http://www.pueron.org/pueron/forum/
http://www.pueron.org/pueron/forum/
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
 All Forums
 Uceni za nov zakon za naucnite stepeni i zvania
 Forum
 Кочината България

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert Email Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is ON
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

T O P I C    R E V I E W
kkabakciev Posted - 04/08/2008 : 09:48:17
В светлината и на ставащото през последните дни (а и седмици и месеци), мисля, че имам пълното морално право (а мисля, че го имат и повечето българи) да говоря за нещото държава България като за една кочина - и да открия тази рубрика.

Правя го по конкретен повод. Направих търсене в сайта на BBC с ключова дума Bulgaria и останах повече от поразен от това, което открих. Ето го:

http://www.bbc.co.uk/bbcfour/yoursay/bulgarias-children.shtml

Have Your Say - Bulgaria's Abandoned Children

We have received well over 1,000 comments about Bulgaria's Abandoned Children, a documentary about the shocking conditions experienced by the children living in a care home in Bulgaria. We will not be publishing any more comments about the programme, but here are a selection of the ones we have received.

Кажете си мнението - "Изоставените деца на България"

Получихме повече от 1 000 коментара относно "Изоставените деца на България" ...

Участващите в допитването са предимно британци. Оказва се, че повече от 1 000 британци, потресени от филма, са са включили в допитването!

Както самата редакция заявява, тя е публикувала само малка част от тези мнения. Аз копирах тази "малка част" в Word формат. Получиха се 36 гъсто изписани страници при големина на шрифта само 12 пункта!

Галя, ще ти ги изпратя - и предлагам да ги публикуваш на главната страница!

Потресаващо! И показателно за това, че британците са по-загрижени за българите от самите българи!

В следващо съобщение в рубриката ще преведа някои откъси от мненията.

Красимир Кабакчиев
15   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Andrey_Kurtenkov Posted - 05/31/2012 : 17:40:31
"От твърде много време слушам как в България фигурата на интелектуалците била потъпкана, а самата интелигенция била загнила, нефункционираща и в радикален емоционален застой. Това мрънкане ми е абсолютно непонятно. Културата винаги съществува като алтернатива на тъпотата, а това, че хората избират тъпотата е проблем не на липсата на държавна политика, а на това, че самите интелектуалци са са се превърнали в агенти на тъпотата. А, най-големият, най-грандиозният и най-големият проблем на българската интелигенция днес е, че тя е проповедник на апокалипсиса. За нея всичко е черно, мрачно, гадно, подтискащо. Ролята на интелектуалците винаги е била да създадат светъл проект за бъдещето, а не бонзай-апокалипсис на личните си фобии. В момента в който видя интелектуалец искрено да вярва в бъдещето и с блеснал поглед да ми говори за политически или културни идеи, вместо да се държи като постмодерен лигльо с неизменен скепсис и подигравателно презрение, едва тогава ще повярвам, че интелигенцията може да бъде истинска съзидателна сила. Както е била. :)))"

(ФБ-статус на журналиста от в-к "Дума" Александър Симов отпреди минути.)
kkabakciev Posted - 01/20/2009 : 17:31:20
Тази така наречена държава е абсолютна кочина!
Но напоследък справедливо беше обрисувана от един чех като тоалетна.
Кочина или тоалетна - все тая.


Вижте това съобщение на Иван Бедров:

Вторник, 2009, Януари 20
Честито! България вече не е част от Европейския съюз
В 3 часа тази сутрин прочутата тоалетна на входа на Европейския съвет в Брюксел е била покрита. С нещо като чаршаф, предполагам.
Така комплексираните ни управници постигнаха целта си. Протестираха срещу провокативното изкуство, защото им е трудно да приемат свободата. Сега на входа на Европейския съвет са всички държави без България.
http://ivanbedrov.blogspot.com/2009/01/blog-post_20.html

Във връзка с проблема ви призовавам да отидете да се запознаете със следната подписка - Декларация против цензурата (против цензурирането на произведението на чешкия художник Давид Черни):
http://bgpetition.com/protiv_cenzurata_david_cherny/index.html

И да я подпишете!

Против цензурата!

Против крадливата нагла комуно-сталинистко-ченгесарска пасмина, наричаща се държавна власт!

Която обаче с това черно платно сама си заби страхотен автогол!
Браво!
kkabakciev Posted - 10/28/2008 : 08:43:27
Не виждам пречка да не пусна едно мое съобщение от преди малко и тук. Точно по темата - и продължение на предишното ми съобщение. Ето го (с малки съкращения).

Всеки ден българските крадци, комуно-ченгесари, некадърници и профани, наричащи себе си управляваща коалиция, получават, заедно с цялата общественост на тази "държава", съобщения от този род:
http://www.iht.com/articles/2008/10/27/europe/union.php

Но положението остава абсолютно непроменено - и ще продължи да остава, ако не се вземат

ДРАСТИЧНИ МЕРКИ СРЕЩУ СЪОТВЕТНИТЕ ЛИЦА ОТ ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ И ОСОБЕНО ОТ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА!

Ето, вчера получих съобщение от така наречения български съд, на първоинстанционно равнище, от една така наричаща се съдийка, която ми е изпратила съобщение, че връща моя искова молба.

Изумително беззаконие! Изумителна гавра със закона, със съдебната система, с държавността и с какво ли още не!!!

