http://www.pueron.org/pueron/forum/
http://www.pueron.org/pueron/forum/
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 Uceni za nov zakon za naucnite stepeni i zvania
 Forum
 Тъпите мутри на ГЕРБ започнаха унищожаването ни
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

atakurt

Bulgaria
43 Posts

Posted - 06/23/2010 :  12:59:41  Show Profile  Reply with Quote
"България: 451 по Фаренхайт

Днес е 22 юни 2010 г. В деня-начало на календарното лято температурите навън доста паднаха. А в България за пръв път в модерната й история достигнаха 451 градуса по Фаренхайт.

Никога не съм вярвал, че ще доживея този ден - денят, в който в България ще се унищожават КНИГИ!!!

Група спецкомандоси от Главна дирекция за борба с ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ (пиша го така, за да усетите по-ясно за какво говорим) унищожи сървъра на сайта Chitanka.info.

На този сайт нямаше никаква престъпност - имаше хиляди, десетки хиляди КНИГИ! Повечето от тях не могат да се намерят никъде или са много трудни за откриване. Някои не са издавани от десетилетия! Имаше не само цели книги, но и отделни произведения - разкази, повести, есета... Сред тях имаше и такива, които бяха предоставени от самите им автори или преводачи - на полза роду. Иначе казано, Chitanka.info беше една библиотека. Една обикновена библиотека, само че онлайн.

Освирепели терминатори горят книги - това сме го виждали: в старите ленти от времето на фашизма. Или във филма на Франсоа Трюфо „451 по Фаренхайт". Или сме го чели - в книгата на Рей Бредбъри, по която е заснет филмът. Тя описваше едно бъдеще, в което властта предпочита хората да не мислят извън официалната линия и затова забранява издаването, четенето и притежаването на книги. А когато намира укрити такива, ги унищожава.

Вярвате или не - доживяхме да видим това бъдеще със собствените си очи...

Да, официалната линия ще ви бръщолеви нещо за някакви уж нарушени авторски права, интелектуална собственост, пирати, престъпна дейност и прочие дивотии.

Но ако умеете да мислите сам, лесно ще стигнете до някои доста смущаващи противоречия.

1.Библиотеките не са забранени от никакъв закон. Онлайн библиотеките - още по-малко. Тогава за какви нарушения на авторското право говорим?!

2.Ако Chitanka.info нарушава авторски права, то тогава най-големият нарушител на същите права е Националната библиотека „Кирил и Методий". Кога да чакаме командоси и спецчасти да я затворят? Както и всички останали други библиотеки в държавата, след като библиотечната дейност се оказва изведнъж незаконна...

3.Акцията била извършена по сигнал на някаква асоциация, съюза на преводачите и няколко издателства (МВР не уточнява кои). Щом са протестирали, значи техни права са нарушени и са настъпили някакви имуществени вреди. А какви ТОЧНО права на издателствата са нарушени?

4.Chitanka.info съдържа дигитални версии на книги. НИТО ЕДНО издателство в БГ не предлага и дигитални версии на издаваните от него книги, поне ако говорим за чужда литература. Аз лично знам само едно, което предлага някои произведения от БГ автори и в дигитален вид. Тогава как можеш да претендираш за имущестени вреди от нещо, което дори не предлагаш?!

5. Chitanka.info няма нито реклама, нито иска SMS-и, нищо - това си е една обикновена безплатна онлайн библиотека, тя НЕ извършва никаква търговска дейност. Отново - какви вреди може да нанесе на издателствата? И за каква „престъпна дейност" говорим, която не носи никакви приходи на „престъпниците" - нито продават книгите, нито има реклама на сайта им?

6. На какво основание въпросните издателства изобщо са поискали да се разследва дейността на Chitanka.info? Имат ли те в договорите си с авторите, преводачите и чуждите издателства изобщо клауза, която да им разрешава каквото и да било онлайн разпространение? Да ги оторизира ИЗРИЧНО и КОНКРЕТНО ТЯХ да се занимават с онлайн права? Съдейки по това, че не предлагат литература в дигитален вид, очевидно нямат...

