http://www.pueron.org/pueron/forum/
http://www.pueron.org/pueron/forum/
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Uceni za nov zakon za naucnite stepeni i zvania
 Forum
 ТОЗИ ТОПИК Е ЗА ПОЗДРАВЛЕНИЯ
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

moderator

Bulgaria
2231 Posts

Posted - 03/25/2006 :  11:15:23  Show Profile  Reply with Quote
Колеги, за да разведрим леко мрачната атмосфера, която се възцари в Нашия форум, реших да добавя и една тема за ПОЗДРАВЛЕНИЯ.
Много ми хареса заглавието на току що излезнал материал в www.dir.bg

Злато!Албена:Не мога да спра да се усмихвам!25 март 2006 / News.dir.bg
Албена Денкова и Максим Стависки станаха световни шампиони при танцовите двойки на първенството на планетата в Калгари и записаха най-големия успех в историята на българското фигурно пързаляне.
Денкова и Стависки бяха първи след задължителния танц, като запазиха първото си място след оригиналния, съобщи БНР. Във волната програма българската двойка остана трета с оценка от 99,74 точки, но преднината им се оказа достатъчна и с общ сбор от 199.14 точки Албена и Максим станаха световни шампиони! На второ място със сбор от 198.69 завършиха канадците Мари-Франс Дюброй и Патрис Лозон, трети са олимпийските вицешампиони от Торино Танит Белбин и Бенжамин Агосто (САЩ). Пред БНР Албена благодари на България за подкрепата след неуспеха на Олимпиадата и заяви, че не може да спре да се усмихва.
-------------------------------------------

Поздравления и от всички нас за Албена и Максим!

Пожелавам и на нашите активни форумци и читатели на нашия Форум, в най-скоро време да ни зарадват с радостни новини! Ще ги поздравим за техните постижения и/или постигнато признание (но само по нашите, истинските критерии, не измислените, липсващите, шуроляйските и т.н.).
Ще поздравим тези, кото са се борили честно, без протекция, без компромиси, без подлизурства и предателства. Вие знаете приятели, че ние ще Ви поздравим, дори да не успеете, да получите признание от разните там номенклатуря, комисии и други помиярски образувания, но Ви пожелаваме все пак да успеете и да ги преодолеете и КАКТО КАЗВА АЛБЕНА - УСМИВКАТА ДА НЕ СЛИЗА ОТ ЛИЦЕТО ВИ! Заслужавате го! Твърде много мъка, сълзи и печал сте преживели, за да имаме още по-голямо желание да се радваме заедно с ВАС.

Като, че ли попълването на тази рубрика ще ми достави най-голямо удоволствие и ще покаже, че нашите обществени усилия не са напразни!
Тя ще е мерило за успехите на нашето сдружение ИРИОН.

Засега, рейтингът ни по тази скала е равен на 0. Ще започнем да го отчитаме от днес нататък.




Edited by - moderator on 06/26/2006 22:29:47

moderator

Bulgaria
2231 Posts

Posted - 03/26/2006 :  21:28:06  Show Profile  Reply with Quote
Като съм отворила този топик, ще направя и първото поздравление към един от нашите форумци.
Става дума за Маргарита Стойчева, която отскоро се регистрира в Нашия Форум. Най-напред добре дошла Маргарита! Пиши ни често и всичко, което намериш за добре.
Но, всъщност, аз бих желала от името на всички нас в ИРИОН да поздравя Маргарита за наскоро получената степен доктор на науките по химия! По химия, представяте ли си!
Доколкото подочух било е истинска битка и е имало две минавания, но момичето е истински герой - още диша и има много свежо излъчване. Какво са и правили, няма да Ви разправям аз, може би самата тя ще ни каже по-нататък, когато вече всичко това няма да е така болезнено.
Пожелаваме и успехи и занапред, да измисли още по-велики неща и да ни пообясни нещо за тях, че да не си седим все така невежи в нейната много сложна и интересна област! И усмиката да не слиза от лицето и!!!

Ще кажете, добре де ами рейтингът на ИРИОН?
Ами нищо рейтингът си е 0, защото ИРИОН няма никакви заслуги, за успехите на Маргарита, ИРИОН просто най-искрено и се радва! Браво Маргарита!

