http://www.pueron.org/pueron/forum/
http://www.pueron.org/pueron/forum/
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Uceni za nov zakon za naucnite stepeni i zvania
 Forum
 Кочината България
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

r_34

Bulgaria
3 Posts

Posted - 05/04/2008 :  09:40:50  Show Profile  Reply with Quote
И още нещо - можем да съберем здрави момчета и да охраняваме журналисти когато си вършат работата и да не позволяват на отговорни лица да бягат от отговорност, а да отговарят на въпросите ясно и изчерпателно.Не съм съгласен държавните ръководители да вършат и говорят глупости и след това журналистите да са виновни.Натиск и контрол от всякъде - иначе загиваме.Ще трябват и бойни групи, защото като гледам ония и трепят без съд и присъда.Просто ще трябва да се стегнем и да си направим държава ако искаме.Няма кой да ни я направи.
Go to Top of Page

kkabakciev

Bulgaria
616 Posts

Posted - 05/06/2008 :  16:28:23  Show Profile  Visit kkabakciev's Homepage  Reply with Quote
Благодаря на форумиста r_34 за двете му съобщения - смислени и точни!

Още една причина, поради която трябва да се каже, че

ТОВА ТУК НЕ Е НИКАКВА ДЪРЖАВА, А Е ИСТИНСКА КОЧИНА,

е представена тук:

http://www.pueron.org/pueron/forum/topic.asp?TOPIC_ID=11&whichpage=7

За да не се повтарям, идете там и прочетете за какво става дума.

Благодаря за интереса ви!

Красимир Кабакчиев
Go to Top of Page

kkabakciev

Bulgaria
616 Posts

Posted - 07/14/2008 :  15:48:07  Show Profile  Visit kkabakciev's Homepage  Reply with Quote
Всички знаете поредното доказателство за това, че

ТОВА ТУК НЕ Е НИКАКВА ДЪРЖАВА, А Е ИСТИНСКА КОЧИНА!

Описано и коментирано е тук:
http://dnevnik.bg/show/?storyid=525711

Крайно време е Европейският съюз да вземе мерки!

Незабавни крути мерки, а, ако и те не помогнат,

тази посткомунистическа кочина трябва да се изхвърли от Съюза!!!

Красимир Кабакчиев, дфн

_____
Бих желал да припомня своя собствен случай, който ме накара да открия тази рубрика ("Кочината България"). Налице е факт на неизплащането ми на значителна сума пари (присъдена ми от Върховния касационен съд - налице са влезли в сила решения), от страна на така наричащия се Институт за български език при БАН, един развъдник на комунизъм, невероятна некадърност, откровена простащина и престъпност (която така наречената прокуратура не преследва)!

Още по-големият проблем е, че невероятната наглост, проявявана от гореупоменатия развъдник, е генерирана от едно решение на така наречените сини демократи в парламента, които през 1997 г. въведоха така наречения от мен "параграф 399" - вж. текста на статията ми, озаглавена "Параграф 399 или правова държава ли е България?", публикувана в "Дневник", тук:
http://www.pueron.org/pueron/publikacii/statii/Krasi_Catch_399.doc

С въвеждането на "параграф 399", един законов текст, даващ възможност на държавата-длъжник (бюджетните организации) на практика да не изплащат пари на гражданите по влезли в сила решения, тези индивиди доказаха (наред с много други свои действия и бездействия, разбира се), че по време на управлението си те са се вълнували единствено от своите собствени лични интереси. Разбира се, грубо антиконституционната клауза не само беше оставена в сила от жълтата крадлива пасмина на онзи подвластен на ДС необразован индивид от Мадрид, но и дозатвърдена. А след това внедрена и в новия ГПК от днешната некадърна, криминална тройна коалиция.
Go to Top of Page

