http://www.pueron.org/pueron/forum/
http://www.pueron.org/pueron/forum/
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Uceni za nov zakon za naucnite stepeni i zvania
 Forum
 Правна защита на учените
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

nikolov

Bulgaria
2 Posts

Posted - 09/17/2009 :  09:48:34  Show Profile  Reply with Quote
Работя в научен институт в които се обявиха конкурси за двама
научни сътрудници III степен. До конкурса бяха допуснати четири кандидата.
Конкурса беше спечелен от двама кандидата (аз и едно момиче което не работи в института)
Комисията написа мотивирано писмо до научния съвет с предложение издържалите изпита да
бъдат избрани за научни сътрудници III степен. Научния съвет на института не гласува
издържалите изпита като седем гласуваха против и трима за (съвета се състои от 11 члена).
Получих писмено че не съм избран за сътрудник и че решението на научния съвет е окончателно.
Моля да ме посъветвате как да постъпя.

donnka

22 Posts

Posted - 09/17/2009 :  12:15:35  Show Profile  Reply with Quote
За съжаление е така.И да си издържал конкурса други решават съдбата ти.Но ако гласуването е явно, и тези гласували против трябва да се мотивират защо са гласували против резултатът можеше и да е положителен.Просто не си им бил достатъчно симпатичен.
Go to Top of Page

kkabakciev

Bulgaria
616 Posts

Posted - 09/17/2009 :  13:42:59  Show Profile  Visit kkabakciev's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nikolov

Работя в научен институт в които се обявиха конкурси за двама научни сътрудници III степен. До конкурса бяха допуснати четири кандидата. Конкурса беше спечелен от двама кандидата (аз и едно момиче което не работи в института) Комисията написа мотивирано писмо до научния съвет с предложение издържалите изпита да бъдат избрани за научни сътрудници III степен. Научния съвет на института не гласува издържалите изпита като седем гласуваха против и трима за (съвета се състои от 11 члена). Получих писмено че не съм избран за сътрудник и че решението на научния съвет е окончателно. Моля да ме посъветвате как да постъпя.




Ето как стоят нещата във Вашия случай, г-н Николов. Според Правилника за прилагане на Закона за научните степени и научните звания, а именно чл. 45.2., "Решенията на научния съвет са окончателни."

Този текст обаче попада в противоречие с Конституцията, в която пише следното: чл. 120 (1) Съдилищата осъществяват контрол за законност на актове и действия на административните органи. (2) Гражданите и юридическите лица могат да обжалват всички административни актове, които ги засягат освен изрично посочените със закон.

Конституционният текст е "посочените със закон", което означава, че под "закон" не би следвало да се разбира и "подзаконов акт" - какъвто е един правилник за прилагане на закон.

Следователно Вие би трябвало да можете (разбира се, ако желаете и прецените, че е разумно) да обжалвате по съдебен ред това решение на научния съвет. Трябва да се види и каква е съдебната практика в такива случаи. Не ми се вярва съдебната практика да е такава, че да има системно отхвърлени жалби срещу подобни решения.

Ако решите, че трябва да обжалвате, намерете сериозен адвокат с опит в административни дела и той ще Ви упъти. Аз мога да Ви препоръчам да се обърнете към г-н Петър Дошков, който е мой колега (специалист по теоретично езикознание - генеративен синтаксис), а едновременно с това и юрист. Той има успешно проведени редица дела, включително отнасящи се до академичната общност, блестящ юрист е, и при това има опит в академичното законодателство (какъвто 99.9% от адвокатите нямат). За него лично можете да научите от блога му (опасявам се, че ще трябва страшно дълго да четете, ако искате с всичко да се запознаете), но можете и директно да му зададете въпрос дали би Ви съдействал, като опишете случая. Това е блогът му:
http://petdoshkov.blog.bg/
А това е текущата дискусия в блога му, където можете да се обърнете директно към него:
http://petdoshkov.blog.bg/drugi/2009/05/21/deseto-otkrovenie-cinizym.337558