Показателното е, че исковата ми молба е срещу Министерския съвет. Срещу тая група безхаберници, избирани и инсталирани на постовете си от още по-големи безхаберници, от един плебс, наречен електорат. Срещу едни некадърници и нарушители на закона, позволили си [...] от 1991 г. до днешния ден да не издадат Правилник за реда и начините на атестирането по чл. 42, ал. 2 от ЗНСНЗ (вж. по-горе) - нещо, което е тяхно задължение, вменено им ОТ ЗАКОНА!
[...]
Предстои да направя това съобщение и в блога си. И същественото в него ще бъде, че от няколко седмици насам се наблюдават

ОПИТИ ОТ СТРАНА НА СОФИЙСКИЯ РАЙОНЕН СЪД И НА СОФИЙСКИЯ АПЕЛАТИВЕН СЪД ДА БЪДАТ БЛОКИРАНИ ДВЕ МОИ ДЕЛА СРЕЩУ МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ - СВЪРЗАНИ С ГОРЕУПОМЕНАТОТО НАРУШЕНИЕ НА ЗАКОНА И НЕИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОСНОВНО ЗАДЪЛЖЕНИЕ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО!

Но да продължа с конкретния случай от вчера. Исковата ми молба е срещу Министерския съвет и е подадена още през 2002 г. До този момент, вече повече от шест години, няма издадено решение на първа инстанция срещу Министерския съвет! Делото мина през всички възможни инстанции от първа до трета във връзка с посъдността и с пасивната легитимация на ответника. Налице е издадено решение (или определение) на Върховния касационен съд, влязло в сила, в което се посочва, че Министерският съвет следва да бъде ответник по делото (няма никакви пречки за това), и с което делото беше върнато на Софийския районен съд за

ИЗДАВАНЕ НА РЕШЕНИЕ СРЕЩУ МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ!

Това стана още преди четири години. И въпреки този пределно ясен и влязъл в сила съдебен акт, и в грубо нарушение на закона, решение срещу Министерския съвет не беше издадено, а делото беше препращано няколко пъти между Софийския районен съд и Софийския градски съд. А сега една първоинстанционна съдийка си позволява да се гаври със закона и с решение на Върховния касационен съд!

Няма абсолютно никакво съмнение, че са налице опити, които дори може да са координирани, за намиране на начин за прекратяване на делата ми срещу Министерския съвет!

Тези опити трудно могат да успеят, а и дори по някакъв начин да бъдат прекратени делата, правещите тези опити трябва да имат предвид, че, първо, случаят няма как да бъде "прекратен" на европейско равнище, и че, второ, няма как те самите, и то не в далечно бъдеще, да не отговарят за безобразията и беззаконията си!
[...]
Съдебната система чрез агент "Гоце", жълтото и после комунистическото правителство и техните многобройни асоциати беше напълнена с комунистически некадърници и техни отроци, с абсолютни профани - и, главно, с драстично корумпирани лица! Изобщо не казвам, че през предишните управления всичко около съдебната система е било добро!

Но развихрилото се днес беззаконие е повече от умопомрачително -

И ТРЯБВА ДА БЪДЕ СПРЯНО!

Красимир Кабакчиев, дфн

P.S. Възползвам се от edit функцията, за да съобщя, че вече публикувах в блога си направеното по-долу тук съобщение:
http://kkabakciev.blogspot.com/
Реших, че то е завършено, пределно ясно, и няма какво повече да бъде прецизирано. Разбира се, случаят тепъва предстои да бъде разглеждан в по-големи подробности!
Проведох преди това разговор с Transparency International - България. Ще ги запозная, разбира се, и много по-подробно чрез съответната документация. Те ще вземат отношение и ще направят, убеден съм, всичко необходимо за уведомяване на съответните европейски институции за невероятните гаври с правото, които се осъществяват тук, в тази така наречена държава, в този така наречен член на Европейския съюз!
К.К.
kkabakciev Posted - 09/28/2008 : 14:45:29
Мисля, че е напълно уместно да направя копи-пейст на мое съобщение, току-що направено в извънредно оживения блог на Петър Дошков, където дискусията и споровете не стихват вече дълги месеци. Съобщението ми има заглавие "Продължение на темата за ПОГАЗВАНЕТО НА ЗАКОННОСТТА В Т.Н. АКАДЕМИЧНА ОБЛАСТ!" и е следното:

Наистина, когато пиша, че законността не се спазва - а всъщност по-скоро би трябвало да се каже, че законността СЕ ПОГАЗВА, и то СИСТЕМАТИЧНО в така наречената академична област в тази така наречена държава - би трябвало да се аргументирам и да дам примери.
Добре. Имам предвид следното. Геронто-комуно-ченгесарската групировка, управляваща БАН, твърди, че в БАН се извършват атестации. Това е НАГЛА, ЕПОХАЛНА ЛЪЖА - от рода на лъжата на руснака Юхновски, че се бил кандидатирал законно за четвърти мандат!
Няма как да се извършват законни атестации в БАН, защото вижте следната разпоредба на Устава на БАН:
Чл. 58. (1) Дейността на учените в БАН се оценява периодично по критерии и методика, утвърдени от Общото събрание на академията ...
И къде са и какви са тези "критерии и методика, утвърдени от Общото събрание на академията". Ами, първо до 29 март 1999 г. такива "критерии и методика" просто .... нямаше. А на 29 март 1999 г. така наричащото се Общо събрание на академията (една геронто-комуно-ченгесарска пасмина) прие някакви (смехотворни - но анализът им следва да се направи другаде и друг път) "критерии и методика"!
И защо ги прие? Защото няколко месеца преди това аз лично и собственоръчно разбих (направих на салата) тази геронто-комуно-ченгесарска пасмина в статията си "БАН си остава бастион на номенклатурата" - в. “Стандарт”, 4 септември 1988 г., като разобличих поведението на така наречената управа на БАН, тоталната им некадърност, безобразното им противозаконно поведение в полза на номенклатурата, лентяите и некадърниците! Прочети статията тук:
http://www.geocities.com/kkabakciev_politart1/BAN.html
Но дали приетите на 29 март 1999 г. "критерии и методика" се спазват в БАН, което ще рече прилагат и т.н.?
Ами посочете ми, моля, мястото, където тези "критерии и методика" са публикувани! Аз не го знам това място. Но това не значи, че го няма, нали така ...
И нещо друго, още по-безобразно, още по-противозаконно и още по-дискредитиращо за тази така наречена държава, всъщност една абсолютна кочина, и в частност за така наречената академична общност в нея и за така наречения Министерски съвет.
Законът за научните степени и научните звания гласи:
Чл. 42 (1) Научните работници подлежат на периодично атестиране не по-рядко от един път на пет години. (2) Редът и начинът на атестирането се определя с правилник, утвърден от Министерския съвет.
Питам ви, дами и господа тук, работещи В УНИВЕРСИТЕТ (който аз не познавам, но познавам така наречената държава, в която се намира този университет):
Къде е публикуван този правилник, утвърден от Министерския съвет, за реда и начина на атестирането?
Отговорът е: НИКЪДЕ!
Отговорът е: ТАКЪВ ПРАВИЛНИК НЕ СЪЩЕСТВУВА!
Отговорът е: ТАКА НАРЕЧЕНИЯТ МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ - ЕДНА ГНУСНА ПАСМИНА БЕЗДАРНИЦИ, НЕКАДЪРНИЦИ И ПАРВЕНЮТА, НЯКОИ ОТ ТЯХ ПРОВЪЗГЛАСИЛИ СЕ ЗА ДЕМОКРАТИ - В ПРОДЪЛЖЕНИЕ ВЕЧЕ НА 17 ГОДИНИ НЕ ЕБАВАТ ДА ИЗДАДАТ ТАКЪВ ПРАВИЛНИК!
ТОЕСТ, ТЕ НЕ ЕБАВАТ ДА ИЗВЪРШАТ НЕЩО, ЗА КОЕТО ГИ ЗАДЪЛЖАВА ЗАКОНЪТ!
По тази причина аз лично водя дела срещу Министерския съвет!
Обаче знаете ли какво става? Става това, че досега на първа и втора инстанция ред съдии се произнесоха, че, видите ли, Министерският съвет било едно таквоз нещо, което не можело да бъде съдено! Било нещо като Божа кравичка! Било нещо като орган извън всякакви закони!
НЕКАДЪРНИЦИ! СМОТАНЯЦИ! НЕЩАСТНИЦИ! И ИМАТ НАГЛОСТТА ДА СЕ НАРИЧАТ СЪДИИ!
(Няма да им съобщавам имената, защото ще искат да ме съдят.)
Накрая стана така, че Върховният касационен съд каза на тези некадърници, смотаняци и нещастници, че Министерският съвет МОЖЕ ДА БЪДЕ СЪДЕН (влязло в сила определение на ВКС)!
Но делата продължават да се мотаят! И всички така наричащи се съдии на първите две инстанции демонстрират абсолютна неохота да съдят Министерския съвет!
Живот и здраве, ще продължа да информирам по този казус, но отново казвам най-важното:

ТОВА НЕ Е ДЪРЖАВА! ТОВА Е ИСТИНСКА КОЧИНА!

