http://www.pueron.org/pueron/forum/
http://www.pueron.org/pueron/forum/
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Uceni za nov zakon za naucnite stepeni i zvania
 Forum
 Полезни информации
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

moderator

Bulgaria
2231 Posts

Posted - 01/30/2008 :  13:22:55  Show Profile  Reply with Quote
30.01.2008 г.
www.mediapool.bg
Маргарита Кънева е зам.-председател на образователната комисия на мястото на Татяна Калканова

Andrey_Kurtenkov

Bulgaria
578 Posts

Posted - 02/03/2008 :  19:36:10  Show Profile  Send Andrey_Kurtenkov an ICQ Message  Reply with Quote
Нов сайт по "наш'те теми":
http://www.nauka.bg/spasi/
- тепърва ще се разработва, очаквам с интерес да видя какви позиции ще се защитават там, но ако се съди по снимката и израза "Ние сме група млади хора, които искат да съживят науката в България...", то става въпрос за поредната от поредицата акции в комсомолски стил, към които се отнасям с дълбоко подозрение, поради тяхната неадекватност и липса на елементарна логика и последователност. Струва ми се, историята изобилства с примери, когато добрите намерения реално работят в полза на злото; нека "младите" (кавичките са, защото, както казва Евгений Дайнов, претендирам, че не отстъпвам на "младите" по нито един от атрибутите на младостта) да попоразсъждават кои реално печелят от техните инициативи.
(Заб. - препратката "Форум" отдолу на цитирания сайт е към един много интелигентен форум, настоятелно моля д-р Кабакчиев да не ходи да пише там, че и него ще го орезили).
Go to Top of Page

kkabakciev

Bulgaria
616 Posts

Posted - 02/03/2008 :  20:54:59  Show Profile  Visit kkabakciev's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Andrey_Kurtenkov

(Заб. - препратката "Форум" отдолу на цитирания сайт е към един много интелигентен форум, настоятелно моля д-р Кабакчиев да не ходи да пише там, че и него ще го орезили).



Господин Куртенков, знаете ли каква е разликата между Вас и мен? Тя е, че ако аз кажа, "има едно много глупаво младо момче в тоя форум", веднага ще го докажа. Обаче не го казвам. Защото ме забавлявате.
Go to Top of Page

kkabakciev

Bulgaria
616 Posts

Posted - 02/05/2008 :  10:19:24  Show Profile  Visit kkabakciev's Homepage  Reply with Quote
Искам да използвам рубриката "Полезни информации", за да попитам следното.

Има ли някой тук, който да знае какво е това съчинение на индивида на име Васил Проданов, АОНСУ-вец и член-кореспондент на БАН, в което, както се твърди в различни съвсем кратки съобщения в Интернет, била "защищавана позицията", че

ВСЪЩНОСТ НЕ БИЛО ВЯРНО, ЧЕ СТАЛИНИЗМЪТ Е ПРИЧИНИЛ ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ ЖЕРТВИ!

Знам, че в тази така наречена държава е напълно възможно да се пръкне индивид, който да се опита да отрече зверствата на сталинизма. Но ако това е истина, и ако това е същият индивид - член на така наричащия се президиум на ВАК, би бил налице невероятен, чудовищен обществен цинизъм!

Разбира се, и без наличието на подобно съчинение, нещото, наричащо се президиум на ВАК, е тотално дискредитирано чрез присъствието на индивиди като Проданов и още четири други политически напълно пристрастни лица, които в една нормална цивилизована държава не биха могли по никакъв начин да участват във върховна научна кадрова комисия - двама членове на терористичната организация Държавна сигурност и още две политически напълно пристрастни лица, едното бивш кандидат-президент на комунистите (БСП), другото пръв агитатор в кампанията на така наречения днешен президент (който също е сътрудник на терористичната организация Държавна сигурност, известен като агент "Гоце"). Може, разбира се, твърдо да се приеме, че присъствието на описаните дотук пет лица в нещото, наричащо се президиум на ВАК, се дължи на фюрера (вожда) на това нещо, Кендеров, автор на законопроект, предвиждащ ново възраждане на некадърността и мракобесието чрез затвърждаване и узаконяване на тайното гласуване на всички нива във ВАК.

