http://www.pueron.org/pueron/forum/
http://www.pueron.org/pueron/forum/
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
 All Forums
 Uceni za nov zakon za naucnite stepeni i zvania
 Forum
 Образование на прицел

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert Email Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is ON
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

T O P I C    R E V I E W
moderator Posted - 12/08/2007 : 17:00:42
Зачестяват инцидентите в образователни институции и срещу учащи по цял свят. Неслучайно, в една публикация се изразяват, че "образованието е на прицел".

15   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
kkabakciev Posted - 03/24/2018 : 09:38:03
Повече от две години - никаква активност тук!?

Защо?!?

Предлагам следния мой собствен материал (от Фейсбук страницата ми).

Предлагам да прочетете материала "Да си болен в България и в Германия: прилики и разлики" - https://www.dnevnik.bg/analizi/2018/03/24/3151661_da_si_bolen_v_bulgariia_i_v_germaniia_priliki_i_razliki/?ref=home_main_news. Това е статия, разглеждаща разликите между германските болници и българските болници. Питам се: кога ще се появи статия, разглеждаща обективно разликите между българските университети и научни институти и германските университети и научни институти? Едва ли скоро! Не, че няма кой да я напише. Просто вероятно този, който би могъл, ще си затрайка. Аз мога да кажа - от личен опит, че разликите между германските болници и българските болници не са чак толкова големи, а гигантска е разликата между германските и българските академични институции. Да не говорим, че германското здравеопазване, което безспорно като цяло е по-добро от българското, има и редица дефекти - сред които всеизвестен е ОГРОМНОТО ЧАКАНЕ за преглед при специалист при неспешни случаи. Германското здравеопазване има и някои други дефекти, които, между другото, не се срещат в българското.
Какво би било положението при един внимателен анализ на разликите между германските университети и научни институти и българските? Ще зейнат гигантски разлики в полза на германските. Те българските университети и научни институти не са никакви академични институции. Това са едни абсолютни кочини, в които властват комунопростащината, варварството, беззаконието, корупцията, различни други форми на престъпност (тотална липса на нормативни критерии за качество на научната дейност, масови далавери в управлението на материалните активи - спомнете си двама професори във Военната медицинска академия, текущи варварски далавери в приема на чуждестранни студенти и пр.) и мизерия в най-обикновения смисъл на думата. Мръсотия, липса на техника, консумативи, липса на елементарна култура на администрацията, и прочие, и прочие, и прочие, и прочие!
Кочини са така наречените български университети и научни институти! И затова огромното мнозинство млади можещи българи отдавна избягаха на Запад, продължават да бягат, и ще продължават! Кой иска да се учи в кочина? (Освен временно, преди да си е намерил нещо подходящо на Запад.)
А мислене относно качеството и перспективите в отделните научни области (аналогично на германското "специален управителен борд следи само и единствено качеството на медицинското и хуманното обслужване на болните") - такова нещо в така наречените академични инстутиции в кочината България ИЗОБЩО НЯМА! Доколкото има научни съвети, те се състоят предимно от абсолютни некадърници и морални изроди, а много често дори и досега от комунистически и номенклатурни реликти - боклуци, чиято единствена задача е да сеят раздори, потискане на "враговете" и младите учени и елементарна простащина!
Много от така наричащите се университети и научни институти в така наречената държава България (всъщност една кочина) просто трябва да бъдат ликвидирани!
moderator Posted - 08/03/2016 : 14:01:46
Операция и арести в турска научна-техническа организация

http://dnes.dir.bg/news/operatzia-aresti-metezhat-turtzia-23525139?nt=4
stat 13:09 | 3 август 2016 / Редактор Виктор Стефанов / обновено преди 1 час

Турски полицаи конвоират заподозрени за участие в опита за преврат
Сн.: EPA/БГНЕС

Турската полиция извършва операция в Турския съвет за научно-технически изследвания (ТЮБИТАК), съобщават турските медии.
Полицаите обискират сградата и извършват арести. Задържани са голям брой хора, съобщиха електронното издание на в. "Сабах" и информационният сайт "Ен сон хабер", цитирани от БТА.
Конфискувана е и документация.

