http://www.pueron.org/pueron/forum/
http://www.pueron.org/pueron/forum/
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Uceni za nov zakon za naucnite stepeni i zvania
 Forum
 Кочината България
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

kkabakciev

Bulgaria
616 Posts

Posted - 04/08/2008 :  09:48:17  Show Profile  Visit kkabakciev's Homepage  Reply with Quote
В светлината и на ставащото през последните дни (а и седмици и месеци), мисля, че имам пълното морално право (а мисля, че го имат и повечето българи) да говоря за нещото държава България като за една кочина - и да открия тази рубрика.

Правя го по конкретен повод. Направих търсене в сайта на BBC с ключова дума Bulgaria и останах повече от поразен от това, което открих. Ето го:

http://www.bbc.co.uk/bbcfour/yoursay/bulgarias-children.shtml

Have Your Say - Bulgaria's Abandoned Children

We have received well over 1,000 comments about Bulgaria's Abandoned Children, a documentary about the shocking conditions experienced by the children living in a care home in Bulgaria. We will not be publishing any more comments about the programme, but here are a selection of the ones we have received.

Кажете си мнението - "Изоставените деца на България"

Получихме повече от 1 000 коментара относно "Изоставените деца на България" ...

Участващите в допитването са предимно британци. Оказва се, че повече от 1 000 британци, потресени от филма, са са включили в допитването!

Както самата редакция заявява, тя е публикувала само малка част от тези мнения. Аз копирах тази "малка част" в Word формат. Получиха се 36 гъсто изписани страници при големина на шрифта само 12 пункта!

Галя, ще ти ги изпратя - и предлагам да ги публикуваш на главната страница!

Потресаващо! И показателно за това, че британците са по-загрижени за българите от самите българи!

В следващо съобщение в рубриката ще преведа някои откъси от мненията.

Красимир Кабакчиев

kkabakciev

Bulgaria
616 Posts

Posted - 04/08/2008 :  10:34:39  Show Profile  Visit kkabakciev's Homepage  Reply with Quote
И така, да започнем с думите на така наречения президент на тази така наречена държава, известен повече като агент "Гоце", т.е. агент на една терористична организация, а също така известен и като "доцент" в така наречения Институт за история на БКП – една комунистическа пропагандна централа, занимавала се с фалшифициране на историята с цел оправдаване милионите престъпления на терористичната шайка БКП:

"Филмът за децата от дома в Могилино е част от една антибългарска кампания, но не знам кой с каква цел я провокира." Това каза президентът Георги Първанов в Русе […..] Президентът заяви, че е смутен от филма на Би Би Си "Изоставените деца на България". "Той е щрих от една широка кампания срещу страната ни"=".
http://www.standartnews.com/bg/article.php?d=2008-03-10&article=224894

Ето и буквално първите четири коментара (в основните им части) – които говорят сами за себе си. Четвъртият е на българка. Сред около 150-те мнения само две са от България.

"Тази програма и ужасите в дома за изоставени деца останаха на практика напълно неотразени в пресата и по националната телевизия [става дума очевидно за британската телевизия]. Само чрез повишаване на гласността около този днешен Холокост могат да се предотвратят подобни явления в бъдеще. Целта трябва да бъде да се гарантира, че, където и да отидат тези деца, те ще получат грижите, от които толкова се нуждаят и заслужават."
Стивън Болдуин, Англия

"Току-що гледах предаването, което бе излъчено отново, и не можах да го проследя внимателно, тъй като бях напълно разстроена. Намирам, че е шокиращо подобна институционална гавра да съществува в днешния ден и в днешната епоха, в една европейска страна […]"
Клеър Диксън, Шотландия

"Абсолютно шокиращо! Това е един забележителен, отварящ очите документален филм. Въпреки че не знам много за България, това ме накара да се надигна и да слушам внимателно. Напълно недоумявам как може в модерна Европа толкова много деца да бъдат оставени да гният в тези домове. Идеше ми да хвана следващия полет и да помогна с нещо на хората, живеещи и работещи в домовете. Не може ли BBC да продължи темата?"
Дженифър Стивънс, Честър

"Този филм е толкова вълнуващ, че направо ти се къса сърцето. Никога преди не бях си представяла, че е възможно да съществува такава мизерия в 21 век. Браво на авторите на филма! […] Виновно е българското правителство и институциите, които прибират парите и не правят нищо, за да се подобри животът на изоставените деца, за които няма кой да се грижи. Сигурна съм, че повечето обикновени хора не знаят какво става зад стените на тези домове. И няма гласност, защото е против интересите на правителството."
Анелия, България


След всичко това да кажеш, че искаш така нареченият президент и така наречената социална министърка да си подадат оставките, е почти нелепо! Да не говорим, че е и напълно нереалистично да стане! Съвсем отделен е проблемът с така нареченото Министерство вътрешните работи и така наречения министър, с така наречения главен прокурор и прокуратурата изобщо, с ежедневните убийства и пр.

Красимир Кабакчиев, дфн

P.S. Не съм гледал филма за Могилино, но гледах повечето от благотворителните концерти по бТВ, които донякъде измиха срама. Но срама на обикновените българи – не и на гоцетата и асоциатите им. К.К.
Go to Top of Page

kkabakciev

Bulgaria
616 Posts

Posted - 04/08/2008 :  13:35:59  Show Profile  Visit kkabakciev's Homepage  Reply with Quote
http://mediapool.bg/show/?storyid=137954
Посланик Джон Байърли: Българите преживяват тежък период, моралът не е висок
Никола Лалов, 8 Април 2008

"Хората в България преживяват доста тежък период. Моралът не е много висок". Това каза във вторник посланикът на САЩ в България Джон Байърли, запитан дали има ясна перспектива да отпаднат американските визи за българи, при положение, че страната ни издава документи на хора от престъпния свят (българското гражданство на сочения за наркотрафикант Будимир Куйович – б.р.).