Красимир Кабакчиев
Go to Top of Page

Andrey_Kurtenkov

Bulgaria
578 Posts

Posted - 09/17/2009 :  20:19:48  Show Profile  Send Andrey_Kurtenkov an ICQ Message  Reply with Quote
Изхождайки от факта, че са обявени наведнъж две места, а впоследствие изборът е провален и за двете места, случаят прилича повече на противоборство между лагери, отколкото на лични симпатии или антипатии.
Много неприятна ситуация и за съжаление авторът на темата едва ли има полезен ход. Дори и евентуалният съдебен процес да приключи по най-благоприятния за него възможен начин - как впоследствие той ще работи под ръководството на началници, с които се е съдил?
Гадна работа.
Странното е, че в една нормална обстановка подобен изход от конкурс не би трябвало да удивлява никого - съвсем нормално би било един научен съвет да не си хареса никого, изхождайки от едни научни критерии; е да де, ама ние всички знаем, че при подобни ситуации у нас - обратно - решаващи са всевъзможни паранаучни критерии. Жалко - и за двамата колеги, отхвърлени от научния съвет, и за българската наука.
Go to Top of Page

kkabakciev

Bulgaria
616 Posts

Posted - 10/09/2009 :  10:38:40  Show Profile  Visit kkabakciev's Homepage  Reply with Quote
http://kkabakciev.blogspot.com/2009/10/blog-post.html

Заявление с вх. № 94-КК-200/09.10.2009

До: Министъра на правосъдието на Република България г-жа Маргарита Попова

ЗАЯВЛЕНИЕ

от: Красимир Янков Кабакчиев, д.ф.н.

Уважаема госпожо Попова,
Във връзка с текущите събития около така наречения Висш съдебен съвет и виждайки за пръв път от много дълги години във Ваше лице човек, който има желание за борба с корупцията и некадърността в съдебната система (в която работи и едно малцинство достойни и компетентни магистрати), си позволявам да обърна вниманието Ви на позицията си, че в мнозинството си ВСС представлява една групировка, чието предназначение е да прикрива драстичната корупция и широкообхватната некадърност в съдебната система!
Това са мои думи – на световноизвестен специалист по семантика (а, както е известно, правото е преди всичко семантика), който не просто разсъждава, а има огромна серия абсолютно безспорни факти за престъпления и безобразия, систематично извършвани в съдебната система, от които лично е потърпевш!
Настоящото заявление е само акт на предоставяне на информация от моя страна. Ще бъда благодарен, ако от Вас лично или от съответни отговорни лица в Министерството на правосъдието бъде направена проверка на фактите и събитията, изложени в моя Интернет сайт – http://kkabakciev.blogspot.com/ (прилагам копие от главната страница), особено като се започне с мое отдавнашно заявление до ВСС, в което ги информирах за извършени безспорни престъпления от страна на Върховния касационен съд, състоящи се в грубо изопачаване на факти, създаване на “нормативни клаузи”, оневиняване на Министерския съвет, Българската академия на науките и председателя на БАН и извършени противоправни действия и бездействия, включително прекратяване (от страна на петчленен състав) на дело без правно основание, при грубо погазване на правата ми и при посочване на неистината, че имало неизпълнение от моя страна на искане на съда: http://kkabakciev.blogspot.com/2007/11/blog-post.html! Искането беше неправомерно, аз го изпълних с цел пестене на съдебно време, а така наричащите се върховни съдии си позволиха да запишат в съдебния акт, че аз не съм го изпълнил!?!
Изразявам готовност подробно да запозная съответни държавни органи с фактите на престъпления и некадърност в съда, от които съм потърпевш!

09.10.2009 г. (подпис)
Go to Top of Page

Dimitar_Nikolov

Bulgaria
62 Posts

Posted - 10/09/2009 :  14:45:27  Show Profile  Reply with Quote
Ако научните съвети са съставени от най-изтъканатите специалисти в съответната научна област при избора почти напълно отпада субективния елемент. В съществуващите факултетни съвети и научни съвети на институтите доминират една или друга група (приятелски кръгове), поради което в преобладаващите случаи предопределя избора. В конкретния случай на младия колега Николов е станало така, не са минали явно нашите хора и затова никой не е избран.
По закона след като се издържи конкурса, избраните от изпитната комия кандидати се утвърждават от научния съвет. В конкретния случай обаче явно става дума за конфликт на интереси. Конкурсът не са издържали приближените на ръководството кандидати, поради което се е стигнало до тези решения.
Go to Top of Page