Действията на властите са в рамките на разследването срещу т.нар. Фетхуллахистка терористична организация (ФЕТО), предприето след опита за преврат на 15 юли.

ТЮБИТАК още преди опита за преврат се превърна в арена на борбите между правителството и последователите на живеещия в САЩ ислямски проповедник Фетхуллах Гюлен.

След 15 юли властите засилиха чистките в държавните институции, където според тях членовете на движението на Гюлен действат като "паралелна структура".

По отношение на ТЮБИТАК още преди месеци имаше подозрения, че определени служители са извършвали нелегално подслушване на телефони на високопоставени турски представители.
moderator Posted - 07/20/2016 : 16:35:53

Тази статия е част от темата "Опит за преврат в Турция".

На всички турски учени е забранено да напускат страната

http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/07/20/2798047_na_vsichki_turski_ucheni_e_zabraneno_da_napuskat/

От Дневник


Последна промяна в 11:04 на 20 юли 2016, 14170 прочитания, 167 коментара


Съветът за висше образование препоръча преди броени часове да се подмени ръководството на всички университети в страната.
Съветът за висше образование препоръча преди броени часове да се подмени ръководството на всички университети в страната.




По темата


Редица културни прояви в Турция са отменени след опита за преврат - 20 юли

Турската власт ще обяви днес "важно решение" за бъдещето на страната - 20 юли

В Турция са отнети разрешителните на 21 000 частни учители - 19 юли
На всички учени в Турция е забранено да напускат страната, съобщи националната телевизия TRT.

В текста се казва, че решението е взето от Съвета за висше образование и че забраната да се пътува в чужбина засяга представители на академичните и университетските среди.

Официалното писмо с нареждането е разпратено до всички университети и институти, допълва TRT.

То е изпратено и до учебни и изследователски заведения в чужбина с уточнение, че "до второ нареждане" се спира сътрудничеството по размяна на специалисти. Освен това се призовава да се обадят всички учени зад граница, с които скоро не е имало връзка.

Във вторник националната телевизия съобщи, че Съветът (Y#252;ksek #214;#287;retim Kurumu или Y#214;K) е наредил да бъдат отстранени всичките 1577 ректори и декани на държавни и частни университети в страната. Ректорът на университета "Акдениз" е първият, който вечерта се оттегли от поста си.

Тези съобщения са на турски медии, а на официалния сайт на Съвета за висше образование, който не изглежда особено активен, няма никаква публикация от 13-14 юли насам.
moderator Posted - 07/19/2016 : 18:08:23
Чистка и в Образованието на Турция - отнеха лиценза на 35 000 учители
http://www.frognews.bg/news_115882/CHistka-i-v-Obrazovanieto-na-Turtsiia---otneha-litsenza-na-35-000-uchiteli/

Чистка и в Образованието на Турция - отнеха лиценза на 35 000 учители

Турското министерство на образованието е отнело лиценза на 35 000 учители, съобщи преди минути местната телевизия NTV. Освен това са уволнени и 1500 декана на висши училища.


Отнемането на лиценза на учителите означава, че те не могат да преподават и на практика оставата без работа. Решението за масовите уволнения идва след чистки на хиляди служители във въоръжените сили, полицията, съдебната система, разузнаването, финансовото министерство, канцеларията на премиера и Дирекцията по религиозните въпроси след опита за преврат на 15 юли, при който бяха убити над 200 души.



Междувременно напрежението в Турция не стихва. Страната е на крачка от връщането на смъртното наказание. Президентът Реджеп Ердоган обяви, че ще подпише такава промяна в закона, ако парламентът я одобри.
moderator Posted - 12/06/2015 : 12:05:15
Ректор на US университет: Идвайте с пистолети, за да се защитим от мюсюлманите!

http://www.vsekiden.com/186660


Ректорът на университета „Либърти" в американския град Линчбърг, щата Вирджиния, Джери Фауъл посъветва студентите и преподавателите в учебното заведение да идват в час с пистолети. Така те ще могат да се защитават от терористични актове, подобни на този, който се случа на 2 декември в Калифорния, предаде ТАСС, цитиран от "Фокус".