Форумци в тази рубрика ще представяме, ако желаете и информация за Ваши нови книги и други постижения, само ни уведомявайте. Тук ще пеем одата на радостта.
Go to Top of Page

moderator

Bulgaria
2231 Posts

Posted - 04/04/2006 :  21:38:23  Show Profile  Reply with Quote
Ч.Р.Д Уважаеми академик Петър Кендеров!

Учените от ИРИОН Ви пожелаваме много здраве, лично щастие и творческо дълголетие!
Въпреки това, което си мислите или Ви подсказват, ние не сме Ваши неприятели, напротив. Простете ни, ако сме Ви посолили повече от очакваното, но как иначе бихме могли да скъсим дистанцията, да преодолеем страха и да бъдем откровени с човек с Вашия висок ранг?

За рождения Ви ден, ние Ви подаряваме нашите мнения за концепцията на ВАК, които може да намерите в 2 от темите на Нашия форум:
"Да се разделят ли званията от длъжностите", поставена от Андрей Куртенков и "Мнение за концепцията на акад. Петър Кендеров" на Маргарита
и както ще забележите те не са негативни.
Каним Ви на Нашия форум да ги прочетете. Бихме се радвали и Вие да се регистрирате на Нашия форум и да им отговорите, защото повечето от тях са директно адресирани към Вас. Да не говорим, че някои от колегите се оказаха толкова нетърпеливи да влязат директно в диалог с Вас, че чак си прибраха материалите, за да Ви ги носят лично или да ги предложат на Вашето внимание чрез по-масови медии.

А сега, за да уважим и Вашите пристрастия към лявото, ще се позовем на любимия кумир на Вашите сподвижници - другаря Тодор Живков, с неговата култова фраза:
"Тази година полупроводници, догодина цели проводници!"
и ние ще Ви пожелаем:
"Тази година - концепция, догодина - закон!"

И въпреки, че никой от нас не е успял да Ви убеди, че е покрил брилянтната Ви дефиниция за научен принос, която ще запишем със златни букви на нашия сайт или най-малкото, поне не ни личи (а, както Вие сам казвате, това личи), то за нас, които имаме друга система на гласуване, съвсем ясно личи, както Вашата висока класа, така и Вашия интелект, и което е най-вълнуващото - Вашата любов към науката и към България!
Необходимо Ви е само повече кураж, откровеност, включително и към самия Вас, за да успеете да направите нещо наистина добро за всички учени и учещи в България. Това е и нашето послание към Вас!

С най-добри чувства
От учените и учещите в ИРИОН
и специалните комплименти
на Галя Маринова
05.04.2006г.
София

Edited by - moderator on 04/04/2006 21:56:44
Go to Top of Page

moderator

Bulgaria
2231 Posts

Posted - 05/25/2006 :  16:39:23  Show Profile  Reply with Quote
ПОЗДРАВЛЕНИЯ НА ЗОЯ ГОРАНОВА - ДОЦЕНТ В СПОРТНА АКАДЕМИЯ!!!

Ето една новина, която ми достави радост, а вярвам ще достави радост на всички членове на ИРИОН, както и на всички, които познават дпн Зоя Горанова. Признавам си, че едва ли бих се радвала повече дори ако аз самата бях постигнала такъв успех.

Пожелаваме на доц. Зоя Горанова много здраве и много успехи в бъдеще! Най-печеливши от това ще са студентите на Спортна Академия, защото ще имат един преподавател НА И НАД световна класа, нека да се зарадваме и за тях. Признавам, че едвам сдържах сълзите си, на есето на младата и талантлива Анелия Попова, която искрено се възмущаваше на безумието на научния съвет, който се е опитал да сломи психически Зоя. Слава Богу тя издържа на този чудовищен натиск и успя да се пребори да получи правото да предостави на младите българи, на всички нас възможността да ни учи и да ни лекува по нейните фантастични начини. Както вече казах по-горе считам, че печалбата е повече за обществото, за всички нас, отколкото за самата Зоя.