midilev

Bulgaria
25 Posts

Posted - 08/08/2008 :  08:55:07  Show Profile  Send midilev an ICQ Message  Reply with Quote
СТРАНАТА НА ГЛУПЦИТЕ
Теорията на глупостта е приложима с пълна сила за България. Но случаят при нас е тежък.
Михаил Константинов
Днешните български мутро-барони и политическите им чадърджии са типични тъпанари. От най-глупавия вид. Половината от тях живяха по 30-40 години, колкото да се изпозастрелят като улични бандити, каквито впрочем и бяха. Днес на останалите живи им светна, че са си направили свят, който не става за живеене. Защото не е живот да ходиш с тежка охрана и в нужника, за секса да не говорим.
Според италианския икономист професор Карло Чипола хората се делят на четири основни категории. В първата категория са умниците. Те са доста малко, но все пак ги има. Умните хора правят добро на другите и добро на себе си. Резултатът е ясен - умниците живеят добре, радват се на живота и са доволни от себе си. Втората категория са балъците. Балъкът е човек, който прави добро на другите, но лошо на себе си. Балъците не живеят добре, но често са доволни от себе си. Трета група са бандитите. Бандитът прави лошо на другите и добро на себе си. Бандитите също не живеят добре, а също и не много дълго.
Четвъртата и най-многобройна група е тази на глупците. Глупакът е същество, което се изхитря да прави лошо както на другите, така и на себе си. Глупците живеят тъпо, не се радват на живота и са недоволни от всичко. И понеже глупците в крайна сметка доминират живота ни (поне в България е така), то е полезно да се знаят основните закони на човешката глупост.
Първият закон всъщност е описаната по-горе класификация на хората, според която всеки е умник, балък, бандит или, най-вероятно, глупак. Вторият закон на глупостта гласи, че винаги и неизбежно всеки не-глупак подценява броя на глупците, които го заобикалят. И наистина, всеки не глупав човек в даден момент от живота си по някакъв повод се е чудил как е възможна чак пък такава глупост. А не е трябвало да се чуди. Защото според Втория закон така и трябва да бъде.
Съгласно Третия закон пък шансът някой да се окаже глупак не зависи от която и да е отличителна черта на този някой. Така за всяка държава съществува един постоянен процент, наречен коефициент на глупостта, който за България е 50 на сто. Това е процентът на глупците във всяка група хора и в обществото като цяло. Казано другояче, в една група цигани вероятно половината са глупци. Но също така и половината от политиците са глупци, половината от министрите, както впрочем и половината от университетските преподаватели.
Според Четвъртия закон не-глупците винаги и неизбежно подценяват разрушителната мощ на глупците. Разбира се, това се отнася и за самите глупци, но при тях разумното поведение поначало е изключено и подценяването е без особено значение. Петият закон е обобщаващ и гласи, че
глупакът е най-опасното същество на този, а вероятно и на онзи свят.
Законите на глупостта имат и забавни следствия, някои от които са открити от български изследователи. Известна е в частност поговорката, че акълът и мензисът си приличат: закъснеят ли, не ги чакай. Друго българско откритие е Комбинираният закон за гравитацията и глупостта. Според него, ако хвърлиш камък право нагоре, той винаги и неизбежно ти пада на простата глава. Тук понякога се задава наивният въпрос "Ама не може ли човек да се дръпне?". На което следва назидателният отговор, че не, не може. Защото това не е закон само за гравитацията, но и за глупостта.
След като делът на глупците е едва ли не световна константа, то какво все пак отличава нормалните държави от откровено ненормалните? Ами отличава ги това, че в нормалните държави на глупците не им се позволява да се развихрят в цялата си красота и мощ. Докато в ненормалните държави глупостта необезпокоявана бесува, а всички я гледат като изоглавени и питат "Ми с'я к'во стана?" Ми сега е станало това, че глупците са били оставени да се наглупеят на воля. И по-точно, да ни наглупеят нас, останалите. И друго, в нормалните държави постепенно се свива делът на балъците и бандитите, а се увеличава този на умните хора. Защото само умните могат да компенсират щетите, създавани от откровено глупавите им сънародници.