Красимир Кабакчиев, дфн

П.П. Петре, би ли направил съвсем кратък коментар относно липсата на "критерии и методика за атестиране" в БАН и липсата на правилник по чл. 42 (2) ЗНСНЗ? Второто ЗАСЯГА ПРЯКО И ЮЗУ! Благодаря предварително. Красимир
midilev Posted - 08/08/2008 : 08:55:07
СТРАНАТА НА ГЛУПЦИТЕ
Теорията на глупостта е приложима с пълна сила за България. Но случаят при нас е тежък.
Михаил Константинов
Днешните български мутро-барони и политическите им чадърджии са типични тъпанари. От най-глупавия вид. Половината от тях живяха по 30-40 години, колкото да се изпозастрелят като улични бандити, каквито впрочем и бяха. Днес на останалите живи им светна, че са си направили свят, който не става за живеене. Защото не е живот да ходиш с тежка охрана и в нужника, за секса да не говорим.
Според италианския икономист професор Карло Чипола хората се делят на четири основни категории. В първата категория са умниците. Те са доста малко, но все пак ги има. Умните хора правят добро на другите и добро на себе си. Резултатът е ясен - умниците живеят добре, радват се на живота и са доволни от себе си. Втората категория са балъците. Балъкът е човек, който прави добро на другите, но лошо на себе си. Балъците не живеят добре, но често са доволни от себе си. Трета група са бандитите. Бандитът прави лошо на другите и добро на себе си. Бандитите също не живеят добре, а също и не много дълго.
Четвъртата и най-многобройна група е тази на глупците. Глупакът е същество, което се изхитря да прави лошо както на другите, така и на себе си. Глупците живеят тъпо, не се радват на живота и са недоволни от всичко. И понеже глупците в крайна сметка доминират живота ни (поне в България е така), то е полезно да се знаят основните закони на човешката глупост.
Първият закон всъщност е описаната по-горе класификация на хората, според която всеки е умник, балък, бандит или, най-вероятно, глупак. Вторият закон на глупостта гласи, че винаги и неизбежно всеки не-глупак подценява броя на глупците, които го заобикалят. И наистина, всеки не глупав човек в даден момент от живота си по някакъв повод се е чудил как е възможна чак пък такава глупост. А не е трябвало да се чуди. Защото според Втория закон така и трябва да бъде.
Съгласно Третия закон пък шансът някой да се окаже глупак не зависи от която и да е отличителна черта на този някой. Така за всяка държава съществува един постоянен процент, наречен коефициент на глупостта, който за България е 50 на сто. Това е процентът на глупците във всяка група хора и в обществото като цяло. Казано другояче, в една група цигани вероятно половината са глупци. Но също така и половината от политиците са глупци, половината от министрите, както впрочем и половината от университетските преподаватели.
Според Четвъртия закон не-глупците винаги и неизбежно подценяват разрушителната мощ на глупците. Разбира се, това се отнася и за самите глупци, но при тях разумното поведение поначало е изключено и подценяването е без особено значение. Петият закон е обобщаващ и гласи, че
глупакът е най-опасното същество на този, а вероятно и на онзи свят.
Законите на глупостта имат и забавни следствия, някои от които са открити от български изследователи. Известна е в частност поговорката, че акълът и мензисът си приличат: закъснеят ли, не ги чакай. Друго българско откритие е Комбинираният закон за гравитацията и глупостта. Според него, ако хвърлиш камък право нагоре, той винаги и неизбежно ти пада на простата глава. Тук понякога се задава наивният въпрос "Ама не може ли човек да се дръпне?". На което следва назидателният отговор, че не, не може. Защото това не е закон само за гравитацията, но и за глупостта.
След като делът на глупците е едва ли не световна константа, то какво все пак отличава нормалните държави от откровено ненормалните? Ами отличава ги това, че в нормалните държави на глупците не им се позволява да се развихрят в цялата си красота и мощ. Докато в ненормалните държави глупостта необезпокоявана бесува, а всички я гледат като изоглавени и питат "Ми с'я к'во стана?" Ми сега е станало това, че глупците са били оставени да се наглупеят на воля. И по-точно, да ни наглупеят нас, останалите. И друго, в нормалните държави постепенно се свива делът на балъците и бандитите, а се увеличава този на умните хора. Защото само умните могат да компенсират щетите, създавани от откровено глупавите им сънародници.
Теорията на глупостта е приложима с пълна сила за България. Но случаят при нас е тежък. Първо, защото коефициентът на глупост у нас е поне двойно по-висок, отколкото в белите държави. И второ, защото е много нисък процентът на умните хора. И не само е нисък, но и не иска да расте. Поне през последните 64 години не иска. Не че след Освобождението нещата са били по-различни, де. За шест години, през 1912-1918, България води три тежки войни. И докато българската армия печели битките, българската политическа класа губи войните. По-голяма глупост от това, здраве му кажи. И още, докато 900 000 български мъже тогава гният по фронтовете, в тила група бандити - мутри и политици, граби като невидяла, а жените пишат отчаяни писма на синове и съпрузи. И всеобщата глупост българска стига дотам, че армията дезертира и противникът като на шега завзема позиции, пред които дотогава е давал нечуваните във военната история жертви в отношение 10 към 1. Че и цели 50 към 1 при Дойран, който англичаните ще го помнят, докато я има държавата им. А и след това. Но глупостта ни тогава надделява над нечовешката храброст. И днес над Владая се издига сигурно единственият в света паметник на една дезертирала армия. Добре поне, че опазихме бойните знамена. Всичките, което пък е другата уникална особеност на същата тази армия.
Унищожаването на българския политически, стопански и духовен елит през септември-октомври 1944 г. от шайките на Отечествения фронт начело с масовите убийци Кимон Георгиев, Трайчо Костов и Никола Петков, е типично бандитско деяние с елементи на явна глупост. Поне от национална гледна точка. Защото национален елит не се създава за едно поколение. И за две също, а понякога и три не стигат. Днес всички реват, че страната ни нямала личности. А откъде да ги има? Когато избиеш елита на нацията, ти избиваш и неродените му деца. И в дупката нахлуват хора, за които елементарната грамотност е проблем, а простащината - емблема. Глупци, тоест, нахлуват. А от глупака какво да очакваш, освен някоя глупост? И глупостите не закъсняват. Отвратителният комбинат "Кремиковци" и не по-малко отвратителните му събратя в Стара Загора, Девня, Средногорие, Пловдив и къде ли не, са траен и незаобиколим паметник на комунистическото невежество и арогантност. На комунистическата глупост, тоест.
Днешните български мутро-барони и политическите им чадърджии са типични тъпанари. От най-глупавия вид. Половината от тях живяха по 30-40 години, докато да се изпозастрелят като улични бандити, каквито впрочем и бяха. Днес на останалите живи им светна, че са си направили свят, който не става за живеене. Защото не е живот да ходиш с тежка охрана и в нужника, за секса да не говорим. И да знаеш, че рано или късно (и по-скоро рано) все пак ще те свитнат, а преди това ще отвлекат детето ти и ще ти го връщат пръст по пръст. Големи злини сториха тези хора, но и голяма беда си докараха - точно според определението за това, що е глупак. И тези с изпълнените смъртни присъди май удариха тотото. Щото се отърваха.
Половината български избиратели са типични тъпанари също. Защото с избора си за кой ли път навредиха на себе си, но и на малцината останали свестни хора в България - типично за глупак поведение. Интересното е, че след всеки избор реват и викат "К'ва я мислихме, тя к'ва стана?". Работата демек. Ми к'вато сте я мислили, точно тъй е станала. И пак ще стане, и още повече, че догодина през лятото точно два избора ви чакат. И двоен мегдан за глупави изпълнения също ви чака.
Така нареченият български строителен инвеститор често е типичен тъпанар. Да бетонираш уникалната земя българска, да доизсечеш горите български - за това даже не глупак, а архиглупак трябва да си. Че и да изкорубиш кооперациите по "Витоша", за да загинат хиляди при среден даже трус - какво трябва да си? Ако беше жив професор Чипола, сигурно и пета категория - на българския суперглупак, щеше да въведе.
От почти година Европейската комисия ни предупреждава, че крадем неприлично много и малко трябва да се озаптим. В смисъл пак да си крадем, но с мярка. Но не би. До самия доклад на ЕК така яко се крадеше, че просто беше неприятно да се гледа. И накрая си го получихме. В резултат на собствената си глупост, днешните български управници се насадиха в крайно неприятна и без изход ситуация. И вместо да влязат в историята с добро, някои от тях ще влязат в панделата. С всички случващи се там екстремни преживявания. Но докато глупостта на управляващите някак си се подразбира, то глупостта на опозицията българска е принос в световната политическа история. Да ти поднесат управляващите на тепсия такива възможности, а ти, вместо да ги свалиш от власт, да се гръмнеш в крака. И не един път, а 'нам колко пъти. Като да си стоножка някаква.
В страната на глупците тези тъпи случки са естествени и подразбиращи се. Но не е естествено, и отникъде не следва, че трябва да оставяме глупците до такава степен да ни наглупеят. Не е ли време да се направим на бели хора?
kkabakciev Posted - 07/14/2008 : 15:48:07
Всички знаете поредното доказателство за това, че

ТОВА ТУК НЕ Е НИКАКВА ДЪРЖАВА, А Е ИСТИНСКА КОЧИНА!