„Винаги съм смятал, че ако повечето хора имат разрешение да носят огнестрелно оръжие, то ние щяхме да се справим с тези мюсюлмани по-рано отколкото сега", каза Фауъл на среща със студентите си. По-късно пред журналисти той уточни, че има предвид тези, които планират да извършват терористични актове, а не всички, които изповядват исляма.

В университета „Либърти" се обучават около 14 000 студенти. Университетът се смята за баптистки, като при обучението в него се отделя внимание на консервативните американски ценности - една, от които е притежанието на лично огнестрелно оръжие.



moderator Posted - 04/22/2013 : 14:05:53
Образованието загива - тенденция в световен мащаб
22.04.2013
Николай Драганов
http://news.ibox.bg/news/id_185673211

Образованието в сегашния му вид загива. Това е тенденция в световен мащаб, не само в България. Днешното образование представлява един стар ученически микробус, покрай който минават с много по-висока скорост по-модерни превозни средства.

Това е констатацията на председателя на организационния комитет на Осмия фестивал на българското образование Юрий Анджекарски. Между 25-27 април пред Двореца на културата в София ще се проведе мащабно мероприятие, което да постави проблемите на съвременното образование и да предложи адекватни решения. Официалното откриване е от 11:00 часа в обновения подлез на НДК срещу фонтаните.

Основните цели на Фестивала са да бъдат представени българските образователни институции, популяризирането на атрактивни игрови модели за обучение, възпитание и придобиване на граждански и професионални компетентности, провеждането на дебат и сформирането на екипи за разработване на програми и проекти по актуални проблеми на образованието, насърчаване на инициативността на неправителствените организации и ефективното партньорство.

Организаторите на Фестивала ще се стремят да съчетаят празничната и деловата атмосфера, забавното със сериозното и приятно с полезното.
„Училището губи времето на способния студент. Средата не е ефективна, не е диалогична. Трябва да разберем, че училището не е „свещена крава" и съвсем реално може да се отиде", обясни Анджекарски, според когото от часове вече бягат не само най-слабите ученици, но и най-добрите.

Анджекарски не е доволен и от обществените съвети към Министерството на образованието. Не се е състоял дебат с неправителствените организации, те са били изолирани и идеята на Фестивала е това да бъде поправено, подчерта той.
Тъжен е фактът, че всеки ученик вече разполага с таблети и смартфони, но тези технологични средства не са инструменти на образованието. По думите на Анджекарски, това трябва да се случи по възможно най-бързия начин. В момента училището е затлачено в бюрокрация, докато светът на младите се развива с бързи темпове.

У нас се организират и други образователни изложения, но всички те са на чуждестранни образователни институции. Това е единственото изложение на български такива, подчертаха присъстващите на днешната пресконференция, която предшества откриването на фестивала.

Фестивалът ще представи различни иновативни, атрактивни и неформални образователни модели чрез десетки уъркшопове в различни области - наука и техника, изобразителни и приложни изкуства, театър, танци и музика, литература, история, география, архитектура, спорт, кулинария, кино и фотография, мода и стил, интелектуално и личностно развитие и други.
Сериозно внимание беше отделено и на въпроса за спорта в училищата. Според председателя на организацията „Спорт без граници" Виктория Славкова, спортът трябва да бъде изнесен извън слабата спортна база на училищата.

Идеята на Славкова е да държавата в лицето на Министерството на образованието и науката и Министерството на физическото възпитание и спорта да заработят активно със спортните клубове.

Вместо отделените два или три часа седмично за физическо възпитание, вмъкнати между математиката и географията, спортните занятия трябва да се случват след приключване на часовете в съответните спортни клубове.
По време на фестивала децата ще могат да опитат над 25 различни спорта, а родителите им да се запознаят с това къде и какви клубове има в страната. В момента да се запишеш своето дете в спортен клуб струва прекалено много, отнема се от времето за учебна подготовка и това прави процеса почти невъзможен.