Ден след като бизнесмен и писател бяха показно убити в София, Байърли заяви лаконично, че през последния уикенд е участвал в акция по залесяване в Стара Загора, където е разговарял с много българи. По думите му хората в страната преживяват тежък период, тъй като моралът не е много висок. Байърли посочи, че именно политиците имат задължение да осигурят този морал. "Аз съм убеден, че те разбират, че носят голяма отговорност пред обществото. Сигурен съм, че ще направят необходимото, за да възстановяват вярата и доверието на хората в България", посочи Байърли и отказа да отговори на други въпроси.
Go to Top of Page

kkabakciev

Bulgaria
616 Posts

Posted - 04/08/2008 :  15:31:16  Show Profile  Visit kkabakciev's Homepage  Reply with Quote
Перфектно изказване:
https://www.blogger.com/comment.g?blogID=4788127230852385620&postID=6819531356354008877

Анонимен каза...
"А защо се чудите, отдавна се знае - всички държави си имат мафия, а нашата мафия си има държава:-("


Но да продължим с това, какво казват британците за "държавата" България:

"Напълно ме шокира това предаване! Сърцето ме заболя! Аз работя с деца, които имат нужда от специали грижи тук, в Обеднинето кралство, и положението е напълно различно от това в други страни като например България! Децата в България са третирани така, сякаш са без всякакво значение, сякаш са мъртви! Много повече може да се направи за тези деца! Бих искала да мога да отида да помогна. Веднага бих го направила. [...] Персоналът е безхаберен, без всякакво отношение към децата. Даже не познават състоянието им! А трябва да го знаят от самото начало! Много хубаво, че Кейт [журналистката] повдига въпроса, защото българското правителство иначе явно не би си и мръднало пръста! Сега поне нещичко се прави - дори и да е само това, че ще преместят децата."
Мишел Ход, Уорингтън

"Бях дълбоко развълнуван от този филм! Хвала на Кейт Блуит за разобличаването на този нечовешки начин, по който дечицата са третирани - и на практика оставяни да вехнат и умират. [...] Като гледа човек такива предавания, разбира какъв привилегирован живот имат нашите деца в Обединеното кралство [...] Браво, Кейт!"
Н.Уилиамсън, Престън

"Това е най-силният документален филм, който някога съм гледал! Хората трябва да знаят какво става по света! Най-тъжното нещо, която някога бях виждал, беше малкият Стоян, който стоеше неподвижно и нямаше кой да му помогне. Много отдавна не бях плакал така. Искам да благодаря на Кейт и на екипа й, че ми отвори очите за това, какви страдания изживяват другите хора. Това ме накара да осъзная, че трябва да се опитам да помогна."
Дейвид Кембъл, Мадъруел, Шотландия

"Цялата бях в сълзи след този филм. Тези деца живеят в ужасяващи условия, а техните недъзи изглеждат хиляди пъти по-големи заради липсата на грижи, внимание, подкрепа и любов. [...] Срам за българското правителство! [...] Браво на Кейт за този филм, който ни отваря очите! Надявам се да го пуснат по BBC 1 ил BBC 2, за да може посланието да стигне навсякъде и да се разбере, че това е напълно неприемливо! Направете следващо предаване, искам да знам какво ще стане с дечицата, изоставени от тяхното собствено общество! Дечица, които са негова плът и кръв."
Лаура, Ланкастър


И да припомним отново изказването на агент "Гоце", "доцент по история на БКП" и президент на "държавата" България:

"Филмът за децата от дома в Могилино е част от една антибългарска кампания. [...] "Той е щрих от една широка кампания срещу страната ни".

* * *

Пак ще кажа, че за съжаление не съм гледал филма, а, както разбирам, той е бил не просто някакъв си филм за някаква си страна! Той е бил за британците един забележителен филм за ужасните неща, които стават извън страната им - неща, от които те се интересуват и които преживяват!

Направи ми още впечатление, че, докато по време на благотворителния концерт по бТВ даваха кадри от филма на BBC, певецът Веселин Маринов (добър певец, но привърженик на БСП - т.е. на злодеите) наблюдаваше децата в дома, неудържимо плачеше със сълзи и не можеше да спре!

Явно гледката е била повече от потресаваща! Това личи и от коментарите на британците!

Красимир Кабакчиев
Go to Top of Page

Misho_Angelov

1 Posts

Posted - 04/13/2008 :  15:34:28  Show Profile  Reply with Quote
Наистина добра работа, г-н Кабакчиев !
Благодаря за подбора и превода на материала.
Уви, не мога да не се съглася с добрите основания за употребата на драстичното определение спрямо нашата мила родна страна.
И не мога да не споделя с Вас, че по всичко личи:
краят на кочината се вижда!
Моля Ви, не хабете от ценното си време, за да ме опровергавате.
Надявам се в скоро време при лична среща да приведа основанията си за горното парадоксално - на фона на "дома" в Могилино - твърдение.

А Вие бъдете жив-здрав и още повече - весел !

Който има време за сълзи,
трябва да има време и за смях.
Go to Top of Page

kkabakciev

Bulgaria
616 Posts

Posted - 04/13/2008 :  21:46:59  Show Profile  Visit kkabakciev's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Misho_Angelov

Наистина добра работа, г-н Кабакчиев !
Благодаря за подбора и превода на материала.
Уви, не мога да не се съглася с добрите основания за употребата на драстичното определение спрямо нашата мила родна страна.
И не мога да не споделя с Вас, че по всичко личи:
краят на кочината се вижда!
Моля Ви, не хабете от ценното си време, за да ме опровергавате.
Надявам се в скоро време при лична среща да приведа основанията си за горното парадоксално - на фона на "дома" в Могилино - твърдение.