Описано и коментирано е тук:
http://dnevnik.bg/show/?storyid=525711

Крайно време е Европейският съюз да вземе мерки!

Незабавни крути мерки, а, ако и те не помогнат,

тази посткомунистическа кочина трябва да се изхвърли от Съюза!!!

Красимир Кабакчиев, дфн

_____
Бих желал да припомня своя собствен случай, който ме накара да открия тази рубрика ("Кочината България"). Налице е факт на неизплащането ми на значителна сума пари (присъдена ми от Върховния касационен съд - налице са влезли в сила решения), от страна на така наричащия се Институт за български език при БАН, един развъдник на комунизъм, невероятна некадърност, откровена простащина и престъпност (която така наречената прокуратура не преследва)!

Още по-големият проблем е, че невероятната наглост, проявявана от гореупоменатия развъдник, е генерирана от едно решение на така наречените сини демократи в парламента, които през 1997 г. въведоха така наречения от мен "параграф 399" - вж. текста на статията ми, озаглавена "Параграф 399 или правова държава ли е България?", публикувана в "Дневник", тук:
http://www.pueron.org/pueron/publikacii/statii/Krasi_Catch_399.doc

С въвеждането на "параграф 399", един законов текст, даващ възможност на държавата-длъжник (бюджетните организации) на практика да не изплащат пари на гражданите по влезли в сила решения, тези индивиди доказаха (наред с много други свои действия и бездействия, разбира се), че по време на управлението си те са се вълнували единствено от своите собствени лични интереси. Разбира се, грубо антиконституционната клауза не само беше оставена в сила от жълтата крадлива пасмина на онзи подвластен на ДС необразован индивид от Мадрид, но и дозатвърдена. А след това внедрена и в новия ГПК от днешната некадърна, криминална тройна коалиция.
kkabakciev Posted - 05/06/2008 : 16:28:23
Благодаря на форумиста r_34 за двете му съобщения - смислени и точни!

Още една причина, поради която трябва да се каже, че

ТОВА ТУК НЕ Е НИКАКВА ДЪРЖАВА, А Е ИСТИНСКА КОЧИНА,

е представена тук:

http://www.pueron.org/pueron/forum/topic.asp?TOPIC_ID=11&whichpage=7

За да не се повтарям, идете там и прочетете за какво става дума.

Благодаря за интереса ви!

Красимир Кабакчиев
r_34 Posted - 05/04/2008 : 09:40:50
И още нещо - можем да съберем здрави момчета и да охраняваме журналисти когато си вършат работата и да не позволяват на отговорни лица да бягат от отговорност, а да отговарят на въпросите ясно и изчерпателно.Не съм съгласен държавните ръководители да вършат и говорят глупости и след това журналистите да са виновни.Натиск и контрол от всякъде - иначе загиваме.Ще трябват и бойни групи, защото като гледам ония и трепят без съд и присъда.Просто ще трябва да се стегнем и да си направим държава ако искаме.Няма кой да ни я направи.
r_34 Posted - 05/04/2008 : 09:13:42
Не знам какво ще се получи с тия петиции но и ние трябва да помогнем.Необходимо е гражданско неподчинение.Събираме се, пълним софийските улици с хора, коли, каруци и каквото ни дойде на ум още с цел да блокираме София.Стане ли едновременно от всякъде - ще има резултат а не като учителите - цал месец висяха горките и никой не се сети да ги подкрепи.Нито народ - нито опозиция.Всички сме съгласни с правителството.Е-е-е, тая интелигенция нали много умна - какво умува толкова?Толкова години - лудите лудували а умните до кога ще умуват?Какви бяха тия "реотани", какво беше туй чудо?По - бързо ,че няма за кога!!!
kkabakciev Posted - 04/23/2008 : 07:37:02
quote:
Originally posted by BgChicagoRadio

Стига сме мрънкали. Погледнете тази петиция. <http://bulgarianvideo.blogspot.com/2008/04/blog-post_12.html>
Ако мислите това което пишете, ще я подпишете. Да, ама не. Погледнете колко малко са я подписали...




Госпожо/Господине BgChicagoRadio,

Прочетох петицията и съм напълно съгласен със съдържанието й. Ще я подпиша. Преди около година имаше подобна петиция в http://www.bgpetition.com - за налагане на предпазна клауза на България, която подписах. За съжаление в момента не я виждам в горния сайт (може да е другаде).

Препоръчвам обаче незабавно да поправите някои граматически и пунктуационни грешки в текста на петицията си. Предполагам, че имате под ръка филолог, който да Ви помогне. Ако нямате, мога и аз - обръщам Ви внимание в момента, че "избраник" се пише едно "н", липсва един пълен член, няма шпации след някои точки.

По въпроса за популярността на петицията.

НЕ СЕ СЪРДЕТЕ, ЧЕ НЕ Е ПОДПИСАНА ОТ МНОГО ХОРА - ТЕ ПРОСТО НЕ ЗНАЯТ ЗА НЕЯ!

Вижте колко души подписаха петицията за оставка на Румен Петков:
http://www.bgpetition.com/retirement-rumen_petkov/view.html
Повече от хиляда! Защото беше популяризирана на много места в Интернет.

Напишете подходящ текст и всеки ден пускайте колкото може повече линкове към Вашата петиция във всички възможни сайтове с форуми - напр. Още.инфо, Дневник, Медиапул, Всекиден, Стандарт, Про и анти - и навсякъде другаде, където може! Ще видите, че много хора ще се присъединят! Но напишете СЪДЪРЖАТЕЛЕН, СИЛЕН И КРАТЪК текст!