Особено изумителното е, че тези дни кандидатурата за председател на БАН на лицето Кендеров се подхвърля от хора, които на пръв поглед изглеждат демократи и нормални, като напр. професор Лазаров и (д-р) Сергей Иванов. Лицето Кендеров, казват те, било учен-математик. Възможно е. Само че, извинявайте много, господа демократи, това е все едно за председател на аналогичен върховен научен кадрови орган в Германия след войната да бъде назначен Гьобелс! (Ако не беше се самоубил!) Гьобелс също е учен! Притежател на титлата доктор от университета в Хайделберг!

Ало, господа демократи! Вие четете ли? Вие мислите ли? Вие интересувате ли се какво става?

Или непрекъснатото сугестиране от страна на комунистическите "идеолози" на тотално безхаберие у популацията драстично се е отразило и на вас?
Go to Top of Page

kkabakciev

Bulgaria
616 Posts

Posted - 02/06/2008 :  09:05:02  Show Profile  Visit kkabakciev's Homepage  Reply with Quote
И така, първият етап на изпълненията в цирка "БАН" отмина и се налага да се направи равносметка.

Както следваше да се очаква - и беше 99.99% сигурно, геронто-комуно-ченгесарската шайка, наричаща се управа на БАН, на 05.02.2008 г. щеше да продължи с безумните си действия за продължаване на статуквото, т.е. на безобразията, беззаконията и откровената простащина. Стана това, което се очакваше: да бъде лансиран втори представител на юхновизма, който да поеме щафетата на безобразията и беззаконията, тъй като Юхновски вече е провален. Това не можаха да вдянат шепата демократи във форума Bulgarianscienceproblems. Вместо да разобличат подхода на шайката, да предвидят средства за ефективно противопоставяне на нейните бъдещи ходове и да търсят радикално решение за БАН, проф. Лазаров и някои други хора около него (и под неговото влияние) се хванаха на една пусната от сталиниста Кендеров партенка (ей-сега ще обясня защо го наричам сталинист), във вид на кандидатура.

Кендеров може да се нарече сталинист по три причини. Първата е "най-прясна", и тя е внасянето от негова страна на законопроект, предвиждащ увековечаване на тайното гласуване във ВАК, един чисто сталинистки, мракобеснически похват, който остана като наследство от комунизма - но в страната имаше пълен консенсус за премахването му.
Вторият аргумент за определянето на Кендеров като сталинист е самото му участие в сталинистката групировка, наричаща се президиум на ВАК. Идеологически вожд на тази групировка е лицето Проданов, отрекло в "научен труд" истината за сталинистките зверства и за десетките милиони жертви на сталинизма. Избраници на Кендеров са и други лица, чиято ортодоксална комунистическа същност е както написана в биографиите им, така е видна и от текущото им поведение: двама офицери от Държавна сигурност, бивш кандидат-президент на комунистите (БСП), пръв агитатор на днешния президент на комунистите (БСП), също така агент на терористичната организация ДС, известен като агент "Гоце". Вероятно има и други ортодоксални комунисти и откровени сталинисти. Естествено, че такава чисто политическа групировка по никакъв начин не може да бъде върховна експертна комисия, за която по абсолютна презумпция се изискват политически напълно безпристрастни лица.
Третият аргумент за определянето на Кендеров като сталинист е фактът, че той е маша на най-ретроградните днес сили в страната - а, обобщено казано, това са сталинистите, ортодоксалните комунисти и Държавна сигурност, които в сътрудничество с международни крадци и шмекери спретнаха идването на едно лице от Мадрид, чиято функция е пределно ясна от безбройните материали в средствата за масова информация. Кендеров е назначен на поста председател на ВАК, т.е. на върховната експертна научна кадрова комисия на тази “държава” от лицето Сакскобургготски, един недообразован и подвластен на Държавна сигурност индивид.
Между другото, сега ще кажа нещо, на което някои могат да се учудят. Ще кажа, че подвластността на лицето Сакскобургготски на ДС е абсолютно нормална. Защо ли? Защото, и аз самият да бях Държавна сигурност, нямаше по никакъв начин да оставя лицето Сакскобургготски без контрол.
Малко историческо отклонение. Останал на невръстна възраст само с майка, развитието на Симеончо е можело лесно да бъде направлявано. Първо са били направени съответните намеци на майка му. Няма да казвам какви, те са пределно ясни. След това е била контрирана възможността малкият да получи съответното правилно възпитание и образование. Този аспект на намесата на ДС е отразен в един огромен материал в медиите отпреди няколко години, написан от неговия потенциален личен надзирател, философа Попов, който е бил внимателно отстранен от този пост. Вж. следния Интернет сайт, в който е публикуван целият текст на писмото на Попов:
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=eurounion&Number=1942070910&page=18&view=collapsed&sb=5&part=
Симеончо на практика остава без образование. Той има диплом само от френския лицей в Мадрид (средно образование), но е твърде съмнително дали го е посещавал. След това го пращат във военното училище "Вали Фордж", където, въпреки че е много по-голям от съучениците си, се проваля и напуска още след първата година. Тук следва да се обърне внимание на факта, че "Вали Фордж" е едно сержантско училище. То няма нищо общо с "Уест Поинт", откъдето излизат висшите военни на САЩ, а завършването на четиригодишния курс на "Вали Фордж" е само предпоставка за кандидатстване в "Уест Поинт". Агитационната машина на ДС в България обаче умело подхвърля, че Сакскобургготски има военно обучение - под което е нормално да се разбира "Уест Поинт". И огромно множество български лапнишарани глътват моментално цялата партенка. Истината за жалката неспособност на българския "цар" да завърши дори сержантско училище е описана в различни вестници, като особено добра е статията в "Седем". Историята около целенасоченото декапацитиране на "царя" е дълга, но тук, в известно противоречие с писмото на Попов (вж. по-горе), непременно следва да се отбележи вероятното голямо достойнство на майка му, която - по сведения на близки на семейството, заклева Симеончо никога да не се връща в България. Декапацитираният подвластен на ДС "цар" обаче го прави. Но - и това следва специално да се отбележи - НЕЗАБАВНО СЛЕД СМЪРТТА НА МАЙКА СИ!

