
ДЕКАЛОГ ЗА ПРЕЗИДЕНТА
Или президентът умря, да живее президентът!*
Д-р Георги Чалдъков
1.

Ние сме Народа на България, не „България на гражданите”; Народ твой, да нямаш други народи освен Нас.
2. Не си прави кумир други народи, не се кланяй и не служи на техните правителства, посланици и политики; помни, че не си „РъБъ”, а Президент на Република България.
3. Не изговаряй напразно името на Народа, нито на гражданите.
4. Помни дадените обещания пред Народа - пет дни в седмицата работи за тяхното изпълнение, а следващите два дни не ходи на лов нито в България, нито в Узбекистан или Казахстан.
5. Почитай Народа си и особено много децата и учителите им – не само на Коледа; не обиждай „Стара планина” и „Свети Свети Кирил и Методий” - награждавай постиженията единствено на най-достойните българи.
6. Не убивай хора, зайци, гъски, глигани, мечки, планински овни (архари).
7. Не-ко-мародействай – не прави „големи шлемове”.
8. Не кради народни пари – за пищни церемонии, коктейли, преяждания, препивания, пътувания в чужбина.
9. Не лъжи Народа си; като кажеш „А”, стигни до „Я”, а не спирай до „АБВ”.
10. Не пожелавай дома на Народа си, нито жените му, нито песните му, нито имотите, заплатите, пенсиите му, нищо, което е на Народа ти.
_________________________________________________

* Перифраза на френския израз Le Roi Est Mort, Vive Le Roi! (Кралят умря, да живее кралят!“).
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
http://www.pueron.org/pueron/forum/ © 2000-05 Snitz Communications Go To Top Of Page
Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.05