Теорията на глупостта е приложима с пълна сила за България. Но случаят при нас е тежък. Първо, защото коефициентът на глупост у нас е поне двойно по-висок, отколкото в белите държави. И второ, защото е много нисък процентът на умните хора. И не само е нисък, но и не иска да расте. Поне през последните 64 години не иска. Не че след Освобождението нещата са били по-различни, де. За шест години, през 1912-1918, България води три тежки войни. И докато българската армия печели битките, българската политическа класа губи войните. По-голяма глупост от това, здраве му кажи. И още, докато 900 000 български мъже тогава гният по фронтовете, в тила група бандити - мутри и политици, граби като невидяла, а жените пишат отчаяни писма на синове и съпрузи. И всеобщата глупост българска стига дотам, че армията дезертира и противникът като на шега завзема позиции, пред които дотогава е давал нечуваните във военната история жертви в отношение 10 към 1. Че и цели 50 към 1 при Дойран, който англичаните ще го помнят, докато я има държавата им. А и след това. Но глупостта ни тогава надделява над нечовешката храброст. И днес над Владая се издига сигурно единственият в света паметник на една дезертирала армия. Добре поне, че опазихме бойните знамена. Всичките, което пък е другата уникална особеност на същата тази армия.
Унищожаването на българския политически, стопански и духовен елит през септември-октомври 1944 г. от шайките на Отечествения фронт начело с масовите убийци Кимон Георгиев, Трайчо Костов и Никола Петков, е типично бандитско деяние с елементи на явна глупост. Поне от национална гледна точка. Защото национален елит не се създава за едно поколение. И за две също, а понякога и три не стигат. Днес всички реват, че страната ни нямала личности. А откъде да ги има? Когато избиеш елита на нацията, ти избиваш и неродените му деца. И в дупката нахлуват хора, за които елементарната грамотност е проблем, а простащината - емблема. Глупци, тоест, нахлуват. А от глупака какво да очакваш, освен някоя глупост? И глупостите не закъсняват. Отвратителният комбинат "Кремиковци" и не по-малко отвратителните му събратя в Стара Загора, Девня, Средногорие, Пловдив и къде ли не, са траен и незаобиколим паметник на комунистическото невежество и арогантност. На комунистическата глупост, тоест.
Днешните български мутро-барони и политическите им чадърджии са типични тъпанари. От най-глупавия вид. Половината от тях живяха по 30-40 години, докато да се изпозастрелят като улични бандити, каквито впрочем и бяха. Днес на останалите живи им светна, че са си направили свят, който не става за живеене. Защото не е живот да ходиш с тежка охрана и в нужника, за секса да не говорим. И да знаеш, че рано или късно (и по-скоро рано) все пак ще те свитнат, а преди това ще отвлекат детето ти и ще ти го връщат пръст по пръст. Големи злини сториха тези хора, но и голяма беда си докараха - точно според определението за това, що е глупак. И тези с изпълнените смъртни присъди май удариха тотото. Щото се отърваха.
Половината български избиратели са типични тъпанари също. Защото с избора си за кой ли път навредиха на себе си, но и на малцината останали свестни хора в България - типично за глупак поведение. Интересното е, че след всеки избор реват и викат "К'ва я мислихме, тя к'ва стана?". Работата демек. Ми к'вато сте я мислили, точно тъй е станала. И пак ще стане, и още повече, че догодина през лятото точно два избора ви чакат. И двоен мегдан за глупави изпълнения също ви чака.
Така нареченият български строителен инвеститор често е типичен тъпанар. Да бетонираш уникалната земя българска, да доизсечеш горите български - за това даже не глупак, а архиглупак трябва да си. Че и да изкорубиш кооперациите по "Витоша", за да загинат хиляди при среден даже трус - какво трябва да си? Ако беше жив професор Чипола, сигурно и пета категория - на българския суперглупак, щеше да въведе.
От почти година Европейската комисия ни предупреждава, че крадем неприлично много и малко трябва да се озаптим. В смисъл пак да си крадем, но с мярка. Но не би. До самия доклад на ЕК така яко се крадеше, че просто беше неприятно да се гледа. И накрая си го получихме. В резултат на собствената си глупост, днешните български управници се насадиха в крайно неприятна и без изход ситуация. И вместо да влязат в историята с добро, някои от тях ще влязат в панделата. С всички случващи се там екстремни преживявания. Но докато глупостта на управляващите някак си се подразбира, то глупостта на опозицията българска е принос в световната политическа история. Да ти поднесат управляващите на тепсия такива възможности, а ти, вместо да ги свалиш от власт, да се гръмнеш в крака. И не един път, а 'нам колко пъти. Като да си стоножка някаква.
В страната на глупците тези тъпи случки са естествени и подразбиращи се. Но не е естествено, и отникъде не следва, че трябва да оставяме глупците до такава степен да ни наглупеят. Не е ли време да се направим на бели хора?
Go to Top of Page