И така, да се върнем на въпроса за текущия профански цирк в БАН с неговите акробати, фокусници, жонгльори и клоуни, и да се запитаме защо се провалят в действията си малцината демократи - които, вместо да се противопоставят на цирка като цяло, се задоволяват да освиркват отделни изпълнители и да лансират други. Аз не мога да отговоря защо е така, но фактът е факт: форумът Bulgarianscienceproblems се е превърнал в агитационна трибуна на един сталинист, а подобно обстоятелство не би следвало да се търпи от нормални хора. На всичкото отгоре модераторът Лазаров, локализиран в родината на демокрацията, не се свени да се държи като суперелементарен политически цензор - и може би дори не разбира, че в тези свои действия той е повече от смешен, тъй като, естествено, цензурираните от него съобщения се появяват тук (а биха могли да бъдат публикувани и на много други места).

Лазаров, ти изобщо знаеш ли какво правиш, и накъде си се запътил, а?

Красимир Кабакчиев

П.П. Всеизвестно е, че липсва цялостна концепция за справяне с нещото БАН не само във форумите, но и в институциите на държавата изобщо. За мен лично изходът е един: германска академична лустрация, описана тук, в този сайт, от проф. Юрген Пльон:
http://www.pueron.org/pueron/publikacii/hramat/jurgen.htm
Германската академична лустрация се състои в освобождаването на всички лица, чиято дейност не отговаря на международните, и в частност германските, стандарти за качество. В ГДР се е оказало, че това са повече половината от работещите в академичните институции. В България те със сигурност са повече.
Но как да се направи германската академична лустрация ли? Във всеки случай не чрез профански "върховен кадрови орган", състоящ се от ченгесари, комунисти и некадърници! И не чрез БАН и университети, доминирани от ченгесари, комунисти и некадърници!
НУЖНА Е СУПЕРРАДИКАЛНА ПРОМЯНА! К.К.
Go to Top of Page

moderator

Bulgaria
2231 Posts

Posted - 02/07/2008 :  11:50:31  Show Profile  Reply with Quote
Закриха Техническия колеж в Силистра
Цветелина Димитрова
www.news.bg
07.02.2008 г.
Закрива се Техническият колеж в Силистра, а Технологичният в Разград става филиал на Русенския университет.

Това се реши по време на свое заседание на Министерски съвет. Решението е взето по предложение на академичното ръководство на РУ „Ангел Кънчев".