Събитието ще бъде откритос шествие с на училищните знамена, което ще тръгне от музея "Земята и хората" и ще продължи по Моста на влюбените до пространството около НДК. В трите дни на фестивала ще има постоянни зони с открита сцена, рок уършоп, арт зони, фото и видео центрове, писателска работилница, зони за мода, здраве, еко продукти и други.
moderator Posted - 04/19/2013 : 09:52:58
Стрелба, експлозии, убит полицай край престижен институт в Бостън
19 април 2013 Автор News.dir.bg
http://dnes.dir.bg/news/politzai-bostan-masauzetscia-tehnologien-institut-13676271?nt=4

Масачузетския технологичен институт (Massachusetts Institute of Technology-MIT) в Кеймбридж до Бостън. Съобщава се за стрелба и експлозии в Уотъртаун, също близо до Бостън. Мащабна полицейска операция се провежда в района.
По първоначални данни полицаят, който отговарял за охраната на кампуса в MIT, се отзовал на повикване за нарушаване на реда, когато бил прострелян няколко пъти. По-късно починал в болницата.

Районът веднага бе обкръжен. В спецоперацията се включиха стотици полицейски служители и федерални агенти, хеликоптери кръжат над MIT, предадоха БТА и "Фокус", като се позоваха на световните агенции.

Според очевидци, стрелба и експлозии били чути тази сутрин по улиците около кампуса по време на издирването на убиеца на полицая, предаде Франс прес. Местните медии съобщиха, че един човек е застрелян при престрелка.

В сайта си престижният частен университет предупреди, че обстановката е "изключително опасна" и призова студентите да не излизат от помещенията, но няколко часа по-късно отмени предупреждението, след като стана ясно, че стрелецът вече не се намира в кампуса.

Съобщава се за експлозии и стрелба в Уотъртаун до Бостън, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.
По предварителни данни са открити и неексплодирали взривове, съобщи CNN.
Полицията призова жителите на Уотъртаун да не излизат от домовете си.

Задържан е най-малко един човек. Не е ясно дали арестът е свързан със стрелбата в MIT.

Кампусът на университета е разположен на около три километра от центъра на Бостън, където в понеделник две бомби избухнаха близо до финалната линия на местния маратон, убивайки трима и ранявайки над 170 души, отбелязва ДПА.
Засега не е установена връзка между двете нападения.

moderator Posted - 11/08/2012 : 13:37:21
Математическата гимназия в шок от хепатит А
08.11.2012
Автор: Vsekiden.com

http://www.vsekiden.com/126050

Учениците се разбягаха заради смърт на учителка

Учениците от Националната математическа гимназия „Акад. Любомир Чакалов" са в паника от върлуващия хепатит А. Разтревожени родители дори са алармирали, че в сряда децата са си тръгнали по-рано заради смъртен случай на учителка.

След проверка на Здравния иснпекторат, обаче, е станало ясно, че в училището наистина има случаи на хепатит А, но преподавателката не е жертва на този вирус.

Досега две деца в страната са станали жертви на опасния хепатит А. Едното дете е от София, а другото от Софийска област, каза епидемиологът д-р Ангел Кунчев.

Д-р Кунчев посочи, че у нас срещу различните форми на хепатит има ваксини, но те са само препоръчителни, а не задължителни. Има и изискване на инспектората при случаи на близък контакт 45 дена да се следят здравни показатели като урината.

Пикът отмина, но заразата ще продължи до края на ноември, дори до началото на декември, предупреди още здравният инспектор.
moderator Posted - 10/04/2012 : 14:40:45
Хванаха испанец, планирал да взриви университет със 140 кг експлозиви
04.10.2012, 14:31 news.bg
http://news.ibox.bg/news/id_361609985

Испанската полиция е арестувала 21-годишен в Палма де Майорка вчера. Той е планирал да взриви Университета на Балеарските острови, съобщава БиБиСи.

21-годишният мъж е бил задържан при получаването на 140 килограма експлозиви, вероятно заради планирано масово убийство, подобно на това в гимназията „Колумбайн" в американския щат Колорадо, съобщиха от полицията.

В неговия личен дневник е било написано, че той мрази обществото и ненавижда студентите. Също така е имало план за атака в университета.

Полицията е започнала разследването преди 5 месеца, след като е открила коментари в интернет за клането в САЩ.