А Вие бъдете жив-здрав и още повече - весел !

Който има време за сълзи,
трябва да има време и за смях.




Благодаря много на г-н Ангелов - той е първият, който се престраши да вземе отношение в рубриката, която открих, действително с едно драстично, но същевременно справедливо заглавие.

Наистина не мога да се съглася, че "краят на кочината се вижда". Защото той няколко пъти се виждаше - 1989, 1990, 1991, 1996. И не само не дойде, но дори в много отношения настъпи драстично влошаване. Мога евентуално да приема, че бихме могли да се надяваме това да е началото на пътя към края на кочината - и той със сигурност ще е изключително дълъг.

Тук се налага да направя уточнението, че държавата България постигна огромни успехи, дори такива, които, обективно погледнато, не заслужаваше: парламентарната демокрация е налице, свобода на изразяване на мнение, свобода на средствата за масова информация (но с много уговорки), пазарна икономика (отново с уговорки), членство в ЕС и НАТО. Същевременно, въпреки тези безспорни постижения, са налице огромни обществени деформации, отнасящи се до съдебната система (вкл. прокуратурата), полицията, администрацията, лошото законодателство, (не)спазването на законността, много ниския морал на общото население и т.н.

Разбира се, Могилино е само един пример за параметрите на кочината. Аз имам намерение да продължа рубриката - и ще го направя, живот и здраве, с още много на брой и много красноречиви примери за това, как нещото тук не е никаква държава. Само малко търпение.

Благодаря отново на г-н Ангелов, и за пожеланията му!

Кабакчиев
Go to Top of Page

kkabakciev

Bulgaria
616 Posts

Posted - 04/14/2008 :  08:35:46  Show Profile  Visit kkabakciev's Homepage  Reply with Quote
Започвам с доказателствата за това, че това нещо тук не е държава, а е една кочина, със следните факти.
Един психиатрично тежко болен човек беше назначен с главното участие на СДС за главен прокурор. Извърши милиони безобразия, а вероятно и много престъпления. Беше му искана оставката на митинги, написана беше цяла книга за неговите безумия. Нищо. Един върховен магистрат заяви, че законът бил такъв, че нямало никакъв начин да бъде принуден главният прокурор да подаде оставка. Трябвало евентуално да изнасили и убие едно 14-годишно момиче, и тогава, след масови протести, да бъде физически отстранен!
Накрая така нареченият президент на така наречаната държава, известен още като "доцент" в така наричащия се Институт за история на БКП, всъщност една долнопробна политическа пропагандна централа за фалшифициране на историята и за прикриване на милионите престъпления на варварската шайка БКП, известен още и като агент "Гоце", сътрудник на терористичната организация ДС, изпрати лудия за посланик в една голяма и политически важна държава.

Това ли е държава? Това ли е държава, в която законът е такъв, че главният прокурор не може да бъде отстранен?
Това не е държава! Това е една истинска кочина!


Вчера, под натиска на ЕС (а не на гражданското общество в България) онзи индивид в МВР подаде оставка. Но не бива да се забравя, че лицето Велчев, заемащо поста главен прокурор, носи отговорност за това, че бе убит писателят Стоев. Случаят е особено потресаващ затова, защото чрез своите книги този човек се опита да потърси покаяние. А индивиди като Велчев лишиха този човек от правото и на покаяние, и на живот!
Аз казвам: ОСТАВКА НА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР И НА ОСТАНАЛИТЕ ВИНОВНИЦИ!
Но той няма да си я подаде! Защото един комунист няма и капчица достойнство! Затова тя трябва да му бъде искана!

И пак питам. Това ли е държава? Това ли е държава, в която законът е такъв, че главният прокурор не може да бъде отстранен?
Това не е държава! Това е една истинска кочина!
Go to Top of Page

kkabakciev

Bulgaria
616 Posts

Posted - 04/16/2008 :  09:59:12  Show Profile  Visit kkabakciev's Homepage  Reply with Quote
Текущо потвърждение от човек от ЕС за това, че нещото "държава България" е една кочина, може да се прочете тук:
http://dnevnik.bg/show/?storyid=485648

И един цитат от "Стършел":
"Самият Б. Велчев призна, че през 2006 година са прекратени над 16 хиляди дела по давност (тоест, неразследвани изобщо или частично). Главният прокурор оптимистично допълни: "А тази (2007-а) година, броят им няма да бъде по-малък". Което означава, че само за последните 2 години 32 хиляди престъпления са амнистирани без никакво правораздаване. Амнистирани единствено поради това, че правосъдната система не може да раздаде правосъдие."
http://www.starshel.bg/?pos_url=article&artid=522

Кратък анализ и по-подробни факти относно почти тоталното бездействие на така наречената прокуратура могат да се прочетат в ето тази статия във в. "Сега" със заглавие "Срамното минало на прокуратурата":
http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=2585§ionid=31&id=0001501

Аз самият мога да опиша свой случай, при който на мой сигнал за престъпление до прокуратурата един индивид, имащ наглостта да се нарича прокурор, преди няколко години "прави разследване" в продължение на 14 месеца! И знаете ли за какво? За това, дали в криминалния така наричащ се "Институт за български език при БАН" съществува или не един документ! Казано още по-точно, така наричащата се прокуратура трябваше да изпрати разследващ служител (напр. дознател), който да установи има ли в този така наречен институт документ, удостоверяващ, че са предвидени средства в бюджета за изплащането ми на присъдено ми от Съда обезщетение. Това е РАБОТА, КОЯТО СЕ ВЪРШИ ЗА ПЕТ МИНУТИ! Един документ или го има, или го няма. Добре, нека да приемем, че институтските профани, некадърници и престъпници са "търсили" този документ. Да приемем, че им е бил даден срок да го търсят два дни. Или една седмица. Добре, един месец. И не са го намерили. А щом не са го намерили, ЗНАЧИ ГО НЯМА! И значи, че

ИМА ИЗВЪРШЕНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Добре, но този криминал, наричащ се прокурор, "прави разследване" в продължение на 14 месеца, за да разбере има ли го един документ или не! И след като в продължение на 14 месеца не разбира дали го има този документ или не, издава постановление за прекратяване на производството поради "липса на достатъчни данни за престъпление"!?!?