kkabakciev

Bulgaria
616 Posts

Posted - 10/20/2009 :  22:06:28  Show Profile  Visit kkabakciev's Homepage  Reply with Quote
Позволявам си да отбележа тук, че поради затварянето на Yahoo GeoCities вече прехвърлих повечето си публикации от там в новия си блог ("Блогът на Красимир Кабакчиев за политически дискусии"):

http://kkabakciev.blog.bg/

И за моя изненада - приятна - веднага се появиха два много сериозни и дълги коментара към статията ми "БАН си остава бастион на номенклатурата":
http://kkabakciev.blog.bg/nauka/2009/10/20/ban-si-ostava-bastion-na-nomenklaturata.419077

Надявам се Галя и останалите тук да възприемете това като "възникване на конкуренция в областта" - което е в интерес на нейното развитие.



Всички сериозни участници тук да се чувстват поканени!
Go to Top of Page

kkabakciev

Bulgaria
616 Posts

Posted - 01/06/2010 :  08:14:33  Show Profile  Visit kkabakciev's Homepage  Reply with Quote
Имам интересно - и едновременно смехотворно и трагично - съобщение.
Току-що ми се обади Петър Дошков с две новини.
Впрочем, ако не знаете, той е уволнен за трети път от ЮЗУ (както изглежда, отново безобразно незаконно), но делото за уволнението му вече близо цяла година не започва, тъй като вече няколко десетки съдии си подадоха отвод. Съдиите са от няколко града - Благоевград, Гоце Делчев, Сандански - където беше подхвърляно делото му (може би има и още някой град - не мога да проследя всичко). Накрая прехвърлиха делото му в Софийския районен съд.
Та, първата новина от Дошков е, че сега и първият определен за съдия в СРС (доколкото разбрах, съдийка) е подал отвод.
Дошков се чуди какво става. Казвам му: "Петре, не се чуди изобщо! В българския съд има отделни компетентни и достойни съдии, но мнозинството са такива невероятни МЪРШИ - НЕКАДЪРНИ И КОРУМПИРАНИ, че ставащото ни най-малко не бива да те учудва!"
Разбира се, тук възниква въпросът за правата на Дошков - а и на всеки гражданин - на правосъдие!!!!!
Щом като в България няма правосъдие - няма съдии, които да го осъществяват, следва повечето съдии да се измитат от съдебната система! Не мога да изразявам съжаление за подобни силни думи, защото истината е точно такава. В ТАЗИ ДЪРЖАВА КОЧИНА НА ПРАКТИКА НЯМА ПРАВОРАЗДАВАНЕ! Вижте за това и в блога ми:
http://kkabakciev.blogspot.com/
Втората новина е, че Дошков печели делото за забележката. Преди уволнението на Дошков му е наложено дисциплинарно наказание "забележка" - сега то е обявено за незаконно. Това е само неофициална информация за момента.
Go to Top of Page

moderator

Bulgaria
2231 Posts

Posted - 01/06/2010 :  09:17:45  Show Profile  Reply with Quote
Поздравления на Петър Дошков за спечеленото дело! Желаем му здраве и повече късмет през Новата година!

Пълният текст на решението може да намерите на блога на Петър Дошков:
http://petdoshkov.blog.bg/drugi/2010/01/06/kraiat-na-deloto-za-otmiana-na-zabelejkata.467278
Ето и края на Съдебното решение:

Воден от изложеното и на основание чл.357 във вр. с чл.193, ал.2 от КТ, съдът

Р Е Ш И :

ОТМЕНЯ като незаконосъобразна заповед № 88 от 24.03.2009 г. на ректора на ЮЗУ “Неофит Рилски” Благоевград, с която на Петър Стоянов Дошков от с.Калояново, обл.Пловдив, е наложено дисциплинарно наказание забележка на основание чл.188, т.1 от КТ за нарушаване на трудовата дисциплина, във връзка с чл.187, т.3 от КТ ( неявяване на учебни семинарни занятия на 15 и 16 декември 2008 г.), чл.187, т.10 от КТ- неизпълнение на трудови задължения, предвидени в Правилника за устройството и дейността на Университета- чл.49, ал.3, т.4, ал.4, т.2 ( непредставяне на текущите оценки на студентите, на които е водил семинарни занятия за първия семестър на учебната 2008/2009 г.; неявяване на катедрени заседания на 12 и 25 февруари 2009 г.).
ОСЪЖДА ЮЗУ “Неофит Рилски” Благоевград да заплати на Петър Стоянов Дошков от с.Калояново, обл.Пловдив, разноски по делото в размер на 73 (седемдесет и три ) лева.
Решението подлежи на въззивно обжалване пред Благоевградския окръжен съд в двуседмичен срок от връчването му на страните.