И защо не пуснете петицията в http://www.bgpetition.com?
Това е много известен сайт и заради това ще я видят повече хора.

Вече подписах. Успех!

Красимир Кабакчиев, дфн
BgChicagoRadio Posted - 04/23/2008 : 04:26:54
Стига сме мрънкали. Погледнете тази петиция. <http://bulgarianvideo.blogspot.com/2008/04/blog-post_12.html>
Ако мислите това което пишете, ще я подпишете. Да, ама не. Погледнетеколко малко са я подписали...
quote:
Originally posted by kkabakciev

В светлината и на ставащото през последните дни (а и седмици и месеци), мисля, че имам пълното морално право (а мисля, че го имат и повечето българи) да говоря за нещото държава България като за една кочина - и да открия тази рубрика.

Правя го по конкретен повод. Направих търсене в сайта на BBC с ключова дума Bulgaria и останах повече от поразен от това, което открих. Ето го:

http://www.bbc.co.uk/bbcfour/yoursay/bulgarias-children.shtml

Have Your Say - Bulgaria's Abandoned Children

We have received well over 1,000 comments about Bulgaria's Abandoned Children, a documentary about the shocking conditions experienced by the children living in a care home in Bulgaria. We will not be publishing any more comments about the programme, but here are a selection of the ones we have received.

Кажете си мнението - "Изоставените деца на България"

Получихме повече от 1 000 коментара относно "Изоставените деца на България" ...

Участващите в допитването са предимно британци. Оказва се, че повече от 1 000 британци, потресени от филма, са са включили в допитването!

Както самата редакция заявява, тя е публикувала само малка част от тези мнения. Аз копирах тази "малка част" в Word формат. Получиха се 36 гъсто изписани страници при големина на шрифта само 12 пункта!

Галя, ще ти ги изпратя - и предлагам да ги публикуваш на главната страница!

Потресаващо! И показателно за това, че британците са по-загрижени за българите от самите българи!

В следващо съобщение в рубриката ще преведа някои откъси от мненията.

Красимир Кабакчиев


BgChicagoRadio Posted - 04/23/2008 : 04:25:03
Стига сме мрънкали. Погледнете тази петиция. http://bulgarianvideo.blogspot.com/2008/04/blog-post_12.html " target="_blank"> http://bulgarianvideo.blogspot.com/2008/04/blog-post_12.html
Ако мислите това което пишете, ще я подпишете. Да, ама не. Погледнетеколко малко са я подписали...
quote:
Originally posted by kkabakciev

В светлината и на ставащото през последните дни (а и седмици и месеци), мисля, че имам пълното морално право (а мисля, че го имат и повечето българи) да говоря за нещото държава България като за една кочина - и да открия тази рубрика.

Правя го по конкретен повод. Направих търсене в сайта на BBC с ключова дума Bulgaria и останах повече от поразен от това, което открих. Ето го:

http://www.bbc.co.uk/bbcfour/yoursay/bulgarias-children.shtml

Have Your Say - Bulgaria's Abandoned Children

We have received well over 1,000 comments about Bulgaria's Abandoned Children, a documentary about the shocking conditions experienced by the children living in a care home in Bulgaria. We will not be publishing any more comments about the programme, but here are a selection of the ones we have received.

Кажете си мнението - "Изоставените деца на България"

Получихме повече от 1 000 коментара относно "Изоставените деца на България" ...

Участващите в допитването са предимно британци. Оказва се, че повече от 1 000 британци, потресени от филма, са са включили в допитването!

Както самата редакция заявява, тя е публикувала само малка част от тези мнения. Аз копирах тази "малка част" в Word формат. Получиха се 36 гъсто изписани страници при големина на шрифта само 12 пункта!

Галя, ще ти ги изпратя - и предлагам да ги публикуваш на главната страница!

Потресаващо! И показателно за това, че британците са по-загрижени за българите от самите българи!

В следващо съобщение в рубриката ще преведа някои откъси от мненията.

Красимир Кабакчиев


kkabakciev Posted - 04/22/2008 : 12:31:38
Моментално бягайте да прочетете една статия, озаглавена

"Елате в България, тук винаги е 1977 г."

и публикувана в "Гардиън" - за това, как изглежда нещото България в очите на една британска журналистка:

http://dnevnik.bg/show/?storyid=487963

Отдавна не бях се смял толкова неудържимо на това тук нещо, наричано от някои държава!

Но днес не е само една европейска статия посветена на кочината България. Вижте непременно и ето тази, в която прекрасното отечество на гоцетата е наречена малко деликатно - не кочина, а "само" блато:

Германското сп."Фокус": В блатото България доячите на фондове са добре омрежени

http://dnevnik.bg/show/?storyid=488417

Приятно четене! Страхотна държава, страхотен имидж в Европа!

Остава само агент "Гоце" да цъфне, за да проплаче: "И тази статия не е писана с любов към България! И тя е част от клеветническата кампания срещу родината ни!"

Къде си, "Гоце"?

Къде си другарю доцент от Института за история на БКП, да заклеймиш вероломните европейци?
kkabakciev Posted - 04/19/2008 : 14:39:33
Когато се говори за кочината България, не бива по никакъв начин да се пропуска кочината "академична общност". Параметрите на тази кочина подробно са анализирани тук, във форума "Пуерон", във форумите Bulgarianscienceproblems и nauka2007 и на много други места, но има отделни относително по-малки (само по размер, не по качество) кочини, наричащи се академии, университети, институти и т.н., които заслужават по-специално внимание.

Току-що направих другаде едно съобщение за кочината "Институт за български език при БАН" и използвам случая, за да го публикувам и тук. Това е кочината, в която аз имах неблагоразумието да работя в продължение на 17 години. Следва текстът (с малки промени).