Представяте ли си, дами и господа нормални форумисти (психично здрави, некомунисти)?

Тази така наречена прокуратура се състои от множество криминали от гореописания тип! А ние, гражданите, чакаме справедливост, ред и законност!

Е, няма справедливост, ред и законност, и няма да има!

Историята продължи с това, че гореописаното постановление за прекратяване на производството поради "липса на достатъчни данни за престъпление" беше отменено с решение на Апелативната прокуратура! Е, добре, в такива случаи не е ли редно, когато е налице драстичен отказ от правосъдие, гражданинът да има правото да съди съответния криминал-прокурор (или съответния друг представител на властта)!

Не може! Законът не го предвижда! Криминалите-прокурори се ползват от право на недосегаемост! А когато се оплачеш от

БЕЗСПОРНА КОРУПЦИЯ, ПРИ ТОВА НЕ КЪДЕ ДА Е, А ВЪВ ВЪРХОВНИЯ КАСАЦИОНЕН СЪД,

ето какво ти отговаря така наричащият се Висш съдебен съвет:
http://kkabakciev.blogspot.com/

Е, добре! Държава ли е това нещо, в което за разкриването на едно престъпление са нужни пет минути, а един прокурурор-криминал "прави разследване" в продължение на 14 месеца и накрая издава постановление за прекратяване на производството поради "липса на достатъчни данни за престъпление"?

РАЗБИРА СЕ, ЧЕ ТОВА НЕЩО НЕ Е ДЪРЖАВА!

ТОВА НЕЩО Е ЕДНА ИСТИНСКА КОЧИНА! АБСОЛЮТНА!

Edited by - kkabakciev on 04/16/2008 10:00:34
Go to Top of Page

kkabakciev

Bulgaria
616 Posts

Posted - 04/16/2008 :  10:31:21  Show Profile  Visit kkabakciev's Homepage  Reply with Quote
Така и така съм започнал със собствени примери за това, как

това нещо тук не е държава, а е истинска кочина,

нека да продължа с друго абсолютно категорично доказателство.

Моето семейство имаше апартамент в провинцията, който продадохме през 1995 г. и веднага се включихме в офертата на една "много успешна фирма" за покупка на жилище. Това беше блок в състояние на завършен груб строеж. Капарирахме 90% от сумата за готов апартамент.

Така наричащият се строител почти веднага след това просто ... избяга. След една година нерви се събрахме пострадалите, договорихме се (беше много трудно) ние сами да довършим блока, довършихме го донякъде, следващият строител също се оказа мошеник (но по-малък). Все пак влязохме да живеем.

Проблемът е този, че някакъв криминал-българин или някаква криминалка-българка в така наречаната община (развъдник на простащина и корупция) навремето издал (издала) на този криминал-"строител" разрешително за строеж, без да има право за това. Без така наречената суперфикция. И криминалът-"строител" започва да строи, имайки разрешителното, но то, разбира се, е незаконно. Криминалът-"строител" естествено знае за това (може би е дал подкуп, за да получи разрешителното) и си строи. По-точно събира пари от хората, а след това, както после се разбра, парите в цели чували са заминавали в чужбина, прибирани от друга фирма.

Историята продължава с това, че един хубав ден криминалът-"строител" бива привикан в следствието и срещу него е образувано досъдебно производство. Години наред то се влачи без резултат. По едно време срещу криминала-"строител" беше издигнато обвинение за доживотен затвор! Защото един човечец от собствениците на терените сключил договор с криминала, който гласял, че човечецът (въззрастен, инвалид) ще влезе да живее в нов апартамент след 12 месеца, а тези 12 месеца криминалът-"строител" ще му плаща наема. След 3-4 месеца обаче криминалът-"строител" избягва, зарязва инвалида (наемът спира), и човечецът умира, след като се поболява от стреса (доказано от това). Смърт на едно или повече лица като резултат от престъпни действия (вж. НК) - предвижда се доживотен затвор. Добре, но по едно време в прокуратурата решили, че било прекалено да се иска доживотен затвор. Хайде - обратно за разследвания. И така този криминал-"строител" отново 2-3 години го привикват периодично в следствието да му дооформят обвинението. Този фарс продължи около 3-4 години, нас, пострадалите, също ни викаха няколко пъти в следствието да ни разпитват, накрая ни писна напълно, а и нали все пак живеем в блока (след като си го завършихме сами), не издържахме и спряхме да се интересуваме. Минаха около 7-8 години, през които, както изглежда, следствието е било прекратено ...

И какво е учудването на всички днес, когато преди броени дни някои от пострадалите отново получили призовки да се явят да свидетелстват за продължаване на следствените действия срещу криминала-"строител"!

Е, добре, но аз питам следното. Това безспорно е един криминал-"строител". Но той е човек! И длъжен ли е да търпи да бъде влачен в следствието 3-4 години, след това 6-7 години прекратено следствие, и после още години следствие? А за съд да не говорим колко още години ще продължи!