7.Поискало ли е МВР или ГДБОП издателствата първо да докажат с документи (копия от договори), че НАИСТИНА притежават правата, които претендират, че са им нарушени? Ако не са, то излиза, че всеки може да отиде в ГДБОП и да каже просто така „еди кой си (конкурентна фирма) ми нарушава еди кви си права". И командосите на ГДБОП се вдигат на честна дума и попиляват въпросната фирма, организация или сайт... пък няма значение, че после съдът оневинява напълно жертвите на този брутален полицейски произвол.

8.Ако са били длъжни да поискат подобни документи и не са го направили, то дали дейността на служителите на ГДБОП може да се окачестви като „престъпна небрежност"?

9.Дори да приемем, че дейността на „Читанка"-та 1.не е библиотечна, и 2.някак нанася имуществени вреди на издателствата, то: 1.тези вреди първо подлежат на доказване, и 2.това става по реда на ГПК, а не на НПК. С други думи, издателствата следва първо да си заведат дела в съда, да си докажат претенциите за притежавани права (каквито нямат), да си докажат твърденията за претърпени вреди и пропуснати ползи (което е практически невъзможно, защото заради една прочетена онлайн книга човек може да се откаже да я купи, но може и именно заради това да я купи), да изчакат съдебно решение в тяхна полза и едва след това да се обърнат към МВР... към МВР, не към ГДБОП!

10. ... няма. Можем да отправим не 10, а 10 пъти по 10 въпроса към ГДБОП, но е безсмислено. Имената на модерните херостратовци също нямат значение.

Единственото, което има значение, е че в България в 21 век унищожават книги. По-чудовищно престъпление и посегателство срещу свободата на словото не може да има, с каквито и алинеи и параграфи да те замеря милиционерската пропаганда - някои неща се усещат със сърцето.

Ако не си съгласен с това - протестирай!

Варварите трябва да понесат своята отговорност за това, че посегнаха на Словото..."

Бай БоБо въобще не знае какво прави, а и не знае какво да прави! Но това не е беда! Проблемът е там, че той не само, че не знае, че не знае всичко това, а и че не иска да го знае!

Svetlana

90 Posts

Posted - 06/25/2010 :  07:41:09  Show Profile  Reply with Quote

Гражданска петиция срещу свалянето на законната електронна библиотека chitanka.info

http://bgpetition.com/chitanka_info/index.html

Svetlana
Go to Top of Page

atakurt

Bulgaria
43 Posts

Posted - 07/02/2010 :  12:42:25  Show Profile  Reply with Quote
Диктатурата на тъпите мутри може да бъде свалена само чрез смях. Ееееех, как мразят мутрите смеха ...
http://vbox7.com/play:222f015d&ef=1

Бай БоБо въобще не знае какво прави, а и не знае какво да прави! Но това не е беда! Проблемът е там, че той не само, че не знае, че не знае всичко това, а и че не иска да го знае!
Go to Top of Page

Andrey_Kurtenkov

Bulgaria
578 Posts

Posted - 09/13/2010 :  16:34:23  Show Profile  Send Andrey_Kurtenkov an ICQ Message  Reply with Quote
Тамън се зададе новата учебна година (а някъде казват и започнала вече) и Злото вече се нахвърля с цялата си мощ върху силите на Доброто, целейки да унищожи интелектуалния потенциал на Втората по интелигентност нация в света и (в частност) нейния Научен елит - арестуваха учен-изобретател от БАН, а Студентски град обяви независимост - къде са младите учени, студентските съвети и пр. комсомолски организации, отново да ни поведат на справедлива борба?!?:

Арестуваха учен от БАН. Готвел саботаж на строителството на магистрали.
http://neverojatno.wordpress.com/2010/09/11/sabotaj/#comment-2815
септември 11, 2010
"Учен от БАН бе арестуван късно снощи, преди да активира прототип на своята адска машина, която бил изобретил наскоро, въпреки икономическите трудности предизвикани от предвидливо орязания му бюджет. Учения, който отдавна бил под наблюдение, споделял със своите колеги, че работи върху проект, който щял да предизвика революция в транспортния бизнес, като направи пътуванията до която и да е точка на света мигновени и икономически достъпни за всеки жител на планетата и в частност България. Ученият, както се разбра от комюникето на МВР, работил върху изграждането на портал за телепортация без да е поискал необходимото разрешение от министерството на транспорта и комисията за регулация на движението по пътните артерии на страната.
Ученият, който поставил своята гордост и тщестлавие над интересите на обществото, икономиката и усилията на правителството за планово развитие на транспортния сектор, абсолютно на своя глава изработил прототип на телепортацйонно устройство и се готвел да го изпробва, когато самоотвержените служители на НСБОП нахлули в лабораторията му и с риск да бъдат телепортирани в небитието успели да разрушат портала и да предотвратят икономически загуби за милиони, ако това устройство бе успяло да стигне до пазара.
Премиера изказа свойте благодарности на служителите, затова че благодарение на техните действия, неговите дългогодишни усилия за строеж на магистрали, метра, железопътни трасета и писти не са били обезмислени от това дяволско изобретение и е запазена стабилността на транспортния бизнес. Той се обърна отново към народа с думите, че сега на България не е нужно бурно развитие на науката, което би могло да подкопае стабилноста на устойчивия застой който правителството се опитва да постигне, а дългосрочна плановост и държавна регулация във всяка една сфера на обществения живот.
Всяко едно, действие, откритие или даже мисъл, които биха предизвикали революция в която и да е област, са заплаха за крехката стабилност и сигурността на момента и биха повлиляли пагубно на обществото и икономиката като цяло. Всеки който се опитва да действа извън границите позволени от държавната регулация е враг на обществената сигурност и стабилност, той е асоциален тип, арогантен егоист, за когото думите обществено благо не означават нищо. Такива хора, действащи без оглед на това, как техните действия ще се отразят на устойчивостта на обществото, ще бъдат съдени от специализиран съд, като особенно опасни екстремисти."