Как да я зарадваме и ние? Ами, тъй като закъснях с поздравленията, поради една малка андалузийска авантюра, нека я поздравя с едно Фламенко. Ето я андалузийската танцьорка, с нейната пъстра рокля на волани, чувате ли кастанетите, ударите на токчетата, трепетът във въздуха. Това е специално за теб Зоя. Ами този красив тореадор, кого гледа, може би танца на красивата андалузийка? Не, гледа към теб и това е още по-прекрасно, защото ти го заслужаваш...

Пожелаваме ти много, много щастие и възможности да реализираш прекрасните си идеи!!!


Зоя е член нашия ИРИОН и ние се гордеем с нея, затова, че е с нас, дори се нагърби с функции в управителния ни съвет, разчитаме много на нея. И дума не искам да чувам, че нещо сме и помогнали - не сме! Тя е постигнала всичко сама и с Божията помощ, заслужила е всичко, което има, заслужила е и повече. Пожелаваме и го занапред! И да си остане все същата - прекрасна Зоя, която познаваме, само да се усмихва по-често и да повярва в доброто, което все пак побеждава! Ох, спирам, че тоя път ще се разплача от радост.

Хиляди звездички, манисти и пайети от ИРИОН!!!!
25.05.2006г.
Go to Top of Page

moderator

Bulgaria
2231 Posts

Posted - 07/12/2006 :  15:26:48  Show Profile  Reply with Quote
Извадка от протокол на Академичен съвет в ТУ-София

П Р О Т О К О Л
№ 5 / 31.05.2006 г.

4.4.Зам.-ректорът по АСиК доц. д-р С. Стоядинов информира членовете на АС, че проф. дтн Филип Иванов Филипов от ФЕТТ е избран за член-кореспондент на Австрийската академия на науките.

Честито на чл.кор.проф.дтн Филип Филипов!!!
Свидетели сме как от дълги години проф. Филип Филипов е игнориран тук у нас от заелите властта агресивни негови колеги във ФЕТТ и Микроелектроника, но ето, че признанието идва от Европа.


Go to Top of Page

Vassil_Guliashki

Bulgaria
54 Posts

Posted - 07/17/2006 :  16:23:39  Show Profile  Reply with Quote
Позволявам си да изкажа поздравления на гл. ас. д-р инж Димитър Димитров от катедра ТЕП при ТУ-София за честната му и открита позиция, заета в нашия форум!

"Историята се повтаря и затова пиша в този форум, защото ми дойде до гуша да мълча, ще се поболея от мъка и гняв..."

Поздравявам го също за поставената нова тема за корупцията във ВО и науката,за изнесените конкретни факти, свързани с нея, както и за дадените от него имена на конкретни извършители!
Пожелавам на всички форумци да имат куража, доблестта и искреността на гл. ас. Димитър Димитров. Само така, чрез открито осветляване на истинските механизми и причинно-следствени връзки на най-негативните явления във ВО и науката, ще можем да постигнем успехи: най-напред в даването на морална оценка, а след това - надявам се - и в постигането на санкции за извършителите и в окончателното преодоляване и побеждаване на корупционните схеми.
На гл. ас. Димитров пожелавам да се наслади на заслужената си почивка и пенсия, но също и да има сили и дух за по-нататъшно участие в борбата за прочистване на системата на ВО и науката от споменатите явления!


Vassil

Edited by - Vassil_Guliashki on 07/17/2006 16:28:34
Go to Top of Page

moderator

Bulgaria
2231 Posts

Posted - 10/26/2006 :  10:15:13  Show Profile  Reply with Quote
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН DID (гл.ас.д-р инж. Димитър Димитров)!!!

Пожелаваме на нашия активен форумец DID много здраве и сили за да продължи да изобличава корупцията, навсякъде, където се срещне с нея!
Дано твоята смелост, почтенност, последователност и всички усилия, кото полагаш за да се въведе ред в науката и висшето образование у нас бъдат възнаградени и да получиш морална компенсация за всички унижения, които завистниците и некадътниците ти нанесоха!
Ние в ИРИОН, а повярвай и много други колеги, виждаме несправедливостта, на която си подложен и оценяваме високо твоето прекрасно чувство за хумор и най-вече това, че намери сили за снизходителност към потисниците си.
Ти си и ще си останеш номер едно в областта на захранванията на телевизионните приемници и друга комуникационна апаратура, независимо как се опитват да ти се подиграват хора, които не могат да ти стъпят на малкия пръст. Малко са днес учените, на които като зададеш професионален въпрос, след кратък размисъл отговарят и то по същество. Безкрайно сме впечатлени, че ти си такъв именно учен и винаги ще е удоволствие да работим и разговаряме с теб!!! Бъди щастлив!