АМИ ТОЗИ КРИМИНАЛ-"ПРЕСТЪПНИК" ЩЕ Е ОЩЕ ЕДИН ОТ ОНЕЗИ КРИМИНАЛИ, КОИТО ВЕЧЕ ОСЪДИХА БЪЛГАРИЯ В СТРАСБУРГ ЗА ПРЕКАЛЕНО ДЪЛГО СЛЕДСТВИЕ, НЕПРАВОМЕРНИ ДЕЙСТВИЯ НА СЛЕДСТВИЕ, ПРОКУРАТУРА, СЪД И ПР.!

И НАКРАЯ ЩЕ ПЛАЩА НЕЩОТО БЪЛГАРИЯ!

ВЪПРОС: ЩЕ ПЛАЩА КОЧИНАТА?!? СВИНЕТЕ В НЕЯ?!? ПРЕСТЪПНИЦИТЕ?!?

А, НЕ!

ЩЕ ПЛАЩАТ ВСИЧКИ ДАНЪКОПЛАТЦИ! КОЕТО ОЗНАЧАВА И НОРМАЛНИТЕ ХОРА, И СПАЗВАЩИТЕ ЗАКОНА, И ДЕЦАТА, И ВСИЧКИ!

ТОВА НЕЩО ДА Е ДЪРЖАВА?!?

НЕ! ТОВА НЕЩО НЕ Е ДЪРЖАВА!!!
ТОВА НЕЩО Е ЕДНА ИСТИНСКА КОЧИНА!!!
АБСОЛЮТНА!!!

Edited by - kkabakciev on 04/16/2008 10:35:08
Go to Top of Page

moderator

Bulgaria
2231 Posts

Posted - 04/16/2008 :  15:29:31  Show Profile  Reply with Quote
Отказваме ли се от живот в Европа?
Павел Гоневски, Лондон
www.frognews.bg
16 04 2008
Срещу България има заговор, в който управляващите са пионки. В най-добрия случай - коне. Те знаят координатите на всеки свой следващ ход, само защото ръководещият офицер им ги е разкрил. За тях крайната цел е неясна. Но това не ги притеснява особено. Те знаят, че са и ще продължават да бъдат възнаграждавани за вярната служба и това им е достатъчно.
За съжаление много хора в пределите на България нямат възможност да видят цялата шахматна дъска, поради незавидната перспектива. Но отдалеч гледката е притеснителна.

Ако ти пука.

Ако ли не - тя е срамна. Най-вече за българите в чужбина, защото са в пряк, неманипулиран от родни медии, допир с мнението на Европа и света. На тях се пада незавидната роля да отговарят на въпроси и подхвърляния на колеги и познати, научили какво се случва в България.

Макар и само дребни фигури в схемата, управляващите в София са много умели манипулатори, които изключително успешно държат волана в „правилната" посока. Те извиват ръцете и заплашват заинтересованите мислещи българи, докато останалите се успиват от безсмисленото им бърборене.

Техните лични подбуди, очевидно, са сто процента користни. Те знаят, че могат да ги постигнат само, ако страната продължи курса си на непрекъснато отдалечаване от свободна Европа и сближаване с недемократичната, авторитарна империя на Изтока.

Когато Брюксел се съгласи да приеме София в клуба си, надеждите на Европа бяха, че българите сами ще прогледнат, както вече са го правили в миналото, ще се вземат в ръце и ще поставят политиците си там, където им е мястото - на свое подчинение. Повече от година след присъединяването към ЕС обаче, нещата са тотално - не съжалявам за израза - сговнени.

Социалистическото правителство е тоталитарно и управлява с мракобесните методи от миналото, коалиционните му партньори лапат щастливо, а опозицията изглежда абсолютно безсилна и неспособна да се противопостави. Почти всички медии са се свили и не смеят да гъкнат, защото са зависими от един рекламен олигарх, един разпространител и от чиновническото благоволение на лицензиращите институции. Предоставят неограничен форум на всевъзможни управляващи изроди.

Почти всички критични статии, засягащи властта, са поръчани от фракции в самата нея.

Когато от кумова срама се появи нелицеприятен за чорбаджиите коментар, той е задължително надлежно контриран от мнението на „другата страна" (прекрасна практика, ако се следва като принцип). Облъчването с безумно манипулативни материали е повсеместно. Като в доброто старо минало отпреди 20 години.

Но не това е страшното. Страшното е, че облъчваните вярват на лъжите, а онези, които мислят със собствените си глави, са пренебрежимо апатично малцинство.

Периодично попадам на заглавия и материали, които ме изумяват с елементарните си подвеждащи внушения. Като например, че при мъгла лондонските летища са затворени.

Или, че Англия е открила своето „Могилино". Или, че Би Би Си се е извинило на МВР за филма за трафика на деца и е уволнило журналистката. Това са безотговорни лъжи, търсещи асоциативно оправдаване на български проблеми, чрез насаждане на презрение и ненавист срещу стари демокрации, които уж „петнят" името на страната и участват в „заговори" срещу България, които някак хващат почва.

За хората, които не се замислят или нямат време и желание да се замислят по-дълбоко, не е ясно, че при гъста мъгла лондонските летища отменят рейсове с цел да разредят прекалено натоварения поток (само на Хийтроу полетите на ден са около 2 хиляди). Те разполагат с модерни системи за навигация, които имат определен капацитет. Няма място за паралел с българските летища, които поне до скоро, въобще не разполагаха със системи за кацане в мъгла.

За хората, които нямат познания или желание да ги придобият, също така не е ясно, че остров Джърси, наречен „английското Могилино" от български медии, е откъснато място със собствени закони и традиции. Нито френско, нито съвсем английско. Винаги зависимо, но никога напълно.