kkabakciev

Bulgaria
616 Posts

Posted - 09/28/2008 :  14:45:29  Show Profile  Visit kkabakciev's Homepage  Reply with Quote
Мисля, че е напълно уместно да направя копи-пейст на мое съобщение, току-що направено в извънредно оживения блог на Петър Дошков, където дискусията и споровете не стихват вече дълги месеци. Съобщението ми има заглавие "Продължение на темата за ПОГАЗВАНЕТО НА ЗАКОННОСТТА В Т.Н. АКАДЕМИЧНА ОБЛАСТ!" и е следното:

Наистина, когато пиша, че законността не се спазва - а всъщност по-скоро би трябвало да се каже, че законността СЕ ПОГАЗВА, и то СИСТЕМАТИЧНО в така наречената академична област в тази така наречена държава - би трябвало да се аргументирам и да дам примери.
Добре. Имам предвид следното. Геронто-комуно-ченгесарската групировка, управляваща БАН, твърди, че в БАН се извършват атестации. Това е НАГЛА, ЕПОХАЛНА ЛЪЖА - от рода на лъжата на руснака Юхновски, че се бил кандидатирал законно за четвърти мандат!
Няма как да се извършват законни атестации в БАН, защото вижте следната разпоредба на Устава на БАН:
Чл. 58. (1) Дейността на учените в БАН се оценява периодично по критерии и методика, утвърдени от Общото събрание на академията ...
И къде са и какви са тези "критерии и методика, утвърдени от Общото събрание на академията". Ами, първо до 29 март 1999 г. такива "критерии и методика" просто .... нямаше. А на 29 март 1999 г. така наричащото се Общо събрание на академията (една геронто-комуно-ченгесарска пасмина) прие някакви (смехотворни - но анализът им следва да се направи другаде и друг път) "критерии и методика"!
И защо ги прие? Защото няколко месеца преди това аз лично и собственоръчно разбих (направих на салата) тази геронто-комуно-ченгесарска пасмина в статията си "БАН си остава бастион на номенклатурата" - в. “Стандарт”, 4 септември 1988 г., като разобличих поведението на така наречената управа на БАН, тоталната им некадърност, безобразното им противозаконно поведение в полза на номенклатурата, лентяите и некадърниците! Прочети статията тук:
http://www.geocities.com/kkabakciev_politart1/BAN.html
Но дали приетите на 29 март 1999 г. "критерии и методика" се спазват в БАН, което ще рече прилагат и т.н.?
Ами посочете ми, моля, мястото, където тези "критерии и методика" са публикувани! Аз не го знам това място. Но това не значи, че го няма, нали така ...
И нещо друго, още по-безобразно, още по-противозаконно и още по-дискредитиращо за тази така наречена държава, всъщност една абсолютна кочина, и в частност за така наречената академична общност в нея и за така наречения Министерски съвет.
Законът за научните степени и научните звания гласи:
Чл. 42 (1) Научните работници подлежат на периодично атестиране не по-рядко от един път на пет години. (2) Редът и начинът на атестирането се определя с правилник, утвърден от Министерския съвет.
Питам ви, дами и господа тук, работещи В УНИВЕРСИТЕТ (който аз не познавам, но познавам така наречената държава, в която се намира този университет):
Къде е публикуван този правилник, утвърден от Министерския съвет, за реда и начина на атестирането?
Отговорът е: НИКЪДЕ!
Отговорът е: ТАКЪВ ПРАВИЛНИК НЕ СЪЩЕСТВУВА!
Отговорът е: ТАКА НАРЕЧЕНИЯТ МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ - ЕДНА ГНУСНА ПАСМИНА БЕЗДАРНИЦИ, НЕКАДЪРНИЦИ И ПАРВЕНЮТА, НЯКОИ ОТ ТЯХ ПРОВЪЗГЛАСИЛИ СЕ ЗА ДЕМОКРАТИ - В ПРОДЪЛЖЕНИЕ ВЕЧЕ НА 17 ГОДИНИ НЕ ЕБАВАТ ДА ИЗДАДАТ ТАКЪВ ПРАВИЛНИК!
ТОЕСТ, ТЕ НЕ ЕБАВАТ ДА ИЗВЪРШАТ НЕЩО, ЗА КОЕТО ГИ ЗАДЪЛЖАВА ЗАКОНЪТ!
По тази причина аз лично водя дела срещу Министерския съвет!
Обаче знаете ли какво става? Става това, че досега на първа и втора инстанция ред съдии се произнесоха, че, видите ли, Министерският съвет било едно таквоз нещо, което не можело да бъде съдено! Било нещо като Божа кравичка! Било нещо като орган извън всякакви закони!
НЕКАДЪРНИЦИ! СМОТАНЯЦИ! НЕЩАСТНИЦИ! И ИМАТ НАГЛОСТТА ДА СЕ НАРИЧАТ СЪДИИ!
(Няма да им съобщавам имената, защото ще искат да ме съдят.)
Накрая стана така, че Върховният касационен съд каза на тези некадърници, смотаняци и нещастници, че Министерският съвет МОЖЕ ДА БЪДЕ СЪДЕН (влязло в сила определение на ВКС)!
Но делата продължават да се мотаят! И всички така наричащи се съдии на първите две инстанции демонстрират абсолютна неохота да съдят Министерския съвет!
Живот и здраве, ще продължа да информирам по този казус, но отново казвам най-важното:

ТОВА НЕ Е ДЪРЖАВА! ТОВА Е ИСТИНСКА КОЧИНА!