Твоите приятели от ИРИОН, които искрено ти се възхищаваме
София 26.10.2006г.



Edited by - moderator on 10/26/2006 10:17:59
Go to Top of Page

moderator

Bulgaria
2231 Posts

Posted - 10/26/2006 :  13:23:34  Show Profile  Reply with Quote
Честит имен ден и на другите именници в нашия форум -
доц.дтн Димитър Николов и доц.д-р М. Горанов!

Да сте живи, здрави и щастливи дълги години!

Благодарение на Вашата почтеност, ведрост и доброта, ние по-неопитните Ви колеги успяваме все пак да се усмихнем сутрин и да си легнем безгрижни вечерта, да минем някакси през гадостта, без тя да ни сломи и обезличи. Щом Вие сте успели да постигнете Вашите успехи във времена по-трудни и мрачни и от нашите и само вярата в науката и светлината са били достатъчни да Ви поддържат с високо вдигната глава, то ние също трябва да успеем да се придържаме към истината и извън калта!

С много обич от всички нас
учените в ИРИОН
София, 26.10.2006г.

Edited by - moderator on 10/26/2006 13:24:46
Go to Top of Page

moderator

Bulgaria
2231 Posts

Posted - 11/30/2006 :  12:35:30  Show Profile  Reply with Quote
Честит имен ден на Андрей Куртенков!
Go to Top of Page

moderator

Bulgaria
2231 Posts

Posted - 01/01/2007 :  18:51:29  Show Profile  Reply with Quote
ЧЕСТИТА НОВАТА 2007-МА ГОДИНА!

ИРИОН ПОЗДРАВЯВА ВСИЧКИ СВОИ ЧЛЕНОВЕ, СИМПАТИЗАНТИ И ОПОНЕНТИ С НОВАТА ГОДИНА И С ВЛИЗАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ!

НАДЯВАМЕ СЕ ДИАЛОГЪТ ВЪРХУ ПОВДИГНАТИТЕ ОТ ИРИОН ВЪПРОСИ ЗА НАУКАТА И ВИСШЕТО ОБРАЗОВАНИЕ В БЪЛГАРИЯ ДА БЪДЕ ОЩЕ ПО-ИНТЕРЕСЕН И ДА ДОПРИНЕСЕ ЗА РЕШАВАНЕТО НА СЕРИОЗНИТЕ ПРОБЛЕМИ В ТЕЗИ ДВЕ МНОГО ВАЖНИ СФЕРИ ОТ ОБЩЕСТВЕНИЯ ЖИВОТ!

КАНИМ НАШИТЕ ЧЛЕНОВЕ, СИМПАТИЗАНТИ И ОПОНЕНТИ ДА ПОСЕЩАВАТ ОЩЕ ПО-ЧЕСТО ОРГАНИЗИРАНИТЕ ОТ ИРИОН СРЕЩИ, ДИСКУСИИ, ЛЕКЦИИ И ДРУГИ СЪБИТИЯ И ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА НИ ИЗПРАЩАТ СВОИТЕ ГЛЕДНИ ТОЧКИ, СВИДЕТЕЛСТВА, АНАЛИЗИ, ПРОГНОЗИ И МНЕНИЯ, КОИТО СЕ СЛЕДЯТ И ОЧАКВАТ С ИНТЕРЕС ОТ ЧИТАТЕЛИТЕ НА НАШИЯ САЙТ!

МНОГО ЗДРАВЕ ЩАСТИЕ И ЛИЧНИ УСПЕХИ НА УЧЕНИТЕ, УЧЕЩИТЕ И ТЕХНИТЕ БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛИ!