В България има някои нормални хора, достатъчно компетентни и некомунисти, които биха могли да организират реформата в академичната област. Например ние двамата със ст.н.с. д-р Любима Йорданова бихме могли да я организираме в така наречения Институт за български език при БАН (развъдник на некадърност, профанизъм, комунизъм и елементарна простащина) и със съответните усилия при едно подходящо правителство и добро законодателство да направим от него една нормална научно-изследователска институция. И точно, защото можем да направим това, сме изгонени от там.

Няма да говоря за Любима, тя сама следва да каже. Но аз бях подложен на невероятно по своята простащина, наглост и варварство незаконно поведение от шайката, наричаща се научен съвет на гореупоменатата кочина-институт. В България има изключително много комунистически шайки, наричащи се научни съвети, но по-чудовищно некадърна, нагла и умопомрачително варварска от тази на така наричащия се научен съвет на така наричащия се Институт за български език при БАН със сигурност НЯМА никъде!

Тази шайка - визирам научните съвети на развъдника през последните две десетилетия в огромните им мнозинства - е осъдена вече отдавна, съответно 6 и 2 години по две отделни дела! Налице са влезли в сила решения, в т.ч. и на Върховния касационен съд, според които развъдникът на комунизъм, профанизъм и некадърност Институт за български език при БАН е осъден за ДЕСЕТГОДИШЕН ПЕРИОД (от 1988 до 1997 г.) заради неатестиране на научноизследователската ми дейност и необявяване на конкурс за хабилитирано научно звание на щатното ми място - и ми дължи значителна за българските условия сума! Но към днешна дата си позволява чудовищната наглост да не ми изплаща парите, вече години! За което кочината-институт е подпомогнат и от "законодателството" на държавата-кочина (вж. статията ми "Параграф 399 или правова държава ли е България" във франтпейджа тук), както и от престъпното бездействие на определени прокурори и (вж. по-горе тук) и други членове на правораздавателната система!

Комунистът Велчев, със самото заемане от негова страна на поста главен прокурор, заяви, че няма практика в България да се търси наказателна и друга съдебна отговорност от колективен орган (това означава и от научен съвет), но че тази практика трябвало да се промени. Да, но защо този червен другар вече доста месеци не си помръдва и пръста да изпълни собственото си намерение? Много просто защо. Защото, ако започне да се търси отговорност от колективни органи, доста членовете на доста комунистически шайки ще трябва да бъдат изправени пред съда. А това комунистическата партия (в нейния днешен вид) не би желала да стане.

Защо така нареченият Институт за български език при БАН е един невероятен за 21 век развъдник на комунизъм, профанизъм и умопомрачителна некадърност ли? Ами налице са изключително много доказателства за това, които могат да се прочетат тук:
http://www.geocities.com/kkabakciev
http://www.geocities.com/kkabakciev_politart1/
http://www.geocities.com/kkabakciev_politart1/BAN.html
http://www.geocities.com/kkabakciev_politart1/Vremeto.html

В последната статия можете да прочетете невероятните, умопомрачителни безумия, които "големите учени" като Андрейчин, Георгиев и пр. са ръсили във възхвала на сталинизма и лично на най-големия главорез-изрод в историята на човечеството, определяки го като "велик езиковед". От днешна гледна точка това може да изглежда като пародия, но тогава не е било пародия, а е било акт на целенасочена върховна пропаганда на престъпния сталинистки комунистически режим! Да се допусне, че тези така наречени учени са го правили, защото не са знаели какво представлява сталинизмът, би било нелепо. Те са го правили, защото са били сталинисти и в червата си!

Ето защо в този смисъл най-прясното доказателство за умопомрачителната некадърност, комунизма, профанизма и простащината на управата на така наречения Институт за български език при БАН е особено показателно. Преди броени години (не знам колко точно), след моето напускане, развъдникът е преименувал Института за български език в Институт за български език "Любомир Андрейчин". С това сталинистите, комунистите, криминалите и другите автентични морални отрепки в този бастион на комунизма искат да кажат в лицето на Европейския съюз, към който "държавата" (всъщност една кочина) днес принадлежи:

ДА! НИЕ СМЕ КОМУНИСТИ! НИЕ СМЕ ИСТИНСКИ СТАЛИНИСТИ!

Разбира се, сталинистката кочина Институт за български език "Любомир Андрейчин" няма в никакъв случай да пребъде! Ако не заради друго, заради това, че в нея не по-малко от 95% от състава са автентични некадърници, абсолютни бездарници и безхаберници в науката. Равнището им е това на "съветското езикознание", т.е. сталинисткото, от 50 години на миналия век! Но все пак актът на назоваване на института на името на един повече от отявлен сталинист, който тотално се е дискредитирал пред българската общественост, би следвало да бъде квалифициран като противоконституционен и отменен от дадено бъдещо управление (ако, дай Боже, дойде подобно). Да си припомним, че през управлението на Костов комунизмът остана непокътнат! Противоконституционността на наименуването на развъдника на простащина и некадърност по този начин е повече от ясна - а има и закон за престъпността на комунистическия режим!

Тук следва да добавя, че в кочината-институт има отделни нормални хора. Като такъв следва да се определи проф. Владко Мурдаров, с когото Любима и аз работехме, но който впоследствие спря да се противопоставя на некадърната варварска комуно-мафия в развъдника на простащина и комунизъм. Фактът остава за негова сметка и на неговата съвест!

Интересно ще ми бъде да чуя какво мисли Любима по въпроса за днешния ден и "бъдещето" гореописания развъдник, наричащ се днес на името на един отявлен сталинист.