РАЙОНЕН СЪДИЯ


Още веднъж Честито на Петър!
Но, пита се, докога ще се търпят на високи администратични постове в родните висши училища, авторите на безчет незаконни актове? Това е въпросът, който все още не е намерил своето адекватно решение! И уви умотворенията на новия министър Игнатов ни най-малко няма да спомогнат за решаването му! Това е и голямото ни разочарование!
Go to Top of Page

kkabakciev

Bulgaria
616 Posts

Posted - 01/09/2010 :  12:02:52  Show Profile  Visit kkabakciev's Homepage  Reply with Quote
Това, което тук ще кажа, може да ви накара да не се обърнете никога към българското правораздаване - дори и тогава, когато имате остра нужда от него!
Както отдавна знаете, аз осъдих онзи развъдник на комунизъм, некадърност, криминалност и откровена простащина, наречен Институт за български език при БАН, за периода от 1988 до 1997 г. (по две дела - едното за периода 1988-91, другото за периода 1992-97) за това, че развъдникът не даде оценка на научноизследователската ми дейност и не обяви конкурс на щатното ми място за старши научен сътрудник втора степен. Нито един от мнозинството криминали, комунонекадърници и варвари в така наричащия се научен съвет, виновни за нанесените ми щети, не е платил от джоба си и една стотинка за престъплението! (Безспорно е налице престъпление, но не могат да се намерят виновните, защото това са решения с тайно гласуване на нещото, наречено колективен орган!)
И така, развъдникът беше осъден за периода 1988-1997 г., като това стана съответно (по двете отделни дела) през 2002 и 2005 г., а междувременно заведох дело за продължаващото изключително гнусно престъпление срещу мен и семейството ми (аз издържам семейство, нали така) и през периода средата на 1997 - средата на 2000 г. Това (подаването на иска) стана през 2002 г. Както знаете, днес сме 2010 г. - т.е. ОСЕМ ГОДИНИ ПО-КЪСНО, и съобразно с решение отпреди дни на СГС (невлязло в сила) ДЕЛОТО СЕ ВРЪЩА НА ПЪРВА ИНСТАНЦИЯ И ЗАПОЧВА ОТНОВО!
Аз съм доволен обаче от това решение - като се абстрахираме от факта на грандиозното забавяне на неговото обявяване, и исках то да бъде точно такова, каквото е - по определени причини, които накратко ще опиша.
Всъщност аз вече съм описал част от тях в пост № 40 - kkabakciev 10.12.2009 22:51 в блога на Петър, тук:
http://petdoshkov.blog.bg/drugi/2009/11/30/sandanski-1-kraiat-na-sydebniia-protokol.445872
Става дума за това, че на първа инстанция по това дело така наричащата се съдийка Геника Михайлова издаде едно суперидиотско решение, което подробно е описано и в блога ми за съдебната система тук:
http://kkabakciev.blogspot.com/2009/12/blog-post.html
И същата тази така наречена съдийка преди около месец беше кандидат за шеф на търговската колегия на Софийския градски съд! Можете да си представите какво означава това, т.е. какво представлява "КАДРОВАТА ПОЛИТИКА", ОСЪЩЕСТВЯВАНА В ТАКА НАРЕЧЕНИЯ БЪЛГАРСКИ СЪД! В този момент не знам какъв е изходът от избора и дали въпросната "съдийка" все пак не е избрана за шеф на съд!!!!!
Решението, с което делото се връща на първа инстанция, се свежда до това, че така наричащата се съдийка Геника Михайлова е издала НЕДОПУСТИМО РЕШЕНИЕ. Нарушението на закона се състои в това, че тя (цитирам току-що излязлото решение) се е произнесла по непредявени искове. Тук трябва да прибавя още, че самото това решение подлежи на обжалване пред ВКС и е възможно ответниците (които са развъдникът и БАН) да направят това. Не мога обаче да допусна, че ВКС ще стигне дотам, че да реши нещо друго и да обяви суперидиотското първоинстанционно решение за законно и правилно! Но ако ответниците обжалват (или един от тях обжалва), това, разбира се, допълнително ще забави въздаването на правосъдие.*
И така, да обобщим. Криминалният, суперпросташки, варварски, комунонекадърен така наричащ се Институт за български език при БАН, от 2004 г. (след изгонването ми от там) кръстен на името на отявлен сталинист в грубо и нагло нарушение на Конституцията и законодателството на страната, извършва гнусно престъпление в лицето на така наричащия се негов научен съвет, като десет години - от 1988 до 1997 г., не осъществява атестация на работата ми. Съден и за периода 1997 - 2000 г., т.е. имаме начало на противоправното поведение преди 13 (тринадесет години), считано днес, развъдникът тепърва предстои да получи правораздаване!?!? Респективно семейството ми и аз (защото семейството ми аз сме едно цяло - нали така) ТЕПЪРВА И ОТНОВО ще започваме да чакаме правосъдие за ПОВЕЧЕ ОТ УМОПОМРАЧИТЕЛНО НАГЛОТО КРИМИНАЛНО ПОВЕДЕНИЕ НА ШАЙКАТА ТАКА НАРЕЧЕНА НАУЧЕН СЪВЕТ НА ДИВАШКИЯ ТАКА НАРИЧАЩ СЕ ИНСТИТУТ!
И така, какъв може да бъде коментарът тук? Ами, не може да бъде никакъв друг, освен следният:

ЕБАААААТИ ПРАВОСЪДИЕТО! ЕБАААААТИ СЪДА! ЕБАААААТИ ДЪРЖАВАТА!

Разбира се, Страсбург ще бъде сезиран. Това ще стане, когато измине процедурата тук - такива са правилата, и това означава още 2-3 години, след което ще се чака още 4-5 години да дойде редът на делото в Страсбург!**

ЕТО, ТОВА СА НЯКОИ "МАЛКИ", "СЪВСЕМ МАЛКИ" ИСТИНИ ЗА НЕЩОТО, НАРЕЧЕНО БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА, ВСЪЩНОСТ ЕДНА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ГНУСНА КОЧИНА, И ЗА НЕЩОТО, НАРЕЧЕНО АКАДЕМИЧНА ОБЩНОСТ НА КОЧИНАТА! (Сравнете и с казусите на Петър Дошков!***)

_____
* Делото престоя на втора инстанция от 2003 до 2010 г. по две причини: (1) ответник по делото беше И Министерският съвет, и трябваше да минат години, докато накрая се реши, че МС може да бъде съден, накрая срещу МС беше образувано друго дело (което, между другото, в момента също така още е на първа инстанция); (2) И извън забавянето заради МС второинстанционният съд мота решеното преди дни дело с години (но издалите решението съдии не са виновни, защото те са може би четвърти или пети състав на тази инстанция - непрекъснато се сменяха състави, без да е искан отвод или нещо подобно).
** Страсбург може и отсега да бъде сезиран - не по съществото на делото, а заради забяването му, и аз вероятно ще се възползвам от тази възможност.
*** Наистина, тук не става дума за загуба на човешки живот или нещо подобно, но все пак отношението - разгледано и във времето, на което сме подложени моето семейство (дори не косвено, а пряко) и аз, от страна на правосъдната система, а много дълги години преди това и от страна на "академична система" е, ПОВЕЧЕ ОТ ВАРВАРСКО!
Go to Top of Page