Заподозреният е изразил симпатия към действията на убийците в гимназията „Колумбайн", информира испанската полиция.

Той е заявил, че първоначално се е опитал да купи оръжия, които да използва при планираната атака, но после е решил да купи експлозиви.

16 400 студенти има в университета.

През 1999 година 18 и 17-годишен откриха стрелба в гимназията „Колумбайн" в Колумбайн, окръг Джеферсън, Колорадо, САЩ. При нападението загинаха 12 ученици и един учител. Над 20 души бяха ранени. Двамата нападатели се самоубиха.
Andrey_Kurtenkov Posted - 05/12/2012 : 14:19:31
Поход на ековарварите срещу науката:
http://www.youtube.com/watch?v=XYVotwo9MxM
Става въпрос за атака на държавна опитна база в Северна Италия. В момента всички възможни международни екотериростични организации са осигурили възможно най-добра адвокатска защита за задържаните нарушители на реда.
Докато умните се наумуват, лудите се налудуват.
kkabakciev Posted - 04/08/2012 : 20:53:41
Вече го казах много пъти другаде, ще го повторя и тук.
ОСТАВКА НА БЕЗХАБЕРНИЦАТА ФАНДЪКОВА!
ДА ДОЙДЕ НОРМАЛЕН КМЕТ!
ВСИЧКИ ПЕСОВЕ СЪБРАНИ И ПРИСПАНИ!
НЕЗАБАВНО!
И ТАКА НАРЕЧЕНОТО ПРАВИТЕЛСТВО И ТАКА НАРЕЧЕНИЯТ ПАРЛАМЕНТ ДА НЕ СЕ ПРАВЯТ НА ДРЪЖ МИ ШАПКАТА ПО ВЪПРОСА!
Andrey_Kurtenkov Posted - 04/08/2012 : 14:00:19
Умишлено не коментирах тази новина тук, за да не разводнявам основната тема на форума с разправии с някое екоталибанче; но, щом и Васил я споменава, ще си позволя да се намеся.
Аз лично не бих наблягал на това, че загиналият е професор, още повече, че не съм в състояние да оценя реалните му приноси; във всеки случай, забелязал съм, че от страна на емигриралите през соцпериода чужбински българи, го няма това презрение, с което се отнася към нас новата вълна на "успелите българи в чужбина". И определено смятам, че сега щяхме да сме по-добре, ако той беше на върха на властта у нас, вместо един друг именит учен, работил за Световната банка.
Що се отнася до проблема с безстопанствените кучета, обаче, претендирам че съм капацитет; и виновниците за нерешаването на проблема си имат конкретни имена и те са добре известни. Включително и в нашето законодателство е съвсем конкретно посочено кой следва да бъде санкциониран за наличието на безстопанствени кучета на територията на неговата община.
Принципното решение на въпроса може да е само едно - незабавна и безусловна отмяна на Закона за защита на животните - https://sites.google.com/site/bgsapiens/
- тук може да намерите възражения на почти всички доводи на кучозащитниците. В тази връзка, не може да не се спомене и че тази пасмина са много убедително опровержение на тезата за "втората по интелигентност нация в света" - екоталибанчетата ми излизат с такива доводи, които буквално ме карат да ми спре дъха - със сигурност всички, които сте чели нещо по проблема, сте попадали на тях. Примерно - близо хиляда души загиват годишно по пътищата, заради един човек искате да избиете толкова невинни душички! - хайде, кажете ми, как да се отговори на такъв довод!? - просто това е сган, която трябва да се изолира от решаването на обществените проблеми; а те са много. Това май е последната капка, която ме кара да се обявя окончателно в полза на идеята за еднопартийната система. Свободното, всеобщо и равно избирателно право дава на лелката-глутницозащитничка един глас, давала е и на изядения професор един глас. При еднопартийната система побърканата лелка няма право на глас в решаването на обществените дела, а те се решават от ограничен кръг специалисти.
Отлично съм запознат с технологиите, по които кучозащитниците печелят пари, но те не са и нещо свръхсложно - нещата са очевидни; икономическите интереси на "Четири лапи", "Добро хрумване", ARS (добила летящ старт, защото лицето на организацията е една от щерките на Андрей Райчев) са причина за това София да е пълна с безстопанствени кучета. Те са преките виновници за смъртта на Ботьо Тачков. Малко след избирането си за кмет Бойко Борисов (в разрез с тогавашната законова уредба), заедно с тогавашние шеф на "Екоравновесие" Мирослав Найденов, въведе на територията на СО малоумния принцип "Кастрирай и върни" - докато по същото време Пловдив, Бургас, Смолян, и др., бяха чисти от тях - именно чрез масова евтаназия. Наследничката му на поста Йорданка Фандъкова не просто даде пълна свобода на далавеладжийските организации, но и даже се хвалеше с това (визирам гордостта, с която те веднъж говореше за износа на жива плът зад граница от страна на разположените на територията на общината приюти). А по същото време, независимо от вече приетия ЗЗЖ, много други кметове в страната избиха безстопанствените кучетата (единственият доказал се метод за справяне с проблема). Как става това в съгласие със закона? - има три начина - и аз лично съм консултирал кметове как да го правят - съвсем законно. Най-резултатният и най-елементарен е - преминавайки зад табелата на населеното място (образно казано) песът/кучката от безстопанствено куче (защитавано от ЗЗЖ) автоматично се превръща в подивяло куче (подлежащо на унищожение съгласно ЗЛОД).
