http://www.pueron.org/pueron/forum/
http://www.pueron.org/pueron/forum/
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Uceni za nov zakon za naucnite stepeni i zvania
 Forum
 Образование на прицел
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 4

kkabakciev

Bulgaria
616 Posts

Posted - 03/24/2018 :  09:38:03  Show Profile  Visit kkabakciev's Homepage  Reply with Quote
Повече от две години - никаква активност тук!?

Защо?!?

Предлагам следния мой собствен материал (от Фейсбук страницата ми).

Предлагам да прочетете материала "Да си болен в България и в Германия: прилики и разлики" - https://www.dnevnik.bg/analizi/2018/03/24/3151661_da_si_bolen_v_bulgariia_i_v_germaniia_priliki_i_razliki/?ref=home_main_news. Това е статия, разглеждаща разликите между германските болници и българските болници. Питам се: кога ще се появи статия, разглеждаща обективно разликите между българските университети и научни институти и германските университети и научни институти? Едва ли скоро! Не, че няма кой да я напише. Просто вероятно този, който би могъл, ще си затрайка. Аз мога да кажа - от личен опит, че разликите между германските болници и българските болници не са чак толкова големи, а гигантска е разликата между германските и българските академични институции. Да не говорим, че германското здравеопазване, което безспорно като цяло е по-добро от българското, има и редица дефекти - сред които всеизвестен е ОГРОМНОТО ЧАКАНЕ за преглед при специалист при неспешни случаи. Германското здравеопазване има и някои други дефекти, които, между другото, не се срещат в българското.
Какво би било положението при един внимателен анализ на разликите между германските университети и научни институти и българските? Ще зейнат гигантски разлики в полза на германските. Те българските университети и научни институти не са никакви академични институции. Това са едни абсолютни кочини, в които властват комунопростащината, варварството, беззаконието, корупцията, различни други форми на престъпност (тотална липса на нормативни критерии за качество на научната дейност, масови далавери в управлението на материалните активи - спомнете си двама професори във Военната медицинска академия, текущи варварски далавери в приема на чуждестранни студенти и пр.) и мизерия в най-обикновения смисъл на думата. Мръсотия, липса на техника, консумативи, липса на елементарна култура на администрацията, и прочие, и прочие, и прочие, и прочие!
Кочини са така наречените български университети и научни институти! И затова огромното мнозинство млади можещи българи отдавна избягаха на Запад, продължават да бягат, и ще продължават! Кой иска да се учи в кочина? (Освен временно, преди да си е намерил нещо подходящо на Запад.)
А мислене относно качеството и перспективите в отделните научни области (аналогично на германското "специален управителен борд следи само и единствено качеството на медицинското и хуманното обслужване на болните") - такова нещо в така наречените академични инстутиции в кочината България ИЗОБЩО НЯМА! Доколкото има научни съвети, те се състоят предимно от абсолютни некадърници и морални изроди, а много често дори и досега от комунистически и номенклатурни реликти - боклуци, чиято единствена задача е да сеят раздори, потискане на "враговете" и младите учени и елементарна простащина!
Много от така наричащите се университети и научни институти в така наречената държава България (всъщност една кочина) просто трябва да бъдат ликвидирани!
Go to Top of Page
Page: of 4  Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
http://www.pueron.org/pueron/forum/ © 2000-05 Snitz Communications Go To Top Of Page
Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.05