Красимир Кабакчиев, дфн

П.П. Петре, би ли направил съвсем кратък коментар относно липсата на "критерии и методика за атестиране" в БАН и липсата на правилник по чл. 42 (2) ЗНСНЗ? Второто ЗАСЯГА ПРЯКО И ЮЗУ! Благодаря предварително. Красимир

Edited by - kkabakciev on 09/28/2008 14:47:18
Go to Top of Page

kkabakciev

Bulgaria
616 Posts

Posted - 10/28/2008 :  08:43:27  Show Profile  Visit kkabakciev's Homepage  Reply with Quote
Не виждам пречка да не пусна едно мое съобщение от преди малко и тук. Точно по темата - и продължение на предишното ми съобщение. Ето го (с малки съкращения).

Всеки ден българските крадци, комуно-ченгесари, некадърници и профани, наричащи себе си управляваща коалиция, получават, заедно с цялата общественост на тази "държава", съобщения от този род:
http://www.iht.com/articles/2008/10/27/europe/union.php

Но положението остава абсолютно непроменено - и ще продължи да остава, ако не се вземат

ДРАСТИЧНИ МЕРКИ СРЕЩУ СЪОТВЕТНИТЕ ЛИЦА ОТ ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ И ОСОБЕНО ОТ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА!

Ето, вчера получих съобщение от така наречения български съд, на първоинстанционно равнище, от една така наричаща се съдийка, която ми е изпратила съобщение, че връща моя искова молба.

Изумително беззаконие! Изумителна гавра със закона, със съдебната система, с държавността и с какво ли още не!!!

Показателното е, че исковата ми молба е срещу Министерския съвет. Срещу тая група безхаберници, избирани и инсталирани на постовете си от още по-големи безхаберници, от един плебс, наречен електорат. Срещу едни некадърници и нарушители на закона, позволили си [...] от 1991 г. до днешния ден да не издадат Правилник за реда и начините на атестирането по чл. 42, ал. 2 от ЗНСНЗ (вж. по-горе) - нещо, което е тяхно задължение, вменено им ОТ ЗАКОНА!
[...]
Предстои да направя това съобщение и в блога си. И същественото в него ще бъде, че от няколко седмици насам се наблюдават

ОПИТИ ОТ СТРАНА НА СОФИЙСКИЯ РАЙОНЕН СЪД И НА СОФИЙСКИЯ АПЕЛАТИВЕН СЪД ДА БЪДАТ БЛОКИРАНИ ДВЕ МОИ ДЕЛА СРЕЩУ МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ - СВЪРЗАНИ С ГОРЕУПОМЕНАТОТО НАРУШЕНИЕ НА ЗАКОНА И НЕИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОСНОВНО ЗАДЪЛЖЕНИЕ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО!

Но да продължа с конкретния случай от вчера. Исковата ми молба е срещу Министерския съвет и е подадена още през 2002 г. До този момент, вече повече от шест години, няма издадено решение на първа инстанция срещу Министерския съвет! Делото мина през всички възможни инстанции от първа до трета във връзка с посъдността и с пасивната легитимация на ответника. Налице е издадено решение (или определение) на Върховния касационен съд, влязло в сила, в което се посочва, че Министерският съвет следва да бъде ответник по делото (няма никакви пречки за това), и с което делото беше върнато на Софийския районен съд за

ИЗДАВАНЕ НА РЕШЕНИЕ СРЕЩУ МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ!

Това стана още преди четири години. И въпреки този пределно ясен и влязъл в сила съдебен акт, и в грубо нарушение на закона, решение срещу Министерския съвет не беше издадено, а делото беше препращано няколко пъти между Софийския районен съд и Софийския градски съд. А сега една първоинстанционна съдийка си позволява да се гаври със закона и с решение на Върховния касационен съд!

Няма абсолютно никакво съмнение, че са налице опити, които дори може да са координирани, за намиране на начин за прекратяване на делата ми срещу Министерския съвет!