Студентски град се отцепи в отделна държава
http://www.nenovinite.com/news.php?ID=759
13.09.2010 | 09:51
Днешната сутрин бе белязана от едно историческо за българската история събитие – Студентски град е вече напълно независима държава!
Всичко се случва в рамките на няколко часа между 03ч.-06ч. Тогава група пияни студенти, прибирайки се от участие на фолк фараона Милко Калайджиев (Секс машината от песента на покойния Джеймс Браун) по случай откриването на новата учебна година, чуват случайно един от бунтарските кавъри на Слави и Кукубендчиту „Боят настана”, кръщават се един другиму с имена като Левски, Ботев, Гарибалди, Че и Жана д’Арк (транссексуалният в компанията) и тръгват да търсят независимостта си от властта и родителите си в Бургаско.
Така София осъмна в пламъци и разруха. Апокалиптичните картини сочат, че главнокомандващият Българската армия майор Пейн не е проявил и капка милост към сепаратистите. Но дори и гаубиците от царско време и Хамърите зестра от Чичо Сам не са могли да спрат студентското торнадо, предвождано от лидера на КНСБ и българската нация Желязко Христов, който за голяма изненада се оказа обикновен интересчия и мошеник.
Не са ясни обаче границите на новата страна. Намерен за коментар, премиерът Бойко Борисов отсече: “I don’t give a shi t!”, демонстрирайки системния си напредък в английския език за последното десетилетие. Той обаче добави, че наистина не го интересува колко е голяма Студенчита , защото каквото и да направи, винаги ще се намери някой който да осуети работата му. Единственото му условие е бунтовниците да не пипат и с пръст метрото му, защото щял да ги прати там, където прати Доктора, Клюна и Емил Кюлев. Така или иначе говорителят на студентите Димитър Цонев заяви, че те нямали претенции към околните квартали, защото там нямало дискотеки и вкусни дюнери.
Не е ясно как ще се самоиздържа новата държава, тъй като преоблечени като мечки студенти не могли да измамят Бриджит Бардо да им забие една безвъзмездна финансова инжекция. Министърът на дюнерите в декларация до ООН, заяви че гербът на държавата ще е дюнер, а официалният флаг на Студенчита (името на държавата според Уикипедия) ще е дюнер на фона на турското знаме.
Само екип от Не!Новините бе оставен да пие, гуляе и повръща без задръжки по обяд, а също и да вземе интервю от монарха-божество на кралството. Това е махмурлията от тежката вечер Милко Калайджиев, който бил намерен в кафене там да вербува отново симпатично биберонче от Симитли с обещания за светло бъдеще в света на поп-фолка. Той и гарантирал дори участия в чуждестранните заведения като Син Сити и Биад, които пък и се очертавали като основна дестинация за по-заможните туристи-студенти. Милко с охота приел предложението на Тупалките (партията на полустудентките-полупроститутки) да бъде коронясан лично от патриарх Максим, който от своя страна бил склонен да ръкоположи Милко за Господ, а в същото време да анатемоса Христос и Моцарт за Сатана. Той бил заплашен със счупена бутилка от Мастика от агенти на службите на Студ3нтитисминаигот3ни, нахлули в светейшите му покои, докато се разцъквал в розови сайтове.
Запитан с въпроса как се чувства като монарх крал Милко отговори: „Винаги съм знаел, че ще стана крал. Плановете ми бяха да стана такъв на поп-фолка, но след като Илиян ме изпревари в начинанието ще се задоволя и с настоящата ми титла. Аз съм живото мустакато доказателство, че ако един човек се труди усърдно и честно през живота си все един ден ще стане крал на нещичко”.
Той отговори и на въпроса как смята да осигури електричество за безкрайните фиести по заведенията: „След като циганите не ни показаха как да крадем ток ние се ядосахме и решихме пък да не кажем на ИРА и ЕТА как да правят успешни революции. Все пак обаче вчера бивши първокурсници по ядрена физика ме увериха, че строежът на новата ядрена електроцентрала ще бъде започнат и завършен скоро."
Належащ е въпросът за очакваното признаване на студентското кралство в международната общност, като единствено непризнатото още Косово заяви категорично, че веднага след турските сериали по националната им телевизия ще признае Студенчита за независима държава. От Прищина гарантираха, че до 2 месеца ще бъде изграден въжен мост между столицата и Манджастрийт, като в едната посока ще бъдат доставяни леки наркотици за местна консумация от студентите, а в другата щели да се изнасят тонове евтини кучешки дюнери с родопски магарета. Очаква се също двете страни да обединят кандидатура за домакинство на Световното първенство през 2022г., символът на което щял да бъде весел Дюнер с косоварски Калашников на гърба."

P.S. Призовавам ви, на анкетата отдолу да гласувате (като мен) с отговор "За, стига да е разрешен вноса на буркани" - мисля, че с тази уговорка бихме могли да приемем обявената независимост - да я оспорваме в Международния съд в Хага няма смисъл, понеже там всяка независимост (стига да не е от рускоговорящо малцинство) ще получи съдебна благословия.
Go to Top of Page

Andrey_Kurtenkov

Bulgaria
578 Posts

Posted - 03/10/2011 :  20:08:05  Show Profile  Send Andrey_Kurtenkov an ICQ Message  Reply with Quote
Какво значат за хората с бойкоборисовски размах няколко века повече или по-малко? -
http://vbox7.com/play:b24be3f3&r=emb
Go to Top of Page

Andrey_Kurtenkov

Bulgaria
578 Posts

Posted - 03/23/2011 :  19:54:43  Show Profile  Send Andrey_Kurtenkov an ICQ Message  Reply with Quote
"Ти засади ли си картофите?":
http://www.facebook.com/profile.php?id=1514194509#!/pages/%D0%A2%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D1%81%D0%B0%D0%B4%D0%B8-%D0%BB%D0%B8-%D1%81%D0%B8-%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%82%D0%B5/203141353048798
Go to Top of Page