Когато станаха известни оплакванията за насилие от някогашни обитатели на отдавна затворено сиропиталище, обществото и властите се надигнаха със страшна сила. Започна тотално разследване, което включва разбиване на стени и копаене в подземия. За разлика от случая „Могилино", никой не обвини медии в злословене, на никого не му се привидя заговор и никой не си и помисли да замете случая под чергата.

Не е толкова важно какви безобразия се случват, а дали те са правило. Това зависи от обществената реакция. Всички знаем, че хората, облечени във власт, се стремят към още повече власт. Независимо дали са възпитатели в домове за сираци или президенти. Те обаче могат да я получат, само, ако населението на страната им я подари. В случай, че го направи, безобразията задължително се превръщат в правило, а щедрото към управниците общество става жертва.

В момента българското общество е жертва на управление, което цели да го откъсне от цивилизования свят и да го запрати отново в мечешката прегръдка на една от най-нецивилизованите империи в света. На империя, която мрази и мачка интелектуалците и творците си, която държи на каишка учените си и презира населението си. На империя, където ченгета и тарикати, а не свободомислещи граждани, определят бъднините.

Ако този заговор успее, управляващите и техните наследници във властта ще получат зелена светлина да правят каквото, когато, както си пожелаят. Също като в метрополията. Те ще продължат да крадат безнаказано, хвърляйки чат-пат по някой кокал на най-недоволните. Българите ще продължим да ставаме за смях пред света. Ще се превърнем в единствените презрени души, получили пълен достъп до клуба на заможните и благоденстващи европейски демокрации, които доброволно са се отказали от реално членство и са предпочели мрачния тоталитаризъм на посткомунизма.

Наскоро реших, но набързо се отказах да пиша есе за едно американско списание. Щях да отправя апел към Запада да помогне на България да се отърве от вредната клика политици, която я управлява. Но си дадох сметка, че това не е работа на Запада. Слава Богу, България все още е по-близо до демокрации като Пакистан, отколкото до диктатури като Русия.

Все още у нас има места, където, никой не те гледа в ръцете, докато пускаш бюлетината. Изборът е наш.
Go to Top of Page

kkabakciev

Bulgaria
616 Posts

Posted - 04/19/2008 :  14:39:33  Show Profile  Visit kkabakciev's Homepage  Reply with Quote
Когато се говори за кочината България, не бива по никакъв начин да се пропуска кочината "академична общност". Параметрите на тази кочина подробно са анализирани тук, във форума "Пуерон", във форумите Bulgarianscienceproblems и nauka2007 и на много други места, но има отделни относително по-малки (само по размер, не по качество) кочини, наричащи се академии, университети, институти и т.н., които заслужават по-специално внимание.

Току-що направих другаде едно съобщение за кочината "Институт за български език при БАН" и използвам случая, за да го публикувам и тук. Това е кочината, в която аз имах неблагоразумието да работя в продължение на 17 години. Следва текстът (с малки промени).

В България има някои нормални хора, достатъчно компетентни и некомунисти, които биха могли да организират реформата в академичната област. Например ние двамата със ст.н.с. д-р Любима Йорданова бихме могли да я организираме в така наречения Институт за български език при БАН (развъдник на некадърност, профанизъм, комунизъм и елементарна простащина) и със съответните усилия при едно подходящо правителство и добро законодателство да направим от него една нормална научно-изследователска институция. И точно, защото можем да направим това, сме изгонени от там.

Няма да говоря за Любима, тя сама следва да каже. Но аз бях подложен на невероятно по своята простащина, наглост и варварство незаконно поведение от шайката, наричаща се научен съвет на гореупоменатата кочина-институт. В България има изключително много комунистически шайки, наричащи се научни съвети, но по-чудовищно некадърна, нагла и умопомрачително варварска от тази на така наричащия се научен съвет на така наричащия се Институт за български език при БАН със сигурност НЯМА никъде!

Тази шайка - визирам научните съвети на развъдника през последните две десетилетия в огромните им мнозинства - е осъдена вече отдавна, съответно 6 и 2 години по две отделни дела! Налице са влезли в сила решения, в т.ч. и на Върховния касационен съд, според които развъдникът на комунизъм, профанизъм и некадърност Институт за български език при БАН е осъден за ДЕСЕТГОДИШЕН ПЕРИОД (от 1988 до 1997 г.) заради неатестиране на научноизследователската ми дейност и необявяване на конкурс за хабилитирано научно звание на щатното ми място - и ми дължи значителна за българските условия сума! Но към днешна дата си позволява чудовищната наглост да не ми изплаща парите, вече години! За което кочината-институт е подпомогнат и от "законодателството" на държавата-кочина (вж. статията ми "Параграф 399 или правова държава ли е България" във франтпейджа тук), както и от престъпното бездействие на определени прокурори и (вж. по-горе тук) и други членове на правораздавателната система!

Комунистът Велчев, със самото заемане от негова страна на поста главен прокурор, заяви, че няма практика в България да се търси наказателна и друга съдебна отговорност от колективен орган (това означава и от научен съвет), но че тази практика трябвало да се промени. Да, но защо този червен другар вече доста месеци не си помръдва и пръста да изпълни собственото си намерение? Много просто защо. Защото, ако започне да се търси отговорност от колективни органи, доста членовете на доста комунистически шайки ще трябва да бъдат изправени пред съда. А това комунистическата партия (в нейния днешен вид) не би желала да стане.