kkabakciev

Bulgaria
616 Posts

Posted - 02/12/2010 :  21:36:50  Show Profile  Visit kkabakciev's Homepage  Reply with Quote
Напоследък никак не се случва често да получавам съдебни решения, които да са нормални и правилни. Даже бих казал, че доскоро непрекъснато получавах идиотски и престъпни съдебни решения. Този път обаче не е така. Както казва Петър Дошков в такива ситуации, "Господ така е решил!"
http://kkabakciev.blogspot.com/2010/02/blog-post.html
Да обясня. За периода 1988-1997 г. осъдих така наричащия се Институт за български език при БАН - един развъдник на некадърност, комунизъм, криминалност и откровена простащина, да репарира нанесените ми значителни неимуществени щети (а също и имуществени) заради неатестиране и необявяване на конкурс за старши научен сътрудник втора степен. Институтските криминали още не са ми заплатили ДОРИ СТОТИНКА от дължимото ми обезщетение за периода 1988-1992 г., което е нещо повече от умопомрачително като факт за една претендираща за правова държава в ЕС. Както мисля, че вече съм казвал, от Страсбург ми поискаха информация за изпълнението на това задължение (на развъдника към мен) и аз им дадох тази информация. В интерес на истината трябва, обаче, да кажа, че със закъснение от ЧЕТИРИ ГОДИНИ развъдникът изпълни ЧАСТ от задължението си към мен по второто дело - по което той е осъден за периода 1992-1997 г. Това очевидно стана след натиска, който беше оказан върху така наричащия се председател на така наричащата се Българска академия на науките от страна на Министерството на финансите, а впоследствие и от страна на Министерството на образованието и науката. Благодаря отново за това, първо, на заместник-министъра на финансите Горанов, второ, на министъра на финансите Дянков, а, трето, също така и на министъра на образованието (тогава) Фандъкова, която си взе бележка от заплахата ми, че ще бъде дадена под съд, и допринесе за разрешаването (макар и частично) на проблема чрез писмо на главния секретар на министерството г-н Красимир Вълчев (благодарности и на него) до председателя на БАН, който за пореден път беше уведомен, че БАН дължи на Кабакчиев пари.
И така, за периода 1988-1997 г. заради за неатестирането ми и необявяването на конкурс осъдих така наричащия се Институт за български език при БАН. А през 2002 г. заведох дело за следващ период - от (средата на) 1997 до 2000 г.
Делото попадна на една така наричаща се съдийка на име Геника Михайлова, за която (и за чието решение - идиотско) вече писах. За ответници конституирах института, БАН (заради неиздаване на критерии за атестиране) и Министерския съвет (заради неиздаване на правилник за реда и начина на атестиране).
Така наречената съдийка прекрати делото срещу Министерския съвет (нещото МС според тази "съдийка" не може да се съди). Но след дълги разкатавания Върховният съд постанови делото срещу МС да се гледа - и съответно да се издаде решение на първа инстанция. То се очаква всеки момент. (Вече обясних тук как прокурорът подкрепи иска ми!!!)
"Съдийката" Михайлова издаде решение срещу института и БАН, което беше суперидиотско. Вж. за него тук:
http://kkabakciev.blogspot.com/2009/12/blog-post.html
Вече има решение на втора инстанция по жалбата ми срещу "решението" на "съдийката" Михайлова. Във второинстанционното решение то е обявено за недопустимо, тъй като е издадено по непредявени искове"!!!
И това е вярно и точно! Вижте пак решението:
http://kkabakciev.blogspot.com/2010/02/blog-post.html
А допълнително ще напиша в блога си (и ще информирам тук) как така нареченият председател на така наречената Българска академия на науките обжалва пред Върховния съд това точно и правилно решение.
Go to Top of Page

moderator

Bulgaria
2231 Posts

Posted - 02/13/2010 :  22:34:22  Show Profile  Reply with Quote
Радвам се, че имаш добри новини, Краси!
А също и на това, че пишеш. Забелязваш ли, че последните събития май стреснаха форумците и те предпочитат да изчакат, да видят, какво ще стане, преди да коментират?
Go to Top of Page

kkabakciev

Bulgaria
616 Posts

Posted - 02/14/2010 :  18:27:29  Show Profile  Visit kkabakciev's Homepage  Reply with Quote
quote:
Originally posted by moderator

Радвам се, че имаш добри новини, Краси!
А също и на това, че пишеш. Забелязваш ли, че последните събития май стреснаха форумците и те предпочитат да изчакат, да видят, какво ще стане, преди да коментират?



В обратен ред. Ами, Галя, ти казваш нещо, което си забелязала, и аз се радвам, че казваш това нещо толкова откровено. Аз нямам конкретни наблюдения върху изказващите се, но знам, че положението в академичната област на тая "държава" е точно такова, каквото е, защото тия, които надигат глас срещу безобразията и беззаконията, са единици. Гордея се, че съм сред тях, и даже сред първите. Наистина се гордея, че създадох прецедент в българското правораздаване, като осъдих онзи така наречен институт, всъщност един развъдник на комунизъм, некадърност, криминалност и простащина!