В закрития колеж учат 28 студенти, което прави звеното неефективно. Студентите ще продължат образованието си в Русенския университет.

Във филиала в Разград ще се провежда обучение по химични технологии, биотехнологии и хранителни технологии. В момента там са записани 176 студенти.

Преобразуването се подкрепя от областното и общинското ръководство на Разград.
Go to Top of Page

moderator

Bulgaria
2231 Posts

Posted - 02/10/2008 :  19:36:27  Show Profile  Reply with Quote
Кабинетът си тръгна в пълен състав от Хисаря
Ива Иванова
www.news.bg
10.02.2008 г.

...
За момента промени в кабинета няма да има.
Това стана ясно от коментара на премиера, според когото такива промени зависят от управленската и политическата целесъобразност.
Станишев подчерта, че в никакъв случай такива няма да бъдат правени под натиск или заради желанието на някои медии.

Управляващите са набелязали при обсъждането на образователния сектор редица нормативни промени, а също и представяне през месец март на стратегия за научните изследвания.
Go to Top of Page

moderator

Bulgaria
2231 Posts

Posted - 02/14/2008 :  15:28:01  Show Profile  Reply with Quote
Фандъкова остава, Борисов уволни друг
14 февруари 2008 / News.dir.bg
Кметът Бойко Борисов отхвърли оставката на зам.-кмета по образование и култура Йорданка Фандъкова, но пък уволни ръководителя на отдел "Образование" Камен Йорданов.
Фандъкова подаде оставка в понеделник заради фалстарта с електронната регистрация в столичните детски градини (вж. линка долу).
Според кмета, Фандъкова не е пряко ангажирана с приемането на информационната система за детските градини, а Йорданов не е изпълнил задълженията си по договора.
Решението на Борисов идва след края на проверката, която назначи, за процедурата и договора за изработването на системата.
Проверката установила, че според договора за приемането на разработката трябвало да бъде подписан приемно-предавателен протокол след демонстрацията на системата. Оказало се обаче, че няма заповед за приемането на съответния етап. Такова е задължението на дирекция "Образование", която трябвало да прегледа свършеното и да направи възражения за неправилно изпълнение от възложителя, обясниха от общината, цитирани от БТА. Камен Йорданов не е изпълнил задължението си като представител на възложителя да приеме работата по законния ред и да изготви заповед за прием на системата.
Oдитът на системата за записване на децата в детските градини продължава и се извършва от три независими външни организации.
От Столичната община съобщиха, че писма в подкрепа на Йорданка Фандъкова са изпратили Синдикатът на българските учители, Сдружението на директорите в средното образование, софийската организация на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България, Съюза на артистите в България, Съвета по туризъм и др.
Go to Top of Page

moderator

Bulgaria
2231 Posts

Posted - 02/27/2008 :  07:07:41  Show Profile  Reply with Quote
Тръгва първото Европейско радио
дата : 27 февруари 2008 г. 7:24 ч.
В радиото ще се излъчват предавания по въпроси, които пряко са свързани с общественото развитие на ЕС
www.actualno.com

В началото на месец април тази година тръгва първото Европейско радио.
Предаванията му ще бъдат създавани съвместно от 16 радиостанции в 13 държави членки на Европейския съюз /ЕС/.

В радиото ще се излъчват предавания по въпроси, които пряко са свързани с общественото развитие на ЕС. Заместник-председателят на Европейската комисия /ЕК/ Маргот Валстрьом, която отговаря за връзките между институциите и комуникационната стратегия съобщи в Брюксел, че проектът е напълно готов и той ще стартира след месец.

Маргот Валстрьом уточни още, че в консорциума от радиопрограми на страни членки на ЕС, които създават новото радио, участва и Българското национално радио.
Go to Top of Page

moderator

Bulgaria
2231 Posts

Posted - 03/10/2008 :  20:09:31  Show Profile  Reply with Quote
Българка стана вицепрезидент на Световната банка
news.bg
10.03.2008 г.