Защо така нареченият Институт за български език при БАН е един невероятен за 21 век развъдник на комунизъм, профанизъм и умопомрачителна некадърност ли? Ами налице са изключително много доказателства за това, които могат да се прочетат тук:
http://www.geocities.com/kkabakciev
http://www.geocities.com/kkabakciev_politart1/
http://www.geocities.com/kkabakciev_politart1/BAN.html
http://www.geocities.com/kkabakciev_politart1/Vremeto.html

В последната статия можете да прочетете невероятните, умопомрачителни безумия, които "големите учени" като Андрейчин, Георгиев и пр. са ръсили във възхвала на сталинизма и лично на най-големия главорез-изрод в историята на човечеството, определяки го като "велик езиковед". От днешна гледна точка това може да изглежда като пародия, но тогава не е било пародия, а е било акт на целенасочена върховна пропаганда на престъпния сталинистки комунистически режим! Да се допусне, че тези така наречени учени са го правили, защото не са знаели какво представлява сталинизмът, би било нелепо. Те са го правили, защото са били сталинисти и в червата си!

Ето защо в този смисъл най-прясното доказателство за умопомрачителната некадърност, комунизма, профанизма и простащината на управата на така наречения Институт за български език при БАН е особено показателно. Преди броени години (не знам колко точно), след моето напускане, развъдникът е преименувал Института за български език в Институт за български език "Любомир Андрейчин". С това сталинистите, комунистите, криминалите и другите автентични морални отрепки в този бастион на комунизма искат да кажат в лицето на Европейския съюз, към който "държавата" (всъщност една кочина) днес принадлежи:

ДА! НИЕ СМЕ КОМУНИСТИ! НИЕ СМЕ ИСТИНСКИ СТАЛИНИСТИ!

Разбира се, сталинистката кочина Институт за български език "Любомир Андрейчин" няма в никакъв случай да пребъде! Ако не заради друго, заради това, че в нея не по-малко от 95% от състава са автентични некадърници, абсолютни бездарници и безхаберници в науката. Равнището им е това на "съветското езикознание", т.е. сталинисткото, от 50 години на миналия век! Но все пак актът на назоваване на института на името на един повече от отявлен сталинист, който тотално се е дискредитирал пред българската общественост, би следвало да бъде квалифициран като противоконституционен и отменен от дадено бъдещо управление (ако, дай Боже, дойде подобно). Да си припомним, че през управлението на Костов комунизмът остана непокътнат! Противоконституционността на наименуването на развъдника на простащина и некадърност по този начин е повече от ясна - а има и закон за престъпността на комунистическия режим!

Тук следва да добавя, че в кочината-институт има отделни нормални хора. Като такъв следва да се определи проф. Владко Мурдаров, с когото Любима и аз работехме, но който впоследствие спря да се противопоставя на некадърната варварска комуно-мафия в развъдника на простащина и комунизъм. Фактът остава за негова сметка и на неговата съвест!

Интересно ще ми бъде да чуя какво мисли Любима по въпроса за днешния ден и "бъдещето" гореописания развъдник, наричащ се днес на името на един отявлен сталинист.

Красимир Кабакчиев

Edited by - kkabakciev on 04/19/2008 20:07:13
Go to Top of Page

kkabakciev

Bulgaria
616 Posts

Posted - 04/22/2008 :  12:31:38  Show Profile  Visit kkabakciev's Homepage  Reply with Quote
Моментално бягайте да прочетете една статия, озаглавена

"Елате в България, тук винаги е 1977 г."

и публикувана в "Гардиън" - за това, как изглежда нещото България в очите на една британска журналистка:

http://dnevnik.bg/show/?storyid=487963

Отдавна не бях се смял толкова неудържимо на това тук нещо, наричано от някои държава!

Но днес не е само една европейска статия посветена на кочината България. Вижте непременно и ето тази, в която прекрасното отечество на гоцетата е наречена малко деликатно - не кочина, а "само" блато:

Германското сп."Фокус": В блатото България доячите на фондове са добре омрежени

http://dnevnik.bg/show/?storyid=488417

Приятно четене! Страхотна държава, страхотен имидж в Европа!

Остава само агент "Гоце" да цъфне, за да проплаче: "И тази статия не е писана с любов към България! И тя е част от клеветническата кампания срещу родината ни!"

Къде си, "Гоце"?

Къде си другарю доцент от Института за история на БКП, да заклеймиш вероломните европейци?

Edited by - kkabakciev on 04/22/2008 12:46:58
Go to Top of Page

BgChicagoRadio

USA
2 Posts

Posted - 04/23/2008 :  04:25:03  Show Profile  Visit BgChicagoRadio's Homepage  Send BgChicagoRadio an ICQ Message  Reply with Quote
Стига сме мрънкали. Погледнете тази петиция. http://bulgarianvideo.blogspot.com/2008/04/blog-post_12.html " target="_blank"> http://bulgarianvideo.blogspot.com/2008/04/blog-post_12.html
Ако мислите това което пишете, ще я подпишете. Да, ама не. Погледнетеколко малко са я подписали...
quote:
Originally posted by kkabakciev

В светлината и на ставащото през последните дни (а и седмици и месеци), мисля, че имам пълното морално право (а мисля, че го имат и повечето българи) да говоря за нещото държава България като за една кочина - и да открия тази рубрика.

Правя го по конкретен повод. Направих търсене в сайта на BBC с ключова дума Bulgaria и останах повече от поразен от това, което открих. Ето го:

http://www.bbc.co.uk/bbcfour/yoursay/bulgarias-children.shtml

Have Your Say - Bulgaria's Abandoned Children

We have received well over 1,000 comments about Bulgaria's Abandoned Children, a documentary about the shocking conditions experienced by the children living in a care home in Bulgaria. We will not be publishing any more comments about the programme, but here are a selection of the ones we have received.

Кажете си мнението - "Изоставените деца на България"

Получихме повече от 1 000 коментара относно "Изоставените деца на България" ...

Участващите в допитването са предимно британци. Оказва се, че повече от 1 000 британци, потресени от филма, са са включили в допитването!