Е, да кажем, че новините са добри. Имам предвид по делото, за което пиша, но вероятно ти повече имаш предвид другите. И трябва да кажа, че там развитието е все пак частично. А това, че е частично, още веднъж доказва изключителната злонамереност на извършителите. И е очевидно, че този път те явно са били притиснати изключително силно от управляващите, за да направят нещо, частично.

Използвам случая, за да кажа, че прибавих още едно съобщение към блога си - отнасящо се до решението на така наречената съдийка Геника Михайлова. Ето го:
http://kkabakciev.blogspot.com/2010/02/6.html
Тази дама е съдийка, тя безспорно е продукт на българската така наречена образователна и научна система. Преди месеци тази съдийка беше кандидат за шеф на Търговското отделение на СГС. Не я избраха първия път, после какво е станало - не знам.
И така, тази така наречена съдийка преди осем години гледа дело срещу институт при БАН, БАН и Министерския съвет. Без дори да отвори Закона за научните степени и научните звания (ЗНСНЗ) и да се справи с него, без да се замисли дори за миг за какво изобщо става дума, тази така наречена съдийка прекратява делото срещу Министерския съвет (след това Върховният съд го възобновява) и се произнася по несъществуващ иск, защото НЕ ЗНАЕ - и не благоволява да се осведоми (явно е, че дори не е отворила да прочете ЗНСНЗ), че "старши научен сътрудник първа степен" е по-високо звание от "старши научен сътрудник втора степен"! Тя очевидно "мисли", че е обратното! Но освен че "мисли", че е обратното и не отваря да прочете закона, дамата-съдийка очевидно дори не прочита и исковата молба - защото там много точно и ясно е записано, че аз работя по време на исковия период в онзи институт като "научен сътрудник втора степен". Дамата-съдийка някакси "мисли" и някакси "решава" - и вписва това в официален съдебен акт, че аз работя като "старши научен сътрудник първа степен". Очевидно е, че тя е убедена, че "старши научен сътрудник първа степен" е по-ниска длъжност от "старши научен сътрудник втора степен", защото би било твърде нелогично и направо психопатично аз да тръгна се жалвам пред съда, че не съм станал доцент, докато съм професор, нали така.

Изобщо - това е една история, която е едновременно трагична и комична, и може би дори достойна за Гинес! Остава ми нормалните хора тук да ми пожелаете още един път да чакам за онова тъмно и пенливо така -
http://picasaweb.google.com/kkabakciev/KrasimirSAlbum?authkey=7zGEyu46wgU#5320933892960173378 -
след като приключи това невероятно по абсурдите и идиотизма си "съдебно дело".

Но за момента мога да кажа "наздраве" само със Старопрамен!
Go to Top of Page

kkabakciev

Bulgaria
616 Posts

Posted - 08/04/2010 :  10:19:26  Show Profile  Visit kkabakciev's Homepage  Reply with Quote
Идете и вижте в блога ми последното изстъпление на така наричащия се български съд срещу личността ми:

http://kkabakciev.blogspot.com/2010/08/7.html

Ще коментирам допълнително.
Go to Top of Page

kkabakciev

Bulgaria
616 Posts

Posted - 11/24/2010 :  20:48:36  Show Profile  Visit kkabakciev's Homepage  Reply with Quote
СЪДЕБНА СИСТЕМА. ЕЛАТЕ ГИ ВИЖТЕ! (9)

http://kkabakciev.blogspot.com/2010/11/9.html

В рубриката "Съдебна система. Елате ги вижте" представям поредното така наричащо се съдебно решение на трима индивиди от женски пол, така наричащи се апелативни съдии от така наричащия се Софийски апелативен съд. Имената на тримата индивиди са (така, както са дадени в тяхното така наричащо се съдебно решение):

Св. Чорбаджиева, Л. Цолова, Б. Николова.