Тези опити трудно могат да успеят, а и дори по някакъв начин да бъдат прекратени делата, правещите тези опити трябва да имат предвид, че, първо, случаят няма как да бъде "прекратен" на европейско равнище, и че, второ, няма как те самите, и то не в далечно бъдеще, да не отговарят за безобразията и беззаконията си!
[...]
Съдебната система чрез агент "Гоце", жълтото и после комунистическото правителство и техните многобройни асоциати беше напълнена с комунистически некадърници и техни отроци, с абсолютни профани - и, главно, с драстично корумпирани лица! Изобщо не казвам, че през предишните управления всичко около съдебната система е било добро!

Но развихрилото се днес беззаконие е повече от умопомрачително -

И ТРЯБВА ДА БЪДЕ СПРЯНО!

Красимир Кабакчиев, дфн

P.S. Възползвам се от edit функцията, за да съобщя, че вече публикувах в блога си направеното по-долу тук съобщение:
http://kkabakciev.blogspot.com/
Реших, че то е завършено, пределно ясно, и няма какво повече да бъде прецизирано. Разбира се, случаят тепъва предстои да бъде разглеждан в по-големи подробности!
Проведох преди това разговор с Transparency International - България. Ще ги запозная, разбира се, и много по-подробно чрез съответната документация. Те ще вземат отношение и ще направят, убеден съм, всичко необходимо за уведомяване на съответните европейски институции за невероятните гаври с правото, които се осъществяват тук, в тази така наречена държава, в този така наречен член на Европейския съюз!
К.К.

Edited by - kkabakciev on 10/28/2008 10:06:09
Go to Top of Page

kkabakciev

Bulgaria
616 Posts

Posted - 01/20/2009 :  17:31:20  Show Profile  Visit kkabakciev's Homepage  Reply with Quote
Тази така наречена държава е абсолютна кочина!
Но напоследък справедливо беше обрисувана от един чех като тоалетна.
Кочина или тоалетна - все тая.


Вижте това съобщение на Иван Бедров:

Вторник, 2009, Януари 20
Честито! България вече не е част от Европейския съюз
В 3 часа тази сутрин прочутата тоалетна на входа на Европейския съвет в Брюксел е била покрита. С нещо като чаршаф, предполагам.
Така комплексираните ни управници постигнаха целта си. Протестираха срещу провокативното изкуство, защото им е трудно да приемат свободата. Сега на входа на Европейския съвет са всички държави без България.
http://ivanbedrov.blogspot.com/2009/01/blog-post_20.html

Във връзка с проблема ви призовавам да отидете да се запознаете със следната подписка - Декларация против цензурата (против цензурирането на произведението на чешкия художник Давид Черни):
http://bgpetition.com/protiv_cenzurata_david_cherny/index.html

И да я подпишете!

Против цензурата!

Против крадливата нагла комуно-сталинистко-ченгесарска пасмина, наричаща се държавна власт!

Която обаче с това черно платно сама си заби страхотен автогол!
Браво!
Go to Top of Page

Andrey_Kurtenkov

Bulgaria
578 Posts

Posted - 05/31/2012 :  17:40:31  Show Profile  Send Andrey_Kurtenkov an ICQ Message  Reply with Quote
"От твърде много време слушам как в България фигурата на интелектуалците била потъпкана, а самата интелигенция била загнила, нефункционираща и в радикален емоционален застой. Това мрънкане ми е абсолютно непонятно. Културата винаги съществува като алтернатива на тъпотата, а това, че хората избират тъпотата е проблем не на липсата на държавна политика, а на това, че самите интелектуалци са са се превърнали в агенти на тъпотата. А, най-големият, най-грандиозният и най-големият проблем на българската интелигенция днес е, че тя е проповедник на апокалипсиса. За нея всичко е черно, мрачно, гадно, подтискащо. Ролята на интелектуалците винаги е била да създадат светъл проект за бъдещето, а не бонзай-апокалипсис на личните си фобии. В момента в който видя интелектуалец искрено да вярва в бъдещето и с блеснал поглед да ми говори за политически или културни идеи, вместо да се държи като постмодерен лигльо с неизменен скепсис и подигравателно презрение, едва тогава ще повярвам, че интелигенцията може да бъде истинска съзидателна сила. Както е била. :)))"

(ФБ-статус на журналиста от в-к "Дума" Александър Симов отпреди минути.)
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
http://www.pueron.org/pueron/forum/ © 2000-05 Snitz Communications Go To Top Of Page
Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.05