Случаят с изядения професор е наистина многопластов и той постави на изпитание и мита за толерантността на българина. Същата тази глутница на почти същото място преди две години изяде циганче. Но тогава подобна обществена реакция липсваше. Сега пък, единствената политическа сила, която ясно и категорично се произнесе за отмяна на малоумния принцип "Кастрирай и върни", се оказа Политическа партия Атака. Лично мен, това ме изправя пред сериозна дилема, понеже винаги съм стоял на позицията, че Атака е ксенофобска партия, а сега се оказва, че са единствената разумна парламентарно представена сила.
Като говорим за политици в тази връзка, ще спомена, че точно по линия на борба с екоталибаните аз имам прекласни впечатления от новата министърка на здравеопазването Десислава Атанасова; когато вървеше кампанията за инкриминиране на насилието над животни, тя беше един от малкото политици, които категорично се противопостави на това малоумие и дори в парламента веднъж цитира почти дословно пасаж от един мой имейл до нея по темата. Всъщност, то не се иска много акъл, за де стигне до извода, че животните нямат права и че един собственик на животно може да прави с него каквото си сика, стига да не нарушава обществения ред и да не проявява явно неуважение към обществото. Същото се отнася и за безстопанствените кучета. Съгласно съдебното решение по делото за прословутата кучка Мима в Добричкия районен съд (на което също присъствах), безстопанствените кучета са собственост на общините; ЗЗЖ също повелява, че кметовете на общини са отговорни за наличието на безстопанствени кучета на тяхна територия. За Бойко Борисов може и да е простено, че се довери на кучозащитниците; за Фандъкова, обаче, извинение няма - тя нали уж е чела не само "Винету" и би трябвало да разсъди, че за решаването на даден проблем, следва да се вслуша в мнението на съответните специалисти, а не в мнението на лумпенизирани елементи. Апропо, води ли някой статистика, колко активисти на ГЕРБ се оказаха с фалшиви дипломи? - щото аз им изгубих сметката вече. Това управление е управление на агресивното невежество. Друго ако не - всички виждате как се държат кучозащтничките в телевизионните студия - не дават на събеседника да говори и аз изобщо не знам как има такива, които се навиват да влизат с тях на дебат (когато беше споменатата по-горе кампания по инкриминиране на насилието над животни, аз отказах участие в едно радио, след като ми казаха с кого ще е дебата - и мисля, че спрямо асоциални психично увредени типове като лелките-глутницозащитнички подходът трябва да е точно такъв). В тази връзка, вчера в Нова Телевизия известната Меги Сперм просто надмина себе си - http://www.blitz.bg/news/article/135832 . А при тях не са само заплахи, уверявам ви. Пак ще се върна към времето на кампанията за инкриминиране на насилието над животни; тогава кучозащитници се бяха организирали "да ме бият" и ми бяха устроили засада до сградата в Студентски град, където ми е кабинета; само че студенти ме предупредиха и аз се измъкнах ... през двора на кучозащитническия кастрационен център, който е под прозорците на малката ми заличка . Ето тези човекоподобия са социалната база на управлението на ГЕРБ. Мандат и половина в Столична община и повече от половин мандат в цялата страна, управляващата партия ГЕРБ се чуди как да се надупи и как да се подмаже на кучозащитниците - ето защо е безкрайно тъпо сега да ми се правят на ударени и да бягат от отговорност за изядения професор. Макар че, ако питате мен, двата нашумели случая на изядени от безстопанстевни кучета циганчета, са по-възмутителни. Всеки човешки живот е ценен, но все пак, когато има загинало дете, всичко останало отстъпва на заден план.
Vassil_Guliashki Posted - 04/08/2012 : 10:47:13
Ето какво се е случило на 29.03.2012г. в столичния квартал "Малинова долина":
(виж: http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1301280)