Както самата редакция заявява, тя е публикувала само малка част от тези мнения. Аз копирах тази "малка част" в Word формат. Получиха се 36 гъсто изписани страници при големина на шрифта само 12 пункта!

Галя, ще ти ги изпратя - и предлагам да ги публикуваш на главната страница!

Потресаващо! И показателно за това, че британците са по-загрижени за българите от самите българи!

В следващо съобщение в рубриката ще преведа някои откъси от мненията.

Красимир Кабакчиев


Go to Top of Page

BgChicagoRadio

USA
2 Posts

Posted - 04/23/2008 :  04:26:54  Show Profile  Visit BgChicagoRadio's Homepage  Send BgChicagoRadio an ICQ Message  Reply with Quote
Стига сме мрънкали. Погледнете тази петиция. <http://bulgarianvideo.blogspot.com/2008/04/blog-post_12.html>
Ако мислите това което пишете, ще я подпишете. Да, ама не. Погледнетеколко малко са я подписали...
quote:
Originally posted by kkabakciev

В светлината и на ставащото през последните дни (а и седмици и месеци), мисля, че имам пълното морално право (а мисля, че го имат и повечето българи) да говоря за нещото държава България като за една кочина - и да открия тази рубрика.

Правя го по конкретен повод. Направих търсене в сайта на BBC с ключова дума Bulgaria и останах повече от поразен от това, което открих. Ето го:

http://www.bbc.co.uk/bbcfour/yoursay/bulgarias-children.shtml

Have Your Say - Bulgaria's Abandoned Children

We have received well over 1,000 comments about Bulgaria's Abandoned Children, a documentary about the shocking conditions experienced by the children living in a care home in Bulgaria. We will not be publishing any more comments about the programme, but here are a selection of the ones we have received.

Кажете си мнението - "Изоставените деца на България"

Получихме повече от 1 000 коментара относно "Изоставените деца на България" ...

Участващите в допитването са предимно британци. Оказва се, че повече от 1 000 британци, потресени от филма, са са включили в допитването!

Както самата редакция заявява, тя е публикувала само малка част от тези мнения. Аз копирах тази "малка част" в Word формат. Получиха се 36 гъсто изписани страници при големина на шрифта само 12 пункта!

Галя, ще ти ги изпратя - и предлагам да ги публикуваш на главната страница!

Потресаващо! И показателно за това, че британците са по-загрижени за българите от самите българи!

В следващо съобщение в рубриката ще преведа някои откъси от мненията.

Красимир Кабакчиев


Go to Top of Page

kkabakciev

Bulgaria
616 Posts

Posted - 04/23/2008 :  07:37:02  Show Profile  Visit kkabakciev's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by BgChicagoRadio

Стига сме мрънкали. Погледнете тази петиция. <http://bulgarianvideo.blogspot.com/2008/04/blog-post_12.html>
Ако мислите това което пишете, ще я подпишете. Да, ама не. Погледнете колко малко са я подписали...




Госпожо/Господине BgChicagoRadio,

Прочетох петицията и съм напълно съгласен със съдържанието й. Ще я подпиша. Преди около година имаше подобна петиция в http://www.bgpetition.com - за налагане на предпазна клауза на България, която подписах. За съжаление в момента не я виждам в горния сайт (може да е другаде).

Препоръчвам обаче незабавно да поправите някои граматически и пунктуационни грешки в текста на петицията си. Предполагам, че имате под ръка филолог, който да Ви помогне. Ако нямате, мога и аз - обръщам Ви внимание в момента, че "избраник" се пише едно "н", липсва един пълен член, няма шпации след някои точки.

По въпроса за популярността на петицията.

НЕ СЕ СЪРДЕТЕ, ЧЕ НЕ Е ПОДПИСАНА ОТ МНОГО ХОРА - ТЕ ПРОСТО НЕ ЗНАЯТ ЗА НЕЯ!

Вижте колко души подписаха петицията за оставка на Румен Петков:
http://www.bgpetition.com/retirement-rumen_petkov/view.html
Повече от хиляда! Защото беше популяризирана на много места в Интернет.

Напишете подходящ текст и всеки ден пускайте колкото може повече линкове към Вашата петиция във всички възможни сайтове с форуми - напр. Още.инфо, Дневник, Медиапул, Всекиден, Стандарт, Про и анти - и навсякъде другаде, където може! Ще видите, че много хора ще се присъединят! Но напишете СЪДЪРЖАТЕЛЕН, СИЛЕН И КРАТЪК текст!

И защо не пуснете петицията в http://www.bgpetition.com?
Това е много известен сайт и заради това ще я видят повече хора.

Вече подписах. Успех!

Красимир Кабакчиев, дфн

Edited by - kkabakciev on 04/23/2008 07:38:40
Go to Top of Page

r_34

Bulgaria
3 Posts

Posted - 05/04/2008 :  09:13:42  Show Profile  Reply with Quote
Не знам какво ще се получи с тия петиции но и ние трябва да помогнем.Необходимо е гражданско неподчинение.Събираме се, пълним софийските улици с хора, коли, каруци и каквото ни дойде на ум още с цел да блокираме София.Стане ли едновременно от всякъде - ще има резултат а не като учителите - цал месец висяха горките и никой не се сети да ги подкрепи.Нито народ - нито опозиция.Всички сме съгласни с правителството.Е-е-е, тая интелигенция нали много умна - какво умува толкова?Толкова години - лудите лудували а умните до кога ще умуват?Какви бяха тия "реотани", какво беше туй чудо?По - бързо ,че няма за кога!!!
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
http://www.pueron.org/pueron/forum/ © 2000-05 Snitz Communications Go To Top Of Page
Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.05