Това е

ПОРЕДЕН ТАКА НАРИЧАЩ СЕ СЪДЕБЕН АКТ, С КОЙТО НОВИ ТРИМА ИНДИВИДИ ОТ ЖЕНСКИ ПОЛ ПРАВЯТ ОТКРОВЕН ОПИТ ДА МЕ ОМАСКАРЯТ, КАТО ЗАЯВЯВАТ, ЧЕ СЪМ БИЛ ИМАЛ АГРЕСИВНО ПОВЕДЕНИЕ И СЪМ БИЛ ПРОВАЛИЛ ЗАСЕДАНИЕ В ТАКА НАРИЧАЩИЯ СЕ ИНСТИТУТ ЗА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК ПРИ БАН.

Тук няма да има специални коментари на така наричащия се съдебен акт, просто той ще ви бъде представен в неговата цялост, в пълния му "блясък".
Това е текст, който от юридическа гледна точка е напълно профански и злонамерен срещу личността ми. Това е текст, който е МЪРЛЯШКИ! Написан е на уред, характерен за 19 век и наречен пишеща машина. В така наречения съдебен акт са налице множество поправки, осъществени чрез забърсване, зачеркване, печатане върху вече напечатани букви и думи. Цели думи и изрази изобщо не могат да се прочетат. Оттам - не могат да се разберат!
Но още по-важното е - и тук, моля, ВНИМАВАЙТЕ МНОГО - че

В ТОВА ТАКА НАРЕЧЕНО СЪДЕБНО РЕШЕНИЕ ИЗОБЩО НЕ Е ПОСОЧЕНО ПРАВНОТО ОСНОВАНИЕ!

И ТОВА ОБСТОЯТЕЛСТВО ПРАВИ ПРОФАНСКИЯ ТАКА НАРЕЧЕН СЪДЕБЕН АКТ НЕДОПУСТИМ!


Коментарите на профанското така наречено съдебно решение ще бъдат публикувани в някой от следващите дни. А сега просто се полюбувайте на това произведение на така наричащото се българско правораздаване: ...
Go to Top of Page

kkabakciev

Bulgaria
616 Posts

Posted - 01/27/2011 :  13:55:32  Show Profile  Visit kkabakciev's Homepage  Reply with Quote
Вижте какво става с третото ми дело за следствията от неатестиране и необявяване на конкурс, заведено от мен срещу нещото, наречено Министерски съвет - една голяма група тотални безхаберници от всякакви политически цветове, КОИТО ОСЕМНАДЕСЕТ ГОДИНИ СЕ ПРАВИХА НА ДРЪЖ МИ ШАПКАТА И НЕ ИЗДАДОХА ПРАВИЛНИК ПО ЧЛ. Ч2, АЛ. 2 ОТ ЗАКОНА ЗА НАУЧНИТЕ СТЕПЕНИ И НАУЧНИТЕ ЗВАНИЯ!

ДЕЛОТО ПРОДЪЛЖАВА ВЕЧЕ ДЕВЕТ ГОДИНИ!!!

ДЪРЖАВА?

КАКВА ДЪРЖАВА? ТОВА Е ЕДНА КОЧИНА!

Следва цитат от блога ми - там можете да видите цялата история до вчера. Има още развития от днес, очакват се и други в следващите дни. Ще информирам и за тях.

В ТАКА НАРЕЧЕНАТА ДЪРЖАВА БЪЛГАРИЯ НЯМА ПРАВОРАЗДАВАНЕ! МНОЗИНСТВОТО ОТ ТАКА НАРИЧАЩИТЕ СЕ СЪДИИ И ПРОКУРОРИ ПРОСТО ПРАВЯТ КАКВОТО СИ ИСКАТ - ИЗВЪРШВАТ БЕЗОБРАЗИЯ, БЕЗЗАКОНИЯ, БЕЗУМИЯ! А ПОНЯКОГА И ПРЕСТЪПЛЕНИЯ! И НЕ ИМ ПУКА НИ НАЙ-МАЛКО ОТ ТОВА! ЗАЩОТО ИМАТ ИМУНИТЕТ!

А в Софийския градски съд, както изглежда, понастоящем дори няма председател или изпълняващ длъжността. Там очевидно цари тотален хаос!

Вижте тук конкретните факти:

http://kkabakciev.blogspot.com/2011/01/10.html


Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
http://www.pueron.org/pueron/forum/ © 2000-05 Snitz Communications Go To Top Of Page
Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.05