Andrey_Kurtenkov

Bulgaria
578 Posts

Posted - 01/11/2012 :  21:16:58  Show Profile  Send Andrey_Kurtenkov an ICQ Message  Reply with Quote
Видео, което не е за изпускане:
http://bulgaria.tv7.bg/news/3825902.html
Между другото, не че ми е работа, но не мога да разбера как хора, дето уж са страшно велики специалисти, търпят унизителното отношение на този човек - за това, което й казва във видеото, Лиляна Павлова би трябвало да му зашлеви веднага един шамар - а тя му се хили като пача (или - като една друга дума с "п"); същата история беше и със Симеон Дянков преди дни - Премиерът говорИ за него като за парцал - и този човек ако има поне малко достойнство би следвало веднага да напусне правителството (нали уж е велик специалист - с огромен импакт-фактор - би трябвало някоя реномирана научна организация веднага да го глътне - така че няма опасност да остане без работа).
Нещо ужасно става с тази нация, щом най-добрите ни представители се хилят като им плюят в лицето.
Go to Top of Page

Andrey_Kurtenkov

Bulgaria
578 Posts

Posted - 07/25/2012 :  09:10:34  Show Profile  Send Andrey_Kurtenkov an ICQ Message  Reply with Quote
Несъгласните с ГЕРБ - вън от България
25 Юли 2012
Иван Бакалов
За философията „Борисов” и неговите запалянковци
http://e-vestnik.bg/15210/nesaglasnite-s-gerb-van-ot-balgariya/
„Бойко Борисов ще влезне в историята като добър и всеодаен държавник за съответният период. Крайно време е да престанеме да хулиме родината и държавниците си. Макар и не перфектни всеки от тях е допринесъл макар и малко за България от периода 1989 до днес. Да не говпиме за обидните епитети по адреса на г-н Борисов. Това не би трябвало да се допуска и публикува от пресата и медиите. Срам за България.
Който не е доволен може да напусне страната. Никой не го спира. А тези които само мрънкат и не допринасят нищо за подобряване на нещата, хулят родината с обидни думи трябва да и се отнеме гражданството и бъдат експулсирани от БГ.
Такива хора без грам патриотисъм и 4уждопоклонни4ество могат да си изберат друга държава и да не се прибират по-ве4е в България. Ние нямаме нужда от такива мринка4и и бездейници които разлагат морала на държавата и дават лош пример. Няма друга държава с по збъркан народ от този в момента. Да се надяваме 4е Бойко Борисов няма да е последният български премиер. 4ужди интереси и сили ще ни погълнат скоро или изгонат в 4ужбина и ако не осъзнаеме проблема няма да съществуваме в скоро време като нация и държава…”

"Коментарът е показателен. Той изразява онзи тип мислене, което подкрепя премиера Борисов. Идеите са фашизоидни и ксенофобски, мотивирани от национални и личностни комплекси. Това е основата на подкрепата за Борисов, която е провокирана и от самия него.
Той внушава това поляритетно мислене – несъгласните – вън!
Той създава такива очаквания – сега ще оправя нещата, не пречете. Изказвал се е нееднократно – искам да мълчите, критиците ми да не пречат.
Той разделя, не обединява. Лепи етикет „комунистите” или „мафия” на всички несъгласни с него, критици, медии и т. н.
Той създаде медиите по тоталитарен образец и феновете му не приемат никаква критика срещу него.
Той каза буквално „Никога не сте имали и няма да имате по-демократичен премиер от мен” – насажда лъжливата представа, която има за самия себе си.
Той си приписва историческа роля, вкара се сам и в учебниците.
Така създава илюзията у привържениците си, че всичко е окей, а докато той се мъчи „да оправи България”, има едни лоши, които пречат. И ги посочва.
Той постоянно сочи виновни, дори за собствените си провали.
Този тип политика по принцип е неуспешна и завършва зле за този, който я води, рано или късно. Но по-големи са пораженията в обществото, тъй като лидерът насажда примитивен тип мислене. Борисов създава нагласи, че е нормално да се управлява еднолично и в непрекъсната лъжа, която остава без реакция в медиите.
Това е най-вредно от управлението на Борисов. Икономиката ще се оправи за 4-5 години след него. Щетите, които нанася с примера си на лидер, обаче, ще се влачат още 15-20 години. Също и пропускът да се инвестира в образование и наука. Ефектът от Борисов е кумулативен – създава се слабо и некачествено образована маса, на която се насаждат примитивни идеи.
България е в беда. Който не го е осъзнал, време е да се замисли."
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
http://www.pueron.org/pueron/forum/ © 2000-05 Snitz Communications Go To Top Of Page
Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.05