"88-годишният професор Ботьо Тачков се е разхождал по поляната близо до общежитията на Американския колеж, когато двайсетина подивели псета го нападнали, съборили го на земята и започнали безмилостно да го ръфат по тялото."

Както знаете, днес на 08.04.2012г. възрастният професор е починал от раните си. Бог да го прости и лека му пръст.

Възниква простият въпрос: "Къде са отишли онези 50 милона от бюджета, които ГЕРБ (ужким) дават за бездомните кучета?
Май са преточени в частни джобове или в партийната им каса?
За наука им се свидеха и толкова да дадат, но за кучетата "дадоха". Както се вижда май после те си ги и окрадоха.
Защото аз с толкова пари бих построил една сграда с размера на Шератон и бих настанил бездомните кучета в нея.
Та на въпроса: Какво направи ГЕРБ и Столична община с 50-те милиона лева за кучетата?
И още: До кога подивели бездомни кучета ще ръфат минувачите по софийските улици?

Кой ще отговори: Бойко Борисов или Йорданка Фандъкова?

Васил Гуляшки
moderator Posted - 04/04/2012 : 07:33:41
Виден френски учен е открит мъртъв в Ню Йорк
04.04.2012
http://news.ibox.bg/news/id_1035904130

Известният френски академик Ришар Декоен, директор на престижния Институт за политически науки в Париж, е бил намерен мъртъв в хотелската си стая в Манхатън, предаде Ройтерс.

Известният учен е бил открит напълно гол в Ню Йорк във вторник следобед.

Полицията на Голямата ябълка започна разследване за обстоятелствата около смъртта му, смятана за подозрителена.

Според разследващите, в стаята на учения е бил открит алкохол, и има основание да вярват, че Декоен не е бил сам.

В момента не се съобщава пола на госта на учения.

Часове преди смъртта си той е участвал в международна конференция в Колумбийския университет.

Декоен е член на Държавния съвет на Франция - органът, който съветва правителството и държавния глава по правни въпроси. Органът играе неофициална роля на консултативен орган с функции на Конституционен съд.
moderator Posted - 03/29/2012 : 14:00:07
Глутница кучета едва не убиха преподавател от Американския колеж
автор: Труд онлайн

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1301280

Преподавател от Американския колеж е в болница, с опасност за живота, след като е нападнат от глутница кучета в столичния квартал "Малинова долина". Това съобщи БНР.

Той се е разхождал край общежитията на преподавателите в учебното заведение, които се намират в квартала. Мъжът бил нападнат от 15-20 кучета.

По информация на полицията, животните съборили възрастния мъж на земята. Той е с тежки наранявания по главата и тялото. Лекарите от ВМА са направили няколко операции, за да спасят живота му. Състоянието му остава тежко.

Пострадалият е с двойно гражданство - българско и американско. Благодарение на бързата реакция на полицаите от VІІ РПУ, преподавателят не е бил убит на място от глутницата, допълниха от МВР.


http://www.pueron.org/pueron/forum/ © 2000-05 Snitz Communications Go To Top Of Page
Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.05