Красимир Кабакчиев
moderator Posted - 04/16/2008 : 15:29:31
Отказваме ли се от живот в Европа?
Павел Гоневски, Лондон
www.frognews.bg
16 04 2008
Срещу България има заговор, в който управляващите са пионки. В най-добрия случай - коне. Те знаят координатите на всеки свой следващ ход, само защото ръководещият офицер им ги е разкрил. За тях крайната цел е неясна. Но това не ги притеснява особено. Те знаят, че са и ще продължават да бъдат възнаграждавани за вярната служба и това им е достатъчно.
За съжаление много хора в пределите на България нямат възможност да видят цялата шахматна дъска, поради незавидната перспектива. Но отдалеч гледката е притеснителна.

Ако ти пука.

Ако ли не - тя е срамна. Най-вече за българите в чужбина, защото са в пряк, неманипулиран от родни медии, допир с мнението на Европа и света. На тях се пада незавидната роля да отговарят на въпроси и подхвърляния на колеги и познати, научили какво се случва в България.

Макар и само дребни фигури в схемата, управляващите в София са много умели манипулатори, които изключително успешно държат волана в „правилната" посока. Те извиват ръцете и заплашват заинтересованите мислещи българи, докато останалите се успиват от безсмисленото им бърборене.

Техните лични подбуди, очевидно, са сто процента користни. Те знаят, че могат да ги постигнат само, ако страната продължи курса си на непрекъснато отдалечаване от свободна Европа и сближаване с недемократичната, авторитарна империя на Изтока.

Когато Брюксел се съгласи да приеме София в клуба си, надеждите на Европа бяха, че българите сами ще прогледнат, както вече са го правили в миналото, ще се вземат в ръце и ще поставят политиците си там, където им е мястото - на свое подчинение. Повече от година след присъединяването към ЕС обаче, нещата са тотално - не съжалявам за израза - сговнени.

Социалистическото правителство е тоталитарно и управлява с мракобесните методи от миналото, коалиционните му партньори лапат щастливо, а опозицията изглежда абсолютно безсилна и неспособна да се противопостави. Почти всички медии са се свили и не смеят да гъкнат, защото са зависими от един рекламен олигарх, един разпространител и от чиновническото благоволение на лицензиращите институции. Предоставят неограничен форум на всевъзможни управляващи изроди.

Почти всички критични статии, засягащи властта, са поръчани от фракции в самата нея.

Когато от кумова срама се появи нелицеприятен за чорбаджиите коментар, той е задължително надлежно контриран от мнението на „другата страна" (прекрасна практика, ако се следва като принцип). Облъчването с безумно манипулативни материали е повсеместно. Като в доброто старо минало отпреди 20 години.

Но не това е страшното. Страшното е, че облъчваните вярват на лъжите, а онези, които мислят със собствените си глави, са пренебрежимо апатично малцинство.

Периодично попадам на заглавия и материали, които ме изумяват с елементарните си подвеждащи внушения. Като например, че при мъгла лондонските летища са затворени.

Или, че Англия е открила своето „Могилино". Или, че Би Би Си се е извинило на МВР за филма за трафика на деца и е уволнило журналистката. Това са безотговорни лъжи, търсещи асоциативно оправдаване на български проблеми, чрез насаждане на презрение и ненавист срещу стари демокрации, които уж „петнят" името на страната и участват в „заговори" срещу България, които някак хващат почва.

За хората, които не се замислят или нямат време и желание да се замислят по-дълбоко, не е ясно, че при гъста мъгла лондонските летища отменят рейсове с цел да разредят прекалено натоварения поток (само на Хийтроу полетите на ден са около 2 хиляди). Те разполагат с модерни системи за навигация, които имат определен капацитет. Няма място за паралел с българските летища, които поне до скоро, въобще не разполагаха със системи за кацане в мъгла.

За хората, които нямат познания или желание да ги придобият, също така не е ясно, че остров Джърси, наречен „английското Могилино" от български медии, е откъснато място със собствени закони и традиции. Нито френско, нито съвсем английско. Винаги зависимо, но никога напълно.

Когато станаха известни оплакванията за насилие от някогашни обитатели на отдавна затворено сиропиталище, обществото и властите се надигнаха със страшна сила. Започна тотално разследване, което включва разбиване на стени и копаене в подземия. За разлика от случая „Могилино", никой не обвини медии в злословене, на никого не му се привидя заговор и никой не си и помисли да замете случая под чергата.

Не е толкова важно какви безобразия се случват, а дали те са правило. Това зависи от обществената реакция. Всички знаем, че хората, облечени във власт, се стремят към още повече власт. Независимо дали са възпитатели в домове за сираци или президенти. Те обаче могат да я получат, само, ако населението на страната им я подари. В случай, че го направи, безобразията задължително се превръщат в правило, а щедрото към управниците общество става жертва.

В момента българското общество е жертва на управление, което цели да го откъсне от цивилизования свят и да го запрати отново в мечешката прегръдка на една от най-нецивилизованите империи в света. На империя, която мрази и мачка интелектуалците и творците си, която държи на каишка учените си и презира населението си. На империя, където ченгета и тарикати, а не свободомислещи граждани, определят бъднините.

Ако този заговор успее, управляващите и техните наследници във властта ще получат зелена светлина да правят каквото, когато, както си пожелаят. Също като в метрополията. Те ще продължат да крадат безнаказано, хвърляйки чат-пат по някой кокал на най-недоволните. Българите ще продължим да ставаме за смях пред света. Ще се превърнем в единствените презрени души, получили пълен достъп до клуба на заможните и благоденстващи европейски демокрации, които доброволно са се отказали от реално членство и са предпочели мрачния тоталитаризъм на посткомунизма.

Наскоро реших, но набързо се отказах да пиша есе за едно американско списание. Щях да отправя апел към Запада да помогне на България да се отърве от вредната клика политици, която я управлява. Но си дадох сметка, че това не е работа на Запада. Слава Богу, България все още е по-близо до демокрации като Пакистан, отколкото до диктатури като Русия.

Все още у нас има места, където, никой не те гледа в ръцете, докато пускаш бюлетината. Изборът е наш.

http://www.pueron.org/pueron/forum/ © 2000-05 Snitz Communications Go To Top Of Page
Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.05