УС НА ИРИОН


Go to Top of Page

moderator

Bulgaria
2231 Posts

Posted - 01/07/2007 :  16:27:24  Show Profile  Reply with Quote
Честит Имен Ден доцент Иван Илиев!
Пожелаваме Ви много здраве и щастие за Вашия празник и нека Новата година Ви донесе удоволетворение най-после с нещо хубаво в сферата на образованието и науката в България, за което страдате и се борите!
Не мога да скрия и личните си пристрастия и преклонение към Вас и Ви благодария за всичко, което сте направил и правите за да има в България въздух за талантливите, честните и добрите!
Поздравявам Ви и с фантастичната книга, която издадохте наскоро
"МЕХАНИКА, Сборник решени задачи - Статика, Кинематика, Динамика",
която ни представя една друга визия за това, как трябва един инженер да знае механиката, за да се нарече с право ИНЖЕНЕР, а не перекенде, според тия, там дето си раздават разни картончета - уж това, уж онова, а всъщност - нищо и половина.
Нека Бог бъде с Вас и занапред, защото, ние имаме нужда от ВАС!!!
Галя

Edited by - moderator on 03/24/2007 08:56:06
Go to Top of Page

Andrey_Kurtenkov

Bulgaria
578 Posts

Posted - 01/19/2007 :  10:42:58  Show Profile  Send Andrey_Kurtenkov an ICQ Message  Reply with Quote
Честито на всички от сектора "Животновъдство и ветеринарна медицина" - в новия състав на Научната комисия си имаме някогашен кандидат-член на ЦК на БКП! На неговите 80 (с думи - осемдесет) години, той тепърва навлиза в най-продуктивния за едни истински учен период и с младежка жизнерадост и дръзновение все така ще продължава да ни оценява в съответствие с най-новите достижения на науката, техниката, обществено-политическото развите и световния прогрес.
(Малко напътствие към колегите от сектора - понеже сега, по понятни причини, няма как да цитираме пряко неговия патрон др.Тодор Живков, правете това завоалирано - напр. вмъквайки изрази като "тази крава е от народа" (асоциация с филма "Човек от народа") или "приапизЪма" (намеквайки на начина, по който ТЖ произнасяше "социализъма и комунизъма") и т.н.)
А тук май имаше тема за доситата... К'ви досиета бе, хора - тук си имаме човек от най-висшия ешалон на комунистическа България, какво право имаме при това да тъсим сметка от някакви си дребни доносници от онова време! Забравете и досиета, и мосиета... Почвайте да си припомняте старите лозунги: напр. "Всяко яйце - бомба, всяка кокошка - летяща стенобойна машина срещу крепостта на империализма!".
Както и да е - аз бях дотук - имаше преди няколко дни във вестниците инфармация, че Министъра на образованието и науката бил казал как сме имали еди-колко си асистенти над 60 г... Доц.Вълчев, един бъдещ надшейсетгодишен асистент пише сега тук. Защото, как бих могъл да се хабилитирам, след като сте сложили такива типове да ме оценяват!
Go to Top of Page

kkabakciev

Bulgaria
616 Posts

Posted - 01/19/2007 :  13:11:55  Show Profile  Visit kkabakciev's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Andrey_Kurtenkov

Честито на всички от сектора "Животновъдство и ветеринарна медицина" - в новия състав на Научната комисия си имаме някогашен кандидат-член на ЦК на БКП! На неговите 80 (с думи - осемдесет) години, той тепърва навлиза в най-продуктивния за едни истински учен период и с младежка жизнерадост и дръзновение все така ще продължава да ни оценява в съответствие с най-новите достижения на науката, техниката, обществено-политическото развите и световния прогрес.



И аз скоро научих подобна потресаваща новина. Другарят Васил Райнов, който отдавна се подвизава като директор на така наричащия се Институт за български език при БАН, бидейки много ценен научен кадър, е привлечен за работа и в така наричащия се Специализиран научен съвет по езикознание при ВАК.