Българката Кристалина Георгиева днес пое функциите си на вицепрезидент на могъщата финансова институция Световната банка, предаде БНТ.
Георгиева е възпитаничка на столичното 7-мо училище и Икономическия университет в София, потомка на Кършовския род от Елена.
Тя има два ордена от президента Путин като ръководител на Мисията на Банката в Москва.
„Влизането в еврозоната е реално тогава, когато сме готови за него. Всичките страни като нас, внимават с това как да влязат в еврозоната. Когато сме там трябва да се съобразяваме с високи изисквания. За това моят съвет е да бързаме бавно. Понякога изисква повече време", каза Георгиева по повод влизането на България в еврозоната, цитирана от БНТ.
Go to Top of Page

moderator

Bulgaria
2231 Posts

Posted - 03/24/2008 :  17:31:53  Show Profile  Reply with Quote
Обсъждат Симеон за председател на ЕС
24 март 2008 / News.dir.bg
Името на бившия министър-председател и лидер на НДСВ Симеон Сакскобургготски е било едно от дискутираните за първи председател на Европейския съвет.
Грънчарова поясни, че са водени неформални разговори, по време на които европейски лидери са приветствали възможността бившият премиер на България да бъде избран за председател на ЕС. Това е един от постове, които ще бъдат създадени по новия Лисабонски договор.
Симеон Сакскобургготски е сред всепризнатите европейски политици, каза още Грънчарова, цитирана от БГНЕС.
Съгласно Договора от Лисабон, председателят ще бъде избиран от Европейския съвет с квалифицирано мнозинство за срок от две години и половина, като мандатът му може да бъде подновяван еднократно. Задачата му е да се грижи за подготовката и последователността на работата на този орган и за намирането на консенсус. Председателят на ЕС не може да съчетава тази длъжност с други национални мандати. Това означава, че ако бъде избран действащ политик, той ще напусне настоящия си пост, за да поеме новата функция.
Go to Top of Page

moderator

Bulgaria
2231 Posts

Posted - 04/01/2008 :  22:12:12  Show Profile  Reply with Quote
Перник и Бухово с университети
в. Телеграф
01-04-2008
Европейски университет за технически науки се предлага да отвори врати в Перник.
Предвижда се във ВУЗ-а да се наблегне на изучаването на архитектура. Около 10 проекта за откриване на нови вузове са постъпили в последните месеци. В момента идват още предложения, като тепърва предстои тяхната оценка, обясниха от Националната агенция за оценяване и акредитация (НАОА). Оттам вече са дали положителното си мнение за създаването на Дистанционен университет в град Бухово, Софийско. Проектът е даден за одобрение на просветният шеф, който ако го одобри, ще го внесе в Народното събрание за гласуване. Във Враца пък очакват до година и половина да бъде разкрит филиал на Полски частен университет, обясниха от местната община.
Go to Top of Page

moderator

Bulgaria
2231 Posts

Posted - 04/02/2008 :  15:25:42  Show Profile  Reply with Quote
Честито на Андрей Куртенков! Неговата диплома и дипломите на студентите му се признават в Европейския съюз! Че и на на нас инженерите се признават, аз дори не знаех, че досега инженерните ни дипломи не са се признавали?!

Дипломите на ветеринарите вече се признават в ЕС
Чиновници са обучени да помагат за мобилността на кадрите
от Лора Филева
loraf@dnevnik.bg
02.04.2008 г., 16:11
Над 7 хил. българи са поискали да работят в ЕС само през мрежата на европейската служба за намиране на работа EURES. Едва 300 от тях обаче са били наети
Инженерите, адвокатите, архитектите и ветеринарните лекари ще могат да започнат без проблем работа в страна от Европейския съюз. Това са част от професиите, за които дипломите ще се признават в съюза, съобщи зам.-министърът на труда Димитър Димитров, който представи резултатите от туининг проекта "Свободно движение на хора".

Той се е осъществил съвместно с Германия и включва взаимното признаване на дипломи и квалификации и координиране на системите за социална сигурност. Според Димитров това е бил един доста труден и важен проект, чрез който законодателната и административната рамка за свободното придвижване на работна ръка на България се е синхронизирала с тази на ЕС. По проекта са отделени 1.5 млн. евро от програма ФАР, от които 150 хил. евро са национално съфинансиране. От началото на програмата през август 2006 г. досега са обучени над 500 експерти в социалната сфера и 20 медицински работници.