За част от научните подвизи на другаря Васил Райнов можете да научите от статията ми "ТАКОВА БЕШЕ, И Е, ВРЕМЕТО (лингвистиката като инструмент за политическа пропаганда)":

http://www.geocities.com/kkabakciev_politart1/BAN.html

Цитат от там:

В съчинението си, озаглавено Мозък – език – съзнание (София, 1989: БАН) Васил Райнов заявява:

"Класиците на марксистката философия задълбочено и последователно са разработили въпросите [...] на човешкото съзнание"

(Райнов 1989: 8-9). Първите десетина страници на произведението на Райнов подробно разглеждат приносите на Карл Маркс и Фридрих Енгелс – но не, примерно, в описанието на капитализма през XIX век, а в изследването на мозъка, езика и съзнанието. Освен "приносите на Маркс и Енгелс" и на техните съветски последователи, значителна част в съчинението заемат и определени български постижения. Оказва се, че за разбирането на мозъчната дейност особено са допринесли Тодор Павлов и Людмила Живкова – на "съображенията" на Живкова е посветена цяла страница (от общо стотината) на цитираното съчинение на Райнов (вж. Райнов 1989: стр. 28, 32).
____
Райнов 1989: В. Райнов. Мозък – език – съзнание. София, 1989: БАН.

Edited by - kkabakciev on 01/19/2007 15:31:11
Go to Top of Page

moderator

Bulgaria
2231 Posts

Posted - 03/05/2007 :  14:09:56  Show Profile  Reply with Quote
Ето как един български учен, който в момента живее в чужбина опитва да помага на учените в България. Намерих изповедта му в блога на проф. Лазарин Лазаров и реших да я копирам тук. Похвално е най-вече, че той желае да помогне на учените в България, така че може да му подскажете и Вие идеи, как може да го прави по-добре.

03.05.2007 г.
Професор Иван Канев:

Държавната наука. # 16) Нужна е помощ.

Науката в България е в беда и има нужда от помощ. Би било добре, който може да и помогне. Аз лично се опитвам да помогна, защото в тази наука прекарах едни от най хубавите години на моята младост. В нея получих и научните си звания и степени. В нея са и приятелите и колегите, които уважавам. Затова помагам, както мога и с каквото мога. За да не бъда голословен ще посоча някои неща, които съм направил за българската наука, след като се преместих да живея и работя в чужбина.
*Помагам на колеги в изготвянето на научна продукция на високо международно ниво. През последните 7 години, заедно сме изработили и публикували 31 заглавия. Десет от тях са глави от монографии публикувани от реномирани издателски къщи в САЩ и Англия. Други 10 са научни статии, които са публикувани в САЩ, Европа и Австралия. През есента на 2006 година излезе от печат последната ни съвместна статия. Преди 3 дни бе изпратена за печат следващата поред статия. Екземпляри от всички тези публикации и монографии се намират в института (ИЕПП), в който работих, когато бях служител на БАН.
*Изпълнявам поръчки на колеги и им предоставям редки, скъпи и трудно достъпни за тях химикали, реактиви и други неща от които имат нужда. По тази линия съм помагал на професор Тодор Кирев и ст.н.с Иван Иванов от ИЕПП-БАН, на доцент Ангел Милев от Онкологията в София, на к.м.н. Илия Патрашков от Бургас и други.
*Съдействам на млади учени да намерят финасиране и работни места за специализации, аспирантура и пост док позиции в Европа, Америка и Азия. По тази линия помогнах на: Мира Панова от ИЕПП да получи аспирантура в Испания. Виктория Русева от ИЕМА да бъде приета на дългосрочна специализация в Израел. В момента в САЩ е в ход уреждането на пост док позиция за колега от ИЕПП. Директора на този институт, ст.н.с. Илия Банков е информиран по случия.
*Подарих на колги от бившата си секция в БАН копия от уникални научни стати и илюстрации, които са изготвени преди векове и които съм копирал и събирал лично от библиотеки в Ню Йорк, Вашингтон, Лондон, Париж, Берлин, Виена, Рим, Мадрид, Москва и други места.
*Помагам на раково болни пациенти и на лекари от София и Бургас да поставят диагнози, които са трудни и недостъпни в България, поради липсата на модерни ДНК технологии. Всички разходи по тези изследвания се поемат от лабораторията, в която работя в САЩ. Получените резултати се публикуват и представят на международни конфернеции съвместно от бълагаро-американски научни екипи. Последното представяне е направено съвместно с к.б.н. Антон Крил от БАН и доц. Ангел Милев от Онкологията в София.
*Правя рецензии и давам консултации безплатно и на добра воля на държавни и частни фирми, които работят в зоната на медико-биологичния сектор. Последната реценция бе по повод на регистрирането и пускането на пазара на една нова лекарствена форма на фирмата «Примавет».
*Поканих и докарах в България американски колега, който е специалист по нови и модерни технологии в медико-биологичните изследвания. Този колега (Дан Холидей) изнесе лекции в София, Пловдив и Стара Загора.
*Предложих на бившата си секция в БАН една технология, която струва 32 000$. Тази технология, бе остаряла за лабораториите в САЩ, но бе нова за ИЕПП, а вероятно и за БАН. За да получи тази технолгия безвъзмездно и за вечно ползване секцията трябваше да вземе решение и да напише едно формално писмо, което по неизвестни на мен причини не бе направено.
*Посредничих между богати и родолюбиви българи, които искат да направят дарение за науката и ръководители на институти, катедри и лаборатории. С тази цел се срашнах и говорих с: Директора на Института по молекулярана биология при БАН, член кор Илия Пашев. Директора на ИЕПП-БАН, ст.н.с Слав Иванов. Ръководителя на диагностична лаборатория към Медицианска кадемия, проф. Иво Кременски. Професорите Иванка Йотова и Цанко Яблански от Тракийския университет в Стара Загора.
Зная,че така оказаната от мен помощ е една малка прашинка, която помага само на шепа колеги и не решава големите и истинските проблеми в науката.
Разбирам, че е илюзия да се мисли и вярва, че бедите и проблемите в българската наука могат да бъдат решени само с дребни благодеяния от чужбина.
Убеден съм, че за да оздравее и оцелее науката се нуждае от дълбоки промени и нов научен морал, етика, манталитет и мироглед. Затова и пиша критични постинги в този форум. С тях върша по-полезна работа за болната ни наука, отколкото с публикациите, монографите и другите си помощи. Тази критиката е лакарство и лечение, а не отрова и злепоставяне, като се опитват да я представят някои.
В заключение бих желал да предложа на колегите, които третират описаните в този форум критични данни, факти и събития, като злепоставяне и уронване престижа на науката да помислят върху въпроса, кой наистина злепоставя и уронва престижа на науката -този, който разказва и разобличава грешките, дефектите и пороците или този, който ги прави и насажда в науката?

Под заключението на проф. Канев се подписвам и аз. ГМ

Edited by - moderator on 03/24/2007 08:56:58
Go to Top of Page

kkabakciev

Bulgaria
616 Posts

Posted - 03/05/2007 :  21:29:21  Show Profile  Visit kkabakciev's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kkabakciev

[quote]Originally posted by moderator

Ето как един български учен, който в момента живее в чужбина да помага на учените в България. Намерих изповедта му в блога на проф. Лазарин Лазаров и реших да я копирам тук. Похвално е най-вече, че той желае да помогне на учените в България, така че може да му подскажете и Вие идеи, как може да го прави по-добре.

03.05.2007 г. Професор Иван Канев: Държавната наука. # 16) Нужна е помощ [...]

Под заключението на проф. Канев се подписвам и аз. ГМ




Да, Галя, страхотно хубаво съобщение!

Красимир Кабакчиев

Edited by - kkabakciev on 03/05/2007 22:15:40
Go to Top of Page

moderator

Bulgaria
2231 Posts

Posted - 03/23/2007 :  09:59:50  Show Profile  Reply with Quote
Нашите любимци, с които започнахме този топик, отново спечелиха златен медал. Честито! Раздаваме се заедно с тях!

Албена Денкова и Максим Стависки за втори път са световни шампиони 23 Март 2007
www.mediapool.bg

Албена Денкова и Максим Стависки за втори път спечелиха световната титла във фигурното пързаляне при танцовите двойки. Във волната програма на първенството в Токио те изпълниха фантастично композицията "Седемте смъртни гряха", за която получиха най-добър съдийски резултат от 108,03 точки (53,29 и 48,87) и запазиха короната с общо 201.61 точки.

Edited by - moderator on 03/23/2007 10:00:11
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
http://www.pueron.org/pueron/forum/ © 2000-05 Snitz Communications Go To Top Of Page
Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.05