В сферата на координиране на системите за социална сигурност вече действа европейската здравноосигурителна карта, която дава право на спешна медицинска помощ в страните от ЕС. Друг аспект от проекта "Свободно движение на хора" е и достъпът за българи до мрежата на Европейската служба за намиране на работа (EURES), чиито услуги са безплатни. Досега над 7 хил. българи са се регистрирали в системата, като 300 от тях са си намерили работа. Целта на европейската мрежа е да помага на работодателите при търсенето на подходящи кадри, както и на кандидатите да представят своите данни. Статистиката от миналата година показва, че най-търсените професии от чужди работодатели са строители, заварчици, инженери и кадри в сферата на туризма. Германските компании търсят повече технически специалисти, а от Кипър има заявка за служители на летището в Ларнака.

Всеки, който иска да се включи в мрежата EURES, трябва да се регистрира онлайн на www.ec.europa.eu/eures и да въведе автобиография на английски език. В момента българите имат пълен свободен достъп до пазарите на труда на 12 страни от ЕС - Чехия, Полша, Словения, Словакия, Литва, Латвия, Кипър, Естония, Швеция, Финландия, Унгария и Румъния, а останалите държави прилагат облекчен разрешителен режим.

Edited by - moderator on 04/02/2008 15:26:58
Go to Top of Page

moderator

Bulgaria
2231 Posts

Posted - 04/07/2008 :  18:27:26  Show Profile  Reply with Quote
Медицинският университет в София не признава матурите
Ина Друмева

www.news.bg
07.04.2008
Медицинският университет в София няма да провежда предварителни кандидат-студентски изпити нито ще приема студенти с оценките от матурите.
Това заяви на пресконференция днес новоизбраният ректор проф. Ваньо Митев.
Според него досегашната система за прием в Медицинския университет осигурява най-добре подготвените студенти и не допуска корупция.
Проф. Митев призна, че повечето преподаватели дават частни уроци на кандидат-студенти, но той не изисква от тях да го уведомяват за това, защото данъчните служители би трябвало да контролират тези доходи.
Новото ръководство на Медицинския университет ще настоява пред Министерствата на здравеопазването и на образованието да се повиши издръжката на студентите от Факултета по дентална медицина, тъй като там практическото обучение е много по-скъпо.
Медицинският университет ще се стреми да привлече и повече чуждестранни студенти, за да увеличи приходите си, а оттам и заплатите на преподавателите.
Преподавателите в най-добрия Медицински университет са най-ниско платени в сравнение с медицинските университети в провинцията, каза ректорът, цитиран от БНТ.
Различните факултети подготвят и проекти по различни европейски програми, за да осигурят средства за по-добра апаратура и по-добре застъпена научно-изследователска работа на преподаватели, специализанти и студенти.
Go to Top of Page

kkabakciev

Bulgaria
616 Posts

Posted - 05/14/2008 :  08:05:29  Show Profile  Visit kkabakciev's Homepage  Reply with Quote
В залисията около създаването му, за малко да забравя да се похваля тук, че си открих нов блог, озаглавен "Красимир Кабакчиев - професионален блог (теория за маркерите за темпорална ограниченост)":

http://krasimirkabakciev.blogspot.com/

Той е вторият ми блог, след онзи, посветен на съдебната система, за който отдавна съм информирал тук:

http://kkabakciev.blogspot.com/

Красимир Кабакчиев
Go to Top of Page

moderator

Bulgaria
2231 Posts

Posted - 05/16/2008 :  10:39:52  Show Profile  Reply with Quote
България признава чужди лекарски дипломи срещу 260 лева
Мартина Бозукова

15 Май 2008
www.mediapool.bg
Чужди лекари, които желаят да работят в България, ще плащат по 260 лева такса за удостоверение за признаване на професионална квалификация и на придобита специалност. Това реши кабинетът в четвъртък с постановление за промени в Тарифа №10 за таксите, които се събират в системата на здравното министерство.
Шейсет лева ще струва стандартната услуга за издаването в 30-дневен срок на удостоверения за придобита или призната в България квалификация или специалност по медицина в системата на здравеопазването с цел упражняването им на територията на друга държава. Бързата услуга за тези удостоверения ще е 5 дни и ще струва 120 лв.
Средствата от тези такси ще влизат в бюджета на Министерството на здравеопазването.
Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
http://www.pueron.org/pueron/forum/ © 2000-05 Snitz Communications Go To Top